Çanakkale gazisinin oglu hayatini kaybetti

Gazi oglu emekli ögretmen Turgut Kaçmaz geçirmis oldugu kalp krizi sonucunda Hakk’a ugurlandi.

Yasam 31.08.2022 14:19:00 0
Çanakkale gazisinin oglu hayatini kaybetti

 

27 Agustos Afyonkarahisar’in düsman isgalinden kurtulusunun yildönümü kutlamalarinda Afyon Post ve Vekilim TV’ye röportaj veren Çanakkale gazisinin son evladi Turgut Kaçmaz dün geçirmis oldugu kalp krizi sonucu hayatini kaybetti.

Zafertepe’de yapilan etkinliklerde bayginlik geçiren ve Vali Kübra Güran Yigitbasi’nin da derhal müdahalede bulundugu Gazi oglu emekli ögretmen Turgut Kaçmaz geçirmis oldugu kalp krizi sonucunda Hakk’a ugurlandi.

 

Dünyanin en yasli son Çanakkale gazisi Çanakkale’de 57. Alay Sehitliginde heykeli olan, Hüseyin Kaçmaz’in ogluyum

Sayin Medya Genel Koordinatörü Selcen Dilek Çöygün’e konusan Çanakkale ve Kurtulus Mücadelesinin önemli degerlerinden olan Gazi oglu Turgut Kaçmaz sizi taniyabilir miyiz sorusuna su cevabi vermisti;

“Babam Çanakkale Istiklal Savasi’na katilan hakiki Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri bu vatan, bu millet, bu bayrak, bu din ugruna 14 yil savasip, Çanakkale’de Conkbayiri’nda savasirken yaralanarak gazi olur.

Dumlupinar Meydan Savasi’nda büyük basari gösterdigi için Atatürk tarafindan Istiklal madalyasi verilir. 1994 yilinda 110 yasinda vefat eden dünyanin en yasli son Çanakkale gazisi Çanakkale’de 57. Alay Sehitliginde heykeli olan Hüseyin Kaçmaz’in oglu emekli ögretmen arastirmaci, dünya baris elçisi Turgut Kaçmaz’im.”

Böyle bir milletin evladi olmak size ne hissettiriyor sorusuna ise Turgut Kaçmaz; “dedelerimiz bu vatan, bu millet, bu bayrak ugruna 100 yil önce burada savasmislar. 7 yil bu siperleri geçemez diyen Yunan kumandanlari Kahraman gazilerimiz, sehitlerimiz, Mehmetçik ile 7 saatte geçmistir” cevabini vermisti.

Mekani cennet olsun

Afyon Post ve Vekilim TV olarak bilmeden son kez konustugumuz son Çanakkale Gazisinin oglu Turgut Kaçmaz’a Allah’tan rahmet, sevenlerine bassagligi diliyoruz

Afyon HABERI


Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °
Pazartesi 20.8 ° / 6 °