Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal’in Yassiada degerlendirmesi

Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, Yassiada ile ilgili haberler üzerine bir yazili açiklama yaparak degerlendirmelerde bulundu.

Siyaset 6.09.2022 14:49:14 0
Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal’in Yassiada degerlendirmesi

Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal’in Yassiada degerlendirmesi

 

“Sayin Erdogan; bu garabeti durdurun. O abide isimlere daha fazla ihanet etmeyin!”

 

“Rant projesi olarak hayata geçirdikleri Yassiada'da da çuvalladilar”

 

 

Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, Yassiada ile ilgili haberler üzerine bir yazili açiklama yaparak degerlendirmelerde bulundu.

 

Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal,  2005 yilinda temeli atilarak otel insa edilen ve ismi Demokrasi ve Özgürlükler Adasi olarak degistirilen Yassiada’da gerçeklestirilen yikim hakkinda birçok kez ikaz ve elestiride bulunmustu.

 

Son günlerde gündeme yeniden düsen Yassiada hakkinda çarpici degerlendirmelerde bulunan Uysal, sunlari kaydetti:

 

“Iktidarin utanmak nedir bilmeyen tarafinin izahi”

 

Yassiada ile ilgili haberler Ataol Behramoglu'nun su dizelerini getirdi aklima;

"Utanç insana özgü bir duygu sanilir

Utanan hayvanlar gördüm ben

Insanlar tanidim buna karsilik

Utanmak nedir bilmeyen"

 

Çikan haberler AKP iktidarinin "utanmak nedir bilmeyen" tarafinin izahidir.

 

Siyasetlerine fayda saglayacagini düsündükleri her bir degeri, ani ve sahsiyeti hiç çekinmeden ve utanmadan araç haline getiren AKP iktidari, geçtigimiz yil her türlü itiraza ragmen bir "rant" projesi olarak hayata geçirdigi Yassiada'da da çuvalladi.

 

Türk siyasi tarihinde bir "kara leke" olan kurmaca yargilama ve idam kararlarinin verildigi Yassiada, anisina aleni bir saygisizlik yapilarak lüks bir otelin de içinde yer aldigi bir projeye ev sahipligi yapiyordu. Bir kaç gün önce basin yoluyla aldigimiz bilgilere göre adada faaliyet gösteren lüks otel zarar ettigi gerekçesiyle yerli ve yabanci yatirimcilarin teklifine açildi.

 

Tarihte "kara leke" olarak belledigimiz adanin bu durumu adi "ak" iktidar için asil "kara leke" halini aldi.

 

Kendi ikballeri için bu adadaki zulmü yasamis aile efratlarinin anisina saygisizliga ses etmeyen AKP iktidari içindeki isimlere bir kez daha seslenmek istiyorum;

 

Dün bu tarihin bir rant ugruna heder edilmesine sessiz kaldiniz, anladik. Ancak buranin yabanci yatirimcilarin, buraya "kâr" nazariyla bakacak sermayedarlarin girisine müsaade etmeyin.

 

Bir kez olsun sahsi kârlarinizdan vazgeçin! Partimizin eski milletvekili Faruk Nafiz Çamlibel'in "Mavi bir gölde elem katrasidir Yassiada" diyerek en veciz sekilde anlattigi adanin elemini daha da katmerlemeyin. Tasidiginiz soy isimlerin, hakki yenmis anne, baba ve aile büyüklerinizin hakkini artik teslim edin.

 

Bir umutla bir kez daha AKP iktidari ve Genel Baskani Erdogan'a da seslenelim; bu garabeti durdurun. Zaten demokrasi ve adalet çizgisinde degerlendirince isimlerinin dilinizden dökülmesi saçma olan o abide isimlere daha fazla ihanet etmeyin.”

 

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °