Türk yazilim ile herkes kendi tasarimini kendisi yapabilecek

Dijibiz'in online bir tasarim platformu oldugunu, insanlarin internetin oldugu her yerden dijibiz.com adresine girip üye olabilecek

Bilim-Teknoloji 7.09.2022 17:37:36 0
Türk yazilim ile herkes kendi tasarimini kendisi yapabilecek

Türk yazilim ile herkes kendi tasarimini
kendisi yapabilecek

Firma sorumlusu Soner Dilek:

" Burada insanlarin kendi tasarimlarini kendilerinin yapmasini sagliyoruz. Sistemde hazir taslaklar var. Insanlar isterlerse hazir taslaklari kullanabiliyorlar, isterlerse sifirdan bizim sundugumuz tasarim ögelerinin bulundugu kütüphaneden faydalanarak kendi tasarimlarini da sifirdan olusturabiliyorlar"

Karaman'da bir yazilim firmasinin "Burada tasarimci sensin" sloganiyla hazirlayip sundugu platformla insanlar kendi tasarimlarini kolay sekilde kendileri hazirlayabilecek.

Yazilim firmasinin yöneticisi Soner Dilek   insanlarin sosyal medyada veya islerinde tasarim noktasinda zorluk çektigini tespit ettiklerini, onlara yazilim firmasi olarak ne sunabiliriz diye düsünmeye basladiklarini söyledi.

Bu düsünceyle insanlarin kendi düsüncelerini kendi hayallerini daha kolay tasarlayabilecegi bir platform olusturmaya karar verdiklerini ifade eden " Projeyi hazirladik. Yazilimci arkadaslarla bir araya geldik. Toplandik çalistik ve ortaya dijibiz çikti. Sirketlesmek ve bu projemizi hayata geçirebilmek için bir melek yatirimciya ihtiyacimiz vardi. Karaman'da is adami Musa beyle görüstük, anlattik. Ikna oldu ve bize destek oldu." dedi.

Dijibiz'in online bir tasarim platformu oldugunu, insanlarin internetin oldugu her yerden dijibiz.com adresine girip üye olabileceklerini belirten Dilek sunlari kaydetti:

" Burada insanlarin kendi tasarimlarini kendilerinin yapmasini sagliyoruz. Sistemde hazir taslaklar var. Insanlar isterlerse hazir taslaklari kullanabiliyorlar, isterlerse sifirdan bizim sundugumuz tasarim ögelerinin bulundugu kütüphaneden faydalanarak kendi tasarimlarini da sifirdan olusturabiliyorlar. Bir süredir beta yayindayiz. Insanlar daha çok sosyal medya tasarimlari üzerinde duruyorlar. Günümüzde insanlar kendilerini ürünlerin tanitabilmek, kamuoyuna anlatabilmek için sosyal medyayi kullaniyorlar. Sosyal medyada direk bir fotograf çekip paylasmak yerine de o fotografin üzerine kendi logolarini, iletisim bilgilerini ürünün özelliklerini yazip daha popüler sekilde sunmayi tercih ediyorlar. Bunun için sosyal medya postlari daha çok ilgi görüyor. Sistemin içerisinde el ilanlari, kartvizit, anketli kâgit yani kurumsal özelliklerini ön plana çikarabilecekleri tasarimlar mevcut."

Bu sistemde kullanicilarin hem zamandan hem de ekonomik olarak tasarruf sagladiklarini vurgulayan Dilek konusmasini söyle sürdürdü:

" Her firmanin, her kisinin bütçesi reklam ajanslariyla çalismaya yetmeyebiliyor

. Bizim sistemimizde insanlar hizli sekilde tasarimlarini olusturup çesitli formatlarda indirip hemen matbaaya veya kendi yazicilarinda hazirlayabiliyorlar.

Su anda beta yayindayiz. Kullanicilarimiz beta yayinda da üye olabiliyorlar. Birkaç ay içerisinde eksikleri görüp tamamlayip gerçek yayina geçmis olacagiz.

Türkiye'de biraz tanindiktan sonrada gelecek yil içerisinde uluslararasi arenada rol alma hedefimiz var."

Dijibiz'in tamamen yerli ve milli bir yazilim oldugunun altini çizen Dilek,

" tamamen bünyemizdeki yerli mühendislerin yazilimcilarin sifirdan tasarlayip ürettigi bir yazilim. Dünyada buna benzer birkaç sistem var. Ama ülkemizde bunu yapan ilk firma biziz." dedi.

Melek yatirimci Musa Akgül'de firma olarak genel anlamda mekanik güvenlik sistemleri ürettikleri, fakat son 3 yildir dijital ürünlere kaymaya basladiklarini ifade ederek, " Genç arkadaslar bu fikirle bana geldiklerinde destek olmaya karar verdim. Sirketlestik.

Dijibiz olarak sektöre adim attik. Burada tasarimci sensin sloganiyla insanlarin kendi tasarimini kendi yapabilecegi sosyal medyada kolayca paylasabilecegi baski kalitesinde matbaaya gönderebilecegi ürünler tasarlayabilecegi bir yazilim çalismasina basladik.

3 yil önce bir fikirle baslayan çalismamiz son asamasina geldi. Ilk önce Karaman'i üs olarak seçtik. Simdi eksiklerimizi tamamliyoruz.

Kisa süre içerisinde eksiklerimizi tamamladiktan sonra dünyaya açilacagiz." diye konustu.

Afyon HABERI


Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °