AHILIK KOMITESINDEN BELEDIYE BASKANINA ZIYARET

13 – 19 Eylül tarihleri arasinda düzenlenen Ahilik Haftasi nedeni ile Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, Ahilik Komitesini makaminda kabul etti.

Gündem 12.09.2022 17:28:15 0
AHILIK KOMITESINDEN BELEDIYE BASKANINA ZIYARET

 

Ahi Evran-i Veli Hazretlerinin anisina 13 – 19 Eylül tarihleri arasinda düzenlenen Ahilik Haftasi nedeni ile Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, Ahilik Komitesini makaminda kabul etti.

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi (ESOB) Baskani Cengiz Üstün öncülügünde gerçeklesen ziyarete Afyon Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Baskani M. Emin Birliktir ve beraberindeki heyet katildi.

          

Ziyarette ESOB Baskani Cengiz Üstün, hafta boyunca Ahilik kültürünün yasatilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi için yapilacak etkinlikler hakkinda bilgi verdi.  Belediye Baskan Mehmet Zeybek’in esnaf dostu olduguna dikkat çeken ESOB Baskani Cengiz Üstün, desteklerinden dolayi Baskanimiza tesekkür etti. Cengiz Üstün; “Ahilik geleneginin yillardir devam ettiren bizler; bu gelenegin temsilcileri olarak Belediye Baskanini ziyaret ettik.

Baskanimiz sag olsun Afyon’da esnaf dostudur. Her defasinda bu dostlugu gördük, sahit olduk. Sag olsun bu yil düzenleyecegimiz Ahilik Haftasi etkinliklerine de yine imkânlarini seferber etti. Ahilik 9 asirlik bir gelenek. Asirlardir yasayan ve dünyaya mal olmus bir gelenek olan ahilik kültürünü unutturmamak için etkinlikler yapiyoruz” dedi.

Belediyemizin vermis oldugu desteklere dikkat çekerek; “Ahilik haftasi nedeni ile bizleri kabul ettigi için Baskanimiza tesekkür ediyoruz.

Ahilik Haftasi tüm Türkiye genelinde kutlaniyor, sehrimizde de kutlamalara destek veren Baskanimiza sükranlarimizi arz ediyoruz

. Ahilik Haftasi kutlu olsun” diye konustu.

ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

 Esnaf odalarinin tamamiyla her konuda is birligi içinde çalistiklarini vurgulayan Belediye Baskan Mehmet Zeybek, tüm esnaf ve sanatkârlarin Ahilik Haftasi'ni kutlayarak, bu haftanin esnaflar arasindaki birlik ve beraberligi arttirmasi temennisinde bulundu.

“Ahilik; usta çirak iliskisi… Usta gerçekten ögretici oldugu zaman yetistirdigi çirak ayni sekilde devam ediyor.

Asirlardir süren Ahilik gelenegini bundan sonra da gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Gönlümüz isinde asinda düzgün, eli harama gitmeyen, nesil yetistirmek hepimizin olmazsa, olmazlarindan. Esnaf kardeslerimizin bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da yanlarindayiz” diye konustu.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °