Baskan Kolayli ‘Mücadelemiz sürecek’

TGF Baskanlar Kurulu Toplantisina Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kazim Uysal da destek verdi.

Gündem 1.09.2022 13:04:38 0
Baskan Kolayli ‘Mücadelemiz sürecek’

GAZETECILER KÜTAHYA’DA BULUSTU

 Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 25. Baskanlar Kurulu Kütahya’da toplandi. 3 gün süren toplantiya 70 e yakin gazeteci katildi.

Baskan Isik ‘Kütahya göç alan bir olmaya basladi’

Toplantinin açis konusmasinin Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Erkan Saglam yapti. Saglam ’25. Baskanlar Kurulu toplantisinda Zafer Haftasinda birlikte olmaktan mutluyum’ dedi.

Kütahya’nin göç veren bir il olmaktan kurtulup göç almaya baslayan bir il oldugunu söyleyen Kütahya MHP’li Belediye Baskani Alim Isik ‘’Ben göreve geldigimde bütçe perisandi. 3 lira gelir 8 lira borç vardi. Istikrarli bir program sayesinde simdi 8 lira geliri 3 lira borcu olan bir ile dönüstük.

Göç veriyorduk. 50 bin ögrencimiz var. Onlara ilimizi anlattik durumu anlattik. 15 bin ögrenci ikamet tasidi nüfus artti. Nüfus artinca belediyelerdeki Kütahya’nin siralamasi da yükseldi ve daha fazla pay almaya basladik’’ dedi.

Baskan Alim Isik Afyonkarahisar’i örnek vererek Kütahya’ya mutlaka 5 yildizli otel yapilmasi gerektigini belirtti. Isik, ‘’Bir otel insaatina baslandi. Bir de proje asamasinda, Insaallah bu konuda önemli yol alan Afyon’u yakalariz’’ dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Baskan Yardimcisi Sefa Özdemir,  sansür yasasina karsi çiktiklarini ve aksayan yönlerine çözüm önerileri getirdiklerini belirterek ‘’Bu konuda geregini yaptik ama Baskanimiz Nuri Kolayli ve Yönetimindeki Mustafa Arslan’a BIK ten agir cezalar geldi’’ dedi.

  Gazeteciler ceza Yedi

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Baskani Gaye Çoskun özellikle Antalya’da mesleki birlik ve beraberligin bozulmasina yönelik adimlar atildigini söyleyerek ‘’Gazeteci olan olmayan bu sektöre emek veren vermeyen bazi kisiler çikip watsap guruplarindan yeni olusumlara girip alternatif çalismalar içinde. Federasyon olarak bizler bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Hem bizim içimizde olup hem baska olusumlarda olmaya müsaade edilmez’’ dedi.

Baskan Kolayli ‘Mücadelemiz sürecek’

Yerel basinin zor günler yasadigini söyleyen TGK Genel Baskani Nuri Kolayli ‘’Geçtigimiz günlerde meclis kapisindan dönen yasa tasarisi konusunda önemli çalismalar ve mücadeleler yaptik. Konun en basindaki muhataplarina kadar ulasarak meslegin devam etmesi konusundaki çözüm önerilerini dillendirdik. Sonraki süreçte isi siyasi zemine getirmeye çalisanlar oldu.

Bizim derdimiz meslek. Derdimiz  ekmek. Bu konuda Ekim ayinda tekrar görüsülecek yasa hakkinda takiplerimiz sürecek.

Bazi kesimlerce benim gazeteciligim tartisilir olmus. Ben 15 yasindan itibaren meslegin her kademesinde ama her noktasinda çalistim.

Matbaacisi oldum. Genel Müdürü oldum. Yillarca emek verdigimiz mesleki örgütümüze disardan yapilmaya çalisilan operasyonlarin farkindayiz

Bu konuda diyalogdan yanayim. Sefa Baskani görevlendirdim. O arkadaslar ile son bir görüsme yapacak ve ona göre de yol haritamizi belirleyecegiz’’ dedi.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti 2. Baskani Ismail Akar ilimizi temsilen katildigi TGF Baskanlar Kurulu Toplantisina Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya Dumlupinar Üniversitesi  Rektörü Prof.Dr. Kazim Uysal da destek verdi.

TGK mensuplari Dumlupinar’da 30 Agustos etkinlerine katildi. Ulucami ziyaretinde bulundu. Porselen Müzesi ve Çiniciler Çarsisini gezdi. Çavdarhisar’ da yöresel yemek yenildi ve Nafi Güral müzesi gezildi.

26. Baskanlar Kurulu Toplantisinin Kilis’te yapilmasi kararlastirildi.

Afyon HABERI


Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °
Cuma 26 ° / 11.3 °