TEKNOFEST Karadeniz’de Türkiye birincisi oldu.

Prof. Dr. Nurullah Okumus, AFSÜ’nün kurumsal vizyonunun meyvelerini personelinin farkli alanlarda gösterdigi basarilarla toplamaya basladigini söyledi

Bilim-Teknoloji 7.09.2022 13:13:41 0
TEKNOFEST Karadeniz’de Türkiye birincisi oldu.

Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Erdogan’i kutlayan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus, AFSÜ’nün kurumsal vizyonunun meyvelerini personelinin farkli alanlarda gösterdigi basarilarla toplamaya basladigini söyledi.

AFSÜ Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalinda görevli Dr. Ögr. Üyesi Taha Erdogan tarafindan tasarlanan “TSIF”, Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Insanlik Yararina Teknoloji Yarismasi, Saglik ve Ilk Yardim Kategorisindeki 9.386 basvuru arasindan seçilen 171 takim içinde 25’nci sirada yer alarak, finallere katilmaya hak kazanmisti.

 

TEKNOFEST Rize’de “En Iyi Performans” ve “Sunum Birinciligi” ödülüne layik görülen “TSIF”, Samsun’daki TEKNOFEST Karadeniz’deki büyük finalde ise birçok ulusal ve uluslararasi üniversiteden gelen rakiplerini eleyerek Türkiye birincisi oldu.

Samsun Çarsamba Havalimani’nda düzenlenen törende ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden alan Dr. Taha Erdogan, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank tarafindan takdim edilen altin madalya ile de hatira fotografi çektirdi.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Okumus, TEKNOFEST’in ülkemizin teknoloji alaninda atilim gerçeklestirmesi için son derece kiymetli ve ilham verici bir etkinlik oldugunu söyledi.

ULUSLARARASI BIR MARKA HALINE GELDI

AFSÜ’nün gelisim stratejisi ve uzun vadeli hedefleri bakimindan üniversitenin akademik kadrosunun bu tür yarismalarda podyuma çikmasinin anlamina dikkat çeken Prof. Dr. Okumus, “Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan düzenlenen, Türkiye’nin millî teknolojilerini gelistirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivali TEKNOFEST artik uluslararasi bir marka haline gelmistir.

Üniversitemiz için belirledigimiz hedeflerin gerçek hayattaki karsiligini farkli bilimsel platformlarda elde ettigimiz basarilarla sinamis oluyoruz. Dr. Taha Erdogan hocamiz da elde ettigi basariyla henüz 4. yilinda genç bir üniversitenin mensubu olarak AFSÜ’nün adini pek çok köklü üniversitenin önüne geçirerek bizleri gururlandirdi.

Kendisini kutluyorum ve basarilarinin sürmesini temenni ediyorum” dedi.

AFSÜ AILESINE MINNETTARIM

Dr. Ögr. Üyesi Erdogan ise: “Danismanim Prof. Dr. Gökhan Özyigit’e, standimizi ziyaret eden Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Mustafa Varank’a, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal’a, Türkiye Saglik Enstitüleri (TÜSEB) Baskani Prof. Dr. Erhan Akdogan’a ve gençlerimizin hayallerini gerçege dönüstüren TEKNOFEST’in mimari Selçuk ve Haluk Bayraktar’a sükranlarimi sunuyorum.

Ayrica hazirlik ve yarisma sürecinde desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumus’a ve AFSÜ ailesine de minnettarim” diye konustu.

TÜM DIKKATLERI ÜSTÜNDE TOPLADI

TSIF, akciger içindeki tümör hareketinin etkisini arastirmak ve dozimetrik kalite güvenirligini test etmek için gelistirilmis tamamen hastaya özgü hassas bir araç olmasi, tüm bunlara ek olarak literatürde ve dünyada essiz bir çalisma olmasi bakimindan yarismada büyük begeni kazanarak, tüm dikkatleri üstünde topladi.

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °