Afyonkarahisar Belediyesi Eylül ayi Meclis Toplantisi yapildi

Baskan Mehmet Zeybek alinacak kararlarin hayirli olmasini temenni ederek; “Alacagimiz kararlar ilimize ve ülkemize hayirli neticeler versin.

Gündem 2.09.2022 11:14:44 0
Afyonkarahisar Belediyesi Eylül ayi Meclis Toplantisi yapildi

Afyonkarahisar Belediyesi Eylül ayi Meclis Toplantisi yapildi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Eylül ayi toplantisi Belediye Baskani Mehmet Zeybek’in Baskanliginda yapildi. Toplanti da gündeme alinan 47 madde oylanarak karara baglandi.

Toplanti, bir önceki toplantiya ait tutanak özetinin oylanmasi ile basladi. Belediye sinirlari ve mücavir alan içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ögrencilere nakdi yardim yapilmasi hakkinda teklif basta olmak üzere trafik, bayindirlik ve imar komisyonu raporlari görüsülerek karara baglandi.

Zafer haftamizi her yil oldugu gibi bu sene de büyük bir cosku ile kutladik

Toplantida açilis konusmasi gerçeklestiren Baskan Mehmet Zeybek alinacak kararlarin hayirli olmasini temenni ederek; “Alacagimiz kararlar ilimize ve ülkemize hayirli neticeler versin.

25 Agustos’ta baslayip 30 Agustos’ta biten Zafer haftamizi her yil oldugu gibi bu sene de büyük bir cosku ile kutladik.

30 Agustos’taki Dumlupinar sehitliginde yapilan törenle Zafer haftamizi tamamladik

. Kurulusun ve kurtulusun baskenti olan sehrimizde baslayan Büyük Taarruz’un 100. yili olmasi münasebetiyle ayri bir önem arz ediyordu.

Tabii ülkemizin bölünmez bütünlügünü bagimsizligimiz için mücadele eden kanlarini akitan bu aziz topraklari bizlere vatan birakan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, Aziz sehitlerimizi, tüm güvenlik kuvvetlerimizi rahmetle minnetle yad ediyoruz.

Zor bir cografyada yasiyoruz, cografyayi seçmek bizim kaderimiz degil.

Ama büyük mücadeleler sonucunda elde edilmis topraklari canimiz pahasina savunmakta daha önce ecdadimiz da oldugu gibi bizlerin de en önemli vazifesi. Tüm sehitlerimizi rahmetle aniyoruz.

Tabii 15 Temmuz’da da hain darbe kalkismasi ile ülkeye fitne tohumlari saçmaya çalisan insanlardan da Allah bir daha bu tür seyleri bu ülkeye bu millete yasatmasin diye dua ediyoruz. Eylül ayina girmemiz ile birlikte okullardaki egitim ögretim çalismalari egitim komisyondaki arkadaslarimizin çalismasiyla da belli bir noktaya geldi. Ögrencilere verebilecegimiz burslar asagi-yukari netlesti. Bizler yeni egitim ögretim yilinin tüm idarecilerimize, egitim camiamiza, velilerimize ve ögrencilerimize hayirli ugurlu olmasini basarili geçmesini temenni ediyoruz. Belediye Meclisi olarak almis oldugumuz kararlar neticesinde desteklerimizi bu sene de artirarak devam ettirecegiz.

4 yilda 5 sampiyona düzenledik

Büyük Taarruz ‘un 100. yili olmasi münasebeti ile yapmis oldugumuz etkinliklerden asagi yukari 70’e yakinini tamamladik. Dünya Motokros Sampiyonasi’nin da insallah pazar günü finalini yaparak bunu da tamamlamis olacagiz. 4. Yilimiz, 4 yilda 5 sampiyona düzenledik. Sehir olarak onurluyuz gururluyuz. Sampiyonanin 180 ülkede canli yayinlanmasi ülkenin tanitimi açisindan, ilimizin tanitimi açisindan ayri bir önem arz ediyor. TÜRKSAT ile sponsor anlasmasi imzalamaya gittigimizde TÜRKSAT Genel Müdürü Aynen sunu söyledi; biz 3 milyar insana hitap ediyoruz, yayin alanimiz 3 milyar insani kapsiyor dedi. Tabii bu da Afyonkarahisar’in tanitimi için elimizdeki büyük bir firsat. Insallah bunu da kazasiz belasiz pazar günkü finallerle tamamlamayi istiyoruz. Motokros Sampiyonasi’nda dereceye girenlerin ödülleri de bu sene Afyon’da verilecek. Ondan dolayi da ilave sporcularda yurtdisindaki sporcularda Afyon’a gelecek. Bu da sehrin ekonomisine ciddi katki sunacak, süphemiz yok” diye konustu.

Gelecek ayin meclis toplantisinin tarihi: 3 Ekim

Gelecek ayin meclis toplantisinin 3 Ekim Pazartesi saat 18.30’da yapilmasi kararlastirilarak toplanti sona erdi.

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °