Kürt Kökenli Isadamindan Mehmetçige Destek

KÜRT KÖKENLI ISADAMINDAN MEHMETÇIGE DESTEK

Gündem 16.02.2018 23:55:27 0
Kürt Kökenli Isadamindan Mehmetçige Destek

Afyonkarahisar’da ‘Kürt Mahmut’ lakabiyla bilinen isadami Mahmut Araç, Zeytin Dali Harekatinda görev yapan Mehmetçige bagista bulundu.  Aslen Bitlisli olan ve uzun yillar ilimizde istihdam saglayan Araç bu davranisiyla tüm kesimlere örnek oldu. 

KÜRT KÖKENLI ISADAMINDAN MEHMETÇIGE DESTEK

        Türk Silahli Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde sürdürdügü Zeytin Dali Harekâti’na katilan Mehmetçige, Afyonkarahisar’da “Kürt Mahmut” lakabiyla bilinen Mahmut Araç isimli isadamindan destek geldi.Aslen Bitlisli olan Kürt kökenli vatandasimiz Mahmut Araç, Zeytin Dali Harekâtinda görev alan ve ailesinin maddi durumu iyi olmadigi tespit edilen askerlere 26 bin TL’lik bagista bulundu. Konuyla ilgili bir açiklamada bulunan Belediye Baskani Burhanettin Çoban, Mahmut Araç isimli vatandasimizin Afrin Harekâtinda görev alan Mehmetçigimize verdigi destegin herkese örnek olmasini temenni etti.

“TOPRAGIMIZA, BAYRAGIMIZA SAYGI DUYAN HERKES BIZIM KARDESIMIZDIR”

          Türk Silahli Kuvvetlerimiz Afrin’de Zeytin Dali Harekati ile dünyanin imrendigi muhtesem bir operasyona imza attigina dikkat çeken Baskan Burhanettin Çoban, “Bu operasyonda Türk Silahli Kuvvetlerimiz yerli mühimmat kullaniyor. Operasyon nedeniyle Türkiye’nin dört bir yaninda insanimiz duasinin yaninda maddi olarak ‘acaba ben Silahli Kuvvetlerimize nasil bir katki yapabilirim’düsüncesi içerisinde. Onlardan bir tanesi de Afyonumuzda “Kürt Mahmut” lakabiyla bilinen Mahmut Araç isimli bir kardesimiz. Aslen Bitlislidir. Kürt kökenli bir vatandasimizdir. Ülkemizde hangi dilden, hangi mezhepten olursa olsun herkesin baris içerisinde yasadigi, Kürdüyle, Arabiyla Çerkeziyle bayragimiza, topragimiza saygi duydugu müddetçe hepsi bizim kardesimizdir”

26 BIN TL BAGISTA BULUNDU

             Mahmut Araç’in bu desteginin herkese örnek olmasini temenni eden Baskan Burhanettin Çoban, “Mahmut kardesimiz  Mehmetçigimize destek olacagini bize ifade etti ve bu konuda ilimizde Jandarma Alay Komutani olarak görev yapan, su anda da Mardin’de Bölge Komutani olarak görev yapan Tuggeneral Kenan Topçu Pasamizla irtibata geçildi. Ailesinin maddi durumu iyi olmadigi tespit edilen 130 askerimizin hesaplarina 200’er TL para aktarilacak. Bu sekilde askerlerimize katkida bulunulmus olacak. Mahmut kardesimizin bu bagisinin örnek olacagina ve yerine ulasacagina inaniyorum. Bu vesile ile operasyonda görev alan askerlerimize Allah’tan güç kuvvet; burunlarini dahi kanatmadan, sag salim memleketlerine dönmelerini niyaz ediyorum” diye konustu. Aslen Bitlisli olan Mahmut Araç ise Türk Silahli Kuvvetlerinin her daim yaninda oldugunu ifade ederek vatanimizin bölünmez bütünlügü için operasyonda görev alan tüm Mehmetçiklerimize dua da bulundu.


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °