“Talebe Göre Her Yere Konut Yapilacak”

Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan Yüz Yilin Konut Projesi ve ilimizdeki TOKI yatirimlari ile alakali bir açiklama yapti.

Gündem 14.09.2022 16:14:47 0
“Talebe Göre Her Yere Konut Yapilacak”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Baskan Vekili  Ali Özkaya Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan Yüz Yilin Konut Projesi ve ilimizdeki TOKI yatirimlari ile alakali bir açiklama yapti.

“Talebe Göre Her Yere Konut Yapilacak”

Cumhurbaskani Erdogan’in açikladigi projenin Türkiye tarihinde görülmemis bir sosyal konut hamlesi olduguna dikkat çeken Özkaya, “Cumhurbaskanimiz liderliginde Afyonkarahisar’da TOKI eliyle büyük yatirimlar yaparak, halkimizin ev sahibi olmasini sagladik.

Suanda yine 1. Faz da 250 bin tane, 2 fazda 250 bin tane olmak üzere toplamda 500.000 konutlu proje ile halkimiz kira öder gibi ev sahibi olacak.

Sehrimiz için de takiplerimiz neticesinde 2600 konut yapilacak, dün biz 2450 olarak duyurduk, bugün Bolvadin ilçemiz içinde 150 konut ilave olarak bu rakama ulasildi. Süreç içerisinde bu sayi giderek artacak.

Vatandaslarimiz çok avantajli olmasi nedeniyle bu projeden istifade etmek istiyor, bizim ilçemiz, beldemiz neden yok diyor, insallah ihtiyaç görülen tüm ilçelerde bu projeden konut yapilacak.

Bazi ilçelerimizde arsa ile alakali sorunlar var, onlarin giderilmesi için bizlerde ilgili kuruluslar ile görüsüyoruz.

Bu sorunlari çözer çözmez proje kapsaminda yapilacak konutlar açiklanacak. Proje kapsaminda ilimize, ilçelerimize daha fazla konut yapilmasini saglayacagiz

Vatandaslarimiz hemserilerimiz müsterih olsun, süreci yakinen takip ediyoruz, talep edilen tüm ilçelerimizde bu sosyal konutlarin yapilmasi için gayrette bulunacagiz” dedi.

“Afyonkarahisar’da Tamamlanan 11.439 Konut Var”

TOKI’nin AK Parti iktidarlari öncesinde faal bir kurulus olmadigina dikkat çekerek açiklamalarina devam eden Milletvekili Özkaya, “Cumhurbaskanimizin vizyonu ve sosyal devlet anlayisi neticesinde vatandaslarimizin ev sahibi olmasina olanak saglayan TOKI, AK Parti hükümetleri döneminde tam anlamiyla islev kazandi. Milyonlarca insan TOKI sayesinde ev sahibi oldu.

Afyonkarahisar’da her alanda oldugu gibi TOKI yatirimlarindan önemli bir pay aldi.

Suana kadar ilimizde il merkezi, ilçelerimiz, beldelerimiz ve tarim köy konutlari dahil toplam 11.439 konut insa edilerek hak sahiplerine teslim edildi. 2643 konutunda insasi il genelinde devam ediyor.

  TOKI konutlarin yani sira, çok sayida okul, hastane, stadyum ve hizmet binalarini ilimize kazandirdik” dedi.

Milletvekili Özkaya, açiklamasinda son olarak, “Binlerce hemserimizin ev sahibi olmasini saglayan bu yatirimlari hayata geçiren Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere emegi geçen herkese sehrimiz adina tesekkür ediyorum” dedi.

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °