Mevlevî mukabelesinde Duygulu anlar Yasandi.

Konya’dan sonra Mevleviligin bu kadar önde olan bu kadar kiymetli oldugu bir sehirde yillar sonra böyle bir icrayi ilk defa bizim görevde oldugumuz dönemde nasip etti

Yasam 12.09.2022 11:33:10 0
Mevlevî mukabelesinde Duygulu anlar Yasandi.

Mevleviligin besigi Afyonkarahisar, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Istanbul Tasavvuf, Irfan ve Meydan Meskleri Toplulugu Destegi’nin Mevlevî mukabelesi etkinligine ev sahipligi yapti.

Mevlevî Camisi’nde düzenlenen Mevlevî mukabelesini Mehmet Fatih Çitlak gerçeklestirdi. Yogun bir katilimin gerçeklestigi Mevlevî mukabelesine Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yigitbasi, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, Ikmal ve Garnizon Komutani Tuggeneral Osman Alp, Afyonkarahisar Il Genel Meclisi Baskani Burhanettin Çoban, Il Milli Egitim Müdürü Metin Yalçin ve Il Müftüsü Sinan Kazanci katildi.

Semazen gösterisinin hemen ardindan konusan Vali Yigitbasi; “Konya’dan sonra Mevleviligin bu kadar önde olan bu kadar kiymetli oldugu bir sehirde yillar sonra böyle bir icrayi ilk defa bizim görevde oldugumuz dönemde nasip etti Allah’imiz.

Sizler de tesrif ettiniz sehrimize.

Hepinize sükran borçluyuz.

Çok mutlu olduk, gurur duyduk, huzur bulduk” dedi.

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °