ILÇE TEMSILCILERI TOPLANTISI YAPILDI

YENI ÖGRETIMYILINA HAZRLIK TOPLANTISI DÜZENLENDI

Egitim 4.09.2022 11:26:33 0
ILÇE TEMSILCILERI TOPLANTISI  YAPILDI

Egitim Bir-Sen

Afyonkarahisar 1 No’lu Sube

ILÇE TEMSILCILERI toplantisi YAPILDI

 

Egitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Sube Divan Kurulu toplantisini 3 Eylül 2022 tarihinde Merkez hizmet binasinda gerçeklestirdi. Toplantiya 1 No’lu Sube Yönetim Kurulu, Ilçe temsilcilikleri katildi.

Egitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Sube

Baskani Mustafa ARSLAN; ‘’Ögretmenlik kariyer basamaklari sürecinin, bugüne kadar ortaya konulan tepkiler ve beklentiler ekseninde yeniden degerlendirilmesi, uzman ögretmen olabilme asamasina gelmis her ögretmenin mesleginde belli bir yetkinlige ulastigi gözetilerek esit, adil ve objektif bir sonuç doguracak sekilde kurgulanmasi gerekmektedir. 8 yilini tamamlayanlar için Uzman ögretmenlik, 12 yilini dolduranlar için Basögretmenlik ünvani verilmelidir.

Ögretim yilina hazirlik ödenegi miktarinin satin alma gücü, aradan geçen zaman zarfinda enflasyon karsisinda amacini yerine getiremeyecek sekilde asiri düsük kalmistir. Ögretim yilina hazirlik ödenegi en az yillik TÜFE degisim oranina tekabül eden tutarda artirilmasi gerekir.

Ögretmenler arasinda kadrolu/sözlesmeli seklinde ortaya çikan ayrim, kurum içi çalisma barisini bozmaktadir. Ayni niteliklere sahip ayni görevi ifa eden insanlar arasinda bir nevi kast sistemi kurulmasi kabul edilemez, tüm ögretmenler kadroluya geçirilmelidir.

Kongre sürecimiz basladi. Egitim Bir-Sen’e, kardeslik hukukumuza yakisir bir süreci en seffaf haliyle, örnekligiyle her zaman oldugu gibi yine hep birlikte ortaya kayacagiz insallah.

Sürecin sendikamiza, sendikal mücadelemize, birliktelik ve kardesligimize hayirlar getirmesini diliyorum Rabbimizden.

Egitim Bir Sen olarak çalisanlarimizin özlük haklarinin iyilestirilmesi, sosyal ve ekonomik refah düzeylerini artirilmasina yönelik mücadelemizi sürdürüyoruz. Her bir egitim çalisaninin hakkini koruyacak adimlari kararlilikla atmaya devam edecegiz.

Rabbimiz toplantimizi ve hayirli adimlarimizi bereketli eylesin. ‘’ dedi.

Sube Baskani Mustafa Arslan’in konusmasindan sonra, Ilçe temsilcilerinin gündemle alakali görüslerini ifade ettigi istisare neticesinde toplanti sona erdi.

 

 

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °