Cumhurbaskani Erdogan: Son 10 yilda siçrama yaptik

Cumhurbaskani Erdogan, Sirbistan'daki yatirimlarimiz, son 10 yilda adeta siçrama yaparak 1 milyon dolardan, 400 milyon dolara çiktigini söyledi.

Siyaset 7.09.2022 17:23:00 0
Cumhurbaskani Erdogan: Son 10 yilda siçrama yaptik

Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye-Sirbistan Is Forumu’nda konustu. Cumhurbaskani Erdogan, Sirbistan'daki yatirimlarimiz, son 10 yilda adeta siçrama yaparak 1 milyon dolardan, 400 milyon dolara çiktigini söyledi.

ANKARA (IGFA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Balkan turu kapsaminda ziyaret ettigi Belgrad'da, Türkiye-Sirbistan Is Forumu'na katildi.

Iletisim Baskanligi'ndan aktarilan habere göre Cumhurbaskani Erdogan, Sirbistan'i 3 yil aradan sonra tekrar ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duydugunu dile getirdi.

Cumhurbaskani Erdogan, misafirperverligi için "Degerli dostum" diye hitap ettigi Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic'e tesekkür etti. 

Sirbistan'in, salgin döneminde ve sonrasinda isabetli ekonomi politikalariyla büyümeyi sürdürdügünü ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, ticari diplomasi faaliyetinin bayraktarligini yapan DEIK'i ve DEIK Sirbistan Is Konseyi'ni tebrik ettigini belirterek, "Hamdolsun ikili ticaretimiz, aramizdaki yakin is birligine uygun sekilde günden güne gelisiyor. Ticari hacmimiz geçen sene rekor kirarak 2 milyar dolara yaklasti. 2022'nin 8 ayinda 1 milyar 568 milyon dolarlik bir hacme ulastik. Bu sene 2,5 milyar dolari zorluyoruz. Insallah gelecek senelerde bu rakami ikiye katlayarak, ortak hedefimiz olan 5 milyar dolara ulasacagiz" dedi.

"SIRBISTAN'DAKI FIRMALARIMIZ BIN 300'Ü ASTI"

Sirbistan ile sadece ticaretin degil, Türk sirketlerinin Sirbistan'da istihdam olusturan yatirimlarinin da arttigini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, "Sirbistan'daki yatirimlarimiz, son 10 yilda adeta siçrama yaparak 1 milyon dolardan, 400 milyon dolara çikti. Sirbistan'daki firmalarimiz bin 300'ü asti. Fabrikalarimizin sayisi 21'e ulasti. Sirbistan Halk Bankasi 37 subesiyle sektörünün en önemli oyuncularindan biri haline geldi" diye konustu.

 

Cumhurbaskani Erdogan, müteahhitlik projelerinin yani sira Türkiye ile Sirbistan arasinda saglik, enerji, dijitallesme, bilgi ve iletisim teknolojileri alanlarinda da önemli bir potansiyelin oldugunu gördüklerini söyledi. Cumhurbaskani Erdogan, gerek imzaladiklari anlasmalar gerekse Is Forumu ile tüm bu alanlardaki is birliklerini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini aktardi.

"KIMLIKLE SEYAHAT ANLASMASI, KARSILIKLI SEYAHATLERI DAHA DA ARTIRACAKTIR"

Bu rekorlarin kirilmasinda Türkiye ile Sirbistan arasindaki dogrudan uçak seferlerinin ve güzergâhlarin çesitlenmesinin büyük payi oldugundan bahseden Cumhurbaskani Erdogan, "Simdi yeni bir adim daha atiyoruz. Nedir bu yeni adim? Artik kimlikle Sirbistan'dan Türkiye'ye rahatlikla seyahat edilebilecek. Türkiye'den de Sirbistan'a kimlikle seyahat edilebilecek. Adeta kendi ülkenizde bir sehirden bir sehre gider gibi yeni bir süreci baslatmis oluyoruz. Sirbistan Hava Yolu Sirketi Air Serbia da bu yil Nis ve Kraljevo'dan Istanbul, Antalya ve Alanya'ya uçuslarini baslatti. Bugün imzaladigimiz kimlikle seyahat anlasmasi, süphesiz karsilikli seyahatleri daha da artiracaktir. Ayrica, Bursa ile Yenipazar, Alanya ile Novi Sad, Balikesir ile Nis arasinda kardes sehir iliskisi kurulmasi için ilk adimlari attik. Beseri baglarimizi kuvvetlendiren bu olumlu gelismelerin devamini arzu ediyoruz" diye konustu.

Kendilerine eslik eden Türkiye ve Sirbistan is dünyasinin temsilcilerine önemli bir hatirlatmada bulunmak istedigini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, Sirbistan'dan Türkiye'ye yatirim yapacak mütesebbislere de kapimiz sonuna kadar açik olduklarini kaydetti. 

Bir araya gelmelerini saglayan Sirbistan Ticaret ve Sanayi Odasi ile Dis Ekonomik Iliskiler Kuruluna (DEIK) çalismalari için tesekkür eden Cumhurbaskani Erdogan, Is Forumu'nun ülkeler için yeni firsatlara ve yatirimlarin karsilikli olarak artirilmasina katki saglamasini temenni etti.

Programda, DEIK Baskani Nail Olpak da konusma yapti.

Ankara HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °