AHILIK HAFTASI KUTLUOLSUN.

Geçmis yillardan bu tarafa babadan ogula meslegini devam ettiren kisi orani yüzde 65 oranindayken bugün bu oran yüzde 13’lere düstü.

Gündem 14.09.2022 13:05:13 0
AHILIK HAFTASI KUTLUOLSUN.

  Ahilik Haftasi nedeni ile Belediye Baskan Yardimcisi Süleyman Karakus ve beraberindeki heyet Çarsamba Pazarinda esnaflari ziyaret ederek, hayirli isler temennisinde bulundu.

Belediye Baskan Yardimcisi Süleyman Karakus, pazarci esnafini ziyaret ederek Ahilik Haftasini kutladi.

Esnaflarla bir süre sohbet edip, istek ve taleplerini dinleyen Baskan Yardimci Karakus, bol kazanç temennisinde bulundu.

Çarsamba pazarinda dualarla baslayan ziyarete; Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Cengiz Üstün, Ticaret Il Müdürü Ferhat Sümer, Berberler Odasi Baskani Suat Uygur, Sebzeciler ve Meyveciler odasi Baskani Veysel Gök, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Mahmut Emin Birliktir, Agaç Isleri Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Suat Diler ile STK temsilcileri katildi.

AHILIK HAFTASI KUTLU OLSUN

Ahilik Haftasinin hayirlar getirmesini temenni eden Baskan Yardimcimiz Karakus açiklamasinda; “Ahilik haftasini malum hep beraber yasiyoruz. Esnaf Odalari baskanlarimizla birlikte belediyemizin de destekleri ile ilimizde çesitli etkinlikler planlandi.

Çarsamba pazarimizi ziyaret ederek esnafimiza hayirli isler diledik. Ahilik kültürünün Afyon'da devam ettigini düsünüyoruz.

Bu kültürün daha da geliserek devam etmesi tek umudumuz, beklentimiz.

Afyon esnafi ahlaklidir, temizdir, düzenlidir, borcuna sadiktir.

Biz bunlari zaten biliyoruz. Bu aliskanliklarin artarak güzelleserek devam etmesi bizim dilegimiz.

Ahilik haftasi kutlu olsun, hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum” dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Cengiz Üstün ise konusmasinda; “Ahilik kültürünü yasatmak adina 12'sinde baslayarak 18'ine kadar devam ettirecegimiz bu etkinlikler kapsaminda belediyemiz ve esnaf odalarimizla programlarimiza basladik.

Ahilik temsilcileri olarak esnaf odalarimiz, birligimiz bu kültürü bugün yasadigimiz gibi gelecek kusaklara da aktarmamiz adina geçmis yillara nazaran çok daha etkili ve daha çok esnafimiza ulasarak sahada ulasarak bu etkinliklerin yapmaya çalisiyoruz.

Basta belediye baskani olmak üzere bütün Esnaf Odasi baskanlarimiza ve özellikle esnaf kefalet kooperatifi baskanimiza da sizlerin araciligi ile tesekkür etmek istiyorum.

Pazar yerimizi dualarla açtik, esnaf ziyaretimizi tamamladik. Ahilik kültürünü sadece senede bir defa degil birçok defa da tekrar ederek daha küçük yaslara indirmek suretiyle yani Milli Egitim Bakanligi'nin da müfredatlarinda sokarak okullarimizda da verilmesini biz cani gönülden istiyoruz

. Bunlari zaman zaman gündeme getirdik, siyaset adamlarimiza da getirmek suretiyle bu kültürü biz artik yasatmak durumundayiz

. Geçmis yillardan bu tarafa babadan ogula meslegini devam ettiren kisi orani yüzde 65 oranindayken bugün bu oran yüzde 13’lere düstü.

Baba meslegini devam ettirenlerin sayisi her geçen gün düsüyor biz özendirmeliyiz, esnafimiza para kazandirmaliyiz ve bu kültürü yasatmaliyiz

. Tüm esnaflarimizin Ahilik haftasi kutlu olsun” diye konustu.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Mahmut Emin Birliktir ise “Sayin Cumhurbaskanimizin Ahilik kültürünün yayilmasi maksadiyla çikarmis oldugu bir yasa geregi bu hafta ahilik haftasi. Bu kültürün yayginlastirilmasi lazim.

Bu çerçevede Pazar yerimizi dualarla açtik. Esnafimiza hayirli isler diliyoruz.

Tabii ki ahilik kültürünün müfredata girmesi lazim

. Bu konuda gerekli görüsmeleri yapiyoruz.

Belediyemiz bu konuda bizlere son derece yardimci oluyor.

Tesekkür ediyor, esnaflarimiza hayirli isler diliyorum” dedi.

Sebzeciler ve Meyveciler Odasi Baskani Veysel Gök ise “Senenin her gününü dogruluk dürüstlük birlik ve beraberlik kardesligi içinde yasayan ve yasantisi ile de bunlari müsterilerimize toplumumuza kazandiran esnafimiz günü kutlu olsun.

Gerekli yardim ve hizmetleri sunan Belediye Baskani ve oda baskanlarimiza tesekkür ediyoruz.

Ahilik kültürünün egitim olarak da vurgulanmasi lazim.

Esnafimizin Ahi günleri kutlu olsun tesekkür ederim” dedi.  

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °