DÜNYANIN GÖZÜ AFYONKARAHISAR ÜZERINDEYDI.

Dünya motosiklet otoriteleri de Afyonkarahisar’a gelerek MXGP, MX2, MXWomen ve Avrupa MXOPEN yarislarini takip etti.

Spor 9.09.2022 12:12:00 0
DÜNYANIN GÖZÜ AFYONKARAHISAR ÜZERINDEYDI.

DÜNYA VE TÜRKIYE'DE KONUSULAN SEHIR: AFYONKARAHISAR

            Kadim sehrimiz Afyonkarahisar Uluslararasi organizasyonlar sehri olarak anilmaya baslamisti. Bu yükselen ivmeyi daha da artiran Afyonkarahisar Belediyesi, Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in vizyonu sayesinde tüm Dünyanin dikkatini çektigi, herkes tarafindan konusulan bir sehir olmayi basardi. Bu durumun en güzel örneklerinden biri de Cumhurbaskanligimiz himayesinde Gençlik ve Spor Bakanligimizin ’da destekledigi MXGP organizasyonu. 5 yildir basarili sekilde düzenlenen bu organizasyon, çevre iller basta olmak üzere Türkiye ve Dünya’nin gündemine oturdu. Pek çok gazeteci ve yazar Dünya Motokros Sampiyonasi ve Türkiye’nin festivali MotoFest’in basarisi ve sagladigi avantajlari köse yazilarina ve gazetelerine tasidi.

MOTOKROS SAMPIYONASI'NIN KALBI AFYONKARAHISAR’DA

       Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in basari ile yürüttügü Cumhurbaskanligi, FIM ve Gençlik ve Spor Bakanligi ile TURKSAT gibi önemli kurumlarinda destegini alan Dünya Motokros Sampiyonasinin finalleri Afyonkarahisar’da yapildi. Dünyanin en iyi yarisçilari Türkiye’nin tek ödüllü pist ve padoklarinda mücadele etti. Ülkemizde baska bir ilde bulunmayan bu tesisler her yil motokrosçularin yarislarina ev sahipligi yapiyor. Devasa ve zor bir organizasyonu daha alninin aki ile basari ile sonuçlandiran Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek çevre illerin Belediye Baskanlari, gazeteciler, yazarlar ve pek çok basin mensubu tarafindan markaj altina alindi. Organizasyon için farkli sehirlerden gelenler gözlemlerini Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek ile paylasarak tebrikte bulundu. Örnegin; komsu ilimiz olan Konya’da yayin hayatini sürdüren Konya Postasi adli haber sitesinde köse yazarligi yapan Ugur Özteke Afyonkarahisar’i örnek gösterdi. Organizasyona katildigini, gözlem yaptigini ve olayin büyüklügünden ve basarisindan bahsetti. Zpor’da, 2022 Dünya Motokros Sampiyonasi MXGP finali için Afyon'a geldi. GZT nefes kesen yarisi yerinden takip etti. 180 ülkeden canli yayinlanan organizasyonu GZT ekibi de yerinden takip ederek heyecana ortak oldu. TRT, NTV gibi ulusal TV kanallari da hem yarislari hem de konserleri haberlerle izleyicilerine ulastirdi. Afyonkarahisar’in basininin da yakindan takip ettigi bu muhtesem organizasyon pek çok ulusal TV, gazete ve dergilerde de yer aldi. Sosyal medyadaki spor platformlarinda da Afyonkarahisar ismi yankilandi.

TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK ETKINLIGI: MOTOFEST

MXGP’nin yani sira Türkiye’nin en büyük etkinligi olan MotoFest’te sampiyonalar kadar çok konusuldu. MotoFest sahnesi için Afyonkarahisar’a birbirinden ünlü 10 sanatçi geldi. Gururla ve cosku ile agirladigimiz sanatçilarin konserleri hinca hinç doldu. Alani büyük bir ilgi ile dolduran gençlerimiz ve vatandaslarimiz yani yediden yetmise herkes sanatçilarin konserlerini yakindan takip etti. 50 bini askin seyirciye ulasan konserlerde Süper Star Ajda Pekkan’in Afyon’da ilk kez sahne almasi ise hem sasirtti hem sevindirdi. Konser için Gökçe, Yüksek Sadakat ve Sagopa Kajmer Manus Baba, Ebru Yasar, Mary Jane, Koray Avci, Kolpa, Erol Evgin ve Süper Star Ajda Pekkan sahne aldi.

YILDIZLAR GEÇIDIYLE TÜRKIYE MOTOFEST'TEN YENI REKOR

Bitci MXGP TÜRKIYE ile ayni zamanda yapildi. 5 günde 10 büyük konserin yapildigi Türkiye MotoFest ise, 260 bini asan ziyaretçisiyle Türkiye’nin en büyük entegre gençlik ve spor festivali oldugunu bir kez daha gösterdi. Türkiye MotoFest Konserleri’ne bu yil Gökçe, Yüksek Sadakat, Sagopa Kajmer, Manus Baba, Ebru Yasar, Mary Jane, Koray Avci, Kolpa, Erol Evgin ve Ajda Pekkan binlerce sevenleriyle bulustu ve birlikte sarkilar söyledi.

Türkiye’nin en büyük entegre gençlik ve spor festivali Türkiye MotoFest, bu yil yine rekor kirdi. 5 günde 10 büyük konser ile Türkiye MotoFest Konserleri, 260 bini asan izleyiciyi agirladi. Geçtigimiz yil 200 bine yakin izleyicinin geldigi Türkiye MotoFest, bu yil her konseri rekor kirdi. Alani dolduranlar gönüllerince eglendi. Gökçe, Yüksek Sadakat, Sagopa Kajmer, Manus Baba, Ebru Yasar, Mary Jane, Koray Avci, Kolpa, Erol Evgin ve Ajda Pekkan binlerce sevenlariyle bulusarak unutulmaz anlar yasadi.

50 ÜCRETSIZ ETKINLIK

Mini golften simülatör oyunlarina, ziplinedan çocuklar için motosiklet egitimlerine, futbol ve basketbol turnuvalarindan video oyunlarina, akrobasi gösterilerinden tirmanma duvarina kadar 50’ye yakin ücretsiz etkinlik ile katilimcilara keyifli anlar yasatti.

Gençlik ve Spor Bakanligi, Afyonkarahisar Valiligi, Afyonkarahisar Belediyesi, Spor Toto’nun destekleriyle Anlas, Asperox, Avsar, Bitci, ECC Tur, Honda, Monster, NG Afyon, Özerband, TURKSAT ve Volta’nin sponsorlugunda Türkiye’nin yildizlarini agirliyor ve motosiklet kültürünün gelisimine katkida bulunuyor.

EN IYI TANITIM YAPAN ÜLKE ÖDÜLÜ TÜRKIYE'NIN

Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek ve Zafer sehri Afyonkarahisar bu basarisini ödülle taçlandirdi. Bu yil 4. kez yapilan MXGP ve MotoFest ile Afyonkarahisar, En Iyi Tanitim Yapan Ülke Ödülünü Türkiye'mize kazandirdi. Cumhurbaskanligi himayelerinde, Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliginde 3-4 Eylül tarihlerinde düzenlenen Dünya Motokros Sampiyonasi Uluslararasi Motosiklet Federasyonu (FIM) MXGP Ödül Töreni'nde Türkiye "En Iyi Tanitim Yapan Ülke” ödülünü aldi.

Ödülü Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, Valimiz Kübra Güran Yigitbasi ile birlikte ilk kez Türkiye’ye gelen FIM Baskani Jorge Viegas ilee Infront Motoracing CEO'su David Luongo'dan aldi. 180 ülkede canli yayinlanan, 3 milyardan fazla izleyiciye ulasan, 120’den fazla sporcu, 250 binden fazla katilimcinin Afyonkarahisar’da bulundugu MXGP seneye de muhtesem etkinliklerle simdiden heyecanla kapilarini açmaya hazirlaniyor.

MXGP FINALINDE DÜNYA, TÜRKIYE’YI IZLEDI

Spor turizminin en büyük etkinliklerinden dünyanin en önemli motokrosçularinin yaristigi Dünya Motokros Sampiyonasi (MXGP) finali bu yil Afyonkarahisar’da yapildi. 7.4 milyar kisinin yasadigi 180 ülkede 3.5 milyar kisinin izledigi yaris MXGP TÜRKIYE adiyla Türkiye’nin tanitimina katkisi çok yüksek oldu.

Sezonun en iyilerinin seçildigi MXGP AWARDS’da MXGP TÜRKIYE, bu kez MXGP EN IYI TANITIM ödülünü alarak TÜRKIYE markasina yaptigi katki tescillenmis oldu.

Türkiye’deki yarisa FIM (Uluslararasi Motosiklet Federasyonu) Baskani Jorge Viegas’ta gelerek, yarislari yakindan izledi.

Yarista Türkiye’nin rolüne vurgu yapti

. Dünya motosiklet otoriteleri de  Afyonkarahisar’a gelerek MXGP, MX2, MXWomen ve Avrupa MXOPEN yarislarini takip etti.

60 SANIYELIK TÜRKIYE TANITIMI ILE BASLAMISTI, ÜLKE TANITIMA KATKI SAGLADI

Dünyanin her yerinde en çok izlenen spor etkinliklerinden biri olan MXGP, yarisin yapilacagi ülkelerin dogru tanitimina önem veriyor.

Dünyada bir çok MXGP izleyicisi, yaris öncesi yayinlanan 60 saniyelik ülke tanitimi ile gelecek yil izlemek istedikleri MXGP etaplarini ve tatil planlarini belirliyor.

Bitci MXGP TÜRKIYE tanitimi, Türkiye markasiyla yayinlanarak büyük ilgi gördü.

MXGP TÜRKIYE canli yayinlari, tekrar yayinlari ve haberleri ile ayni anda yapilan 260.000’i asan ziyaretçisiyle Türkiye MotoFest, Türkiye ve dünyada televizyonda, radyoda, gazetede, haber sitelerinde genis yer almayi sürdürüyor.

Geçtigimiz yil 650 milyonluk erisime ulasan MXGP TÜRKIYE paylasimlari, bu yil 1 milyara yaklasti.

Türkiye adiyla yapilan yarisin tanitima katkisi ise ülkemiz açisindan benzersiz bir katkiya dönüstü.

MXGP TÜRKIYE ve Türkiye MotoFest çerçevesinde dünya ve Türkiye’den Afyonkarahisar’a 5 gün boyunca gelenler sehrin ekonomisine ciddi katkida bulundu.

Afyon HABERI


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °