7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarislari Zafer Kosusunda kupalar sahiplerini buldu.

Türkiye’nin farkli illerinden 90 rahvan yaris ati katilirken, 20’ye yakin jokey yaristi.

Spor 31.08.2022 09:46:20 0
7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarislari Zafer Kosusunda kupalar sahiplerini buldu.

Büyük Taarruz’un 100. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda, Kayihan Belediye Baskani Ömer Sahin’in katkilariyla 7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarislari Zafer Kosusu düzenlendi. Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Agustos ayinin Türk Milleti için zafer ayi oldugunu vurgulayarak, “Büyük Zaferin 100. yili coskuyla yasiyoruz” dedi.

 

 Zafer Haftasinin 100. yili etkinleri kapsaminda Geleneksel Spor Dallari Federasyonu tarafindan düzenlenen ve Kayihan Belediyesinin katkilari ile 7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarislari Zafer Kosusunda kupalar sahiplerini buldu. Türkiye’nin farkli illerinden 90 rahvan yaris ati katilirken, 20’ye yakin jokey yaristi. Yarislar 10 kategoride gerçeklestirildi. 

Programa; Vali Yardimcisi Nurullah Kaya, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonu Asbaskani Zeki Genellioglu, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Ihsaniye Kaymakami Dogukan Koyuncu,  MHP Il Baskani Mehmet Kocacan ve Il Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Merkez Ilçe Baskani Fevzi Kartal, Ülkü Ocaklari Il Baskani Oguz Kagan Diler, ilçe ve belde Belediye Baskanlari, at tutkunlari ve çok sayida vatandas katildi.

 

Baskan Sahin, “Rahvan atlari bizim kültürümüzün en önemli motiflerinden birisidir”

Zafer Kosusu’nun açilis konusmasini Kayihan Belediye Baskani Ömer Sahin, “Atalarimiz, Orta Asya’dan, Anadolu’ya, buradan da Avrupa’ya atlari yetistirerek nice zaferlere imza atmislardir.

Rahvan atlari bizim kültürümüzün en önemli motiflerinden birisidir. Yasamis oldugumuz Kayihan Beldemiz de kadim medeniyetlere ev sahipligi yapmistir.

Büyük Türk milletinin kiyamete kadar özgür ve bagimsiz yasayabilmesinin de en önemli faktörü köklerine ve kültürüne bagli, çagin geregi olan ilimde ve bilimdeki yeniliklere açik bireyler yetismesiyle mümkündür.

Atalarimizin yadigâri olan rahvan at kültürünü yasatmak, bölgemizi turizme kazandirmak ve bu vesileyle tanitimina katki sunmak için geleneksel hale getirdigimiz yarislarimiz hayirlar getirsin” dedi.

 

Milletvekili Taytak, “Büyük Zaferin 100. yili coskuyla yasiyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ise Agustos ayinin Türk Milleti için zafer ayi oldugunu vurguladi. Taytak, “Bu sene Büyük Zaferin 100. Yilinda 7’cisini düzenledigimiz ‘Frig Vadileri Rahvan At Yarislari Zafer Kosusu’nda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. 26 Agustos 1071’de Sultan Alparslan’in Anadolu’yu Türk topraklari yaptigi günden bugüne kadar, bu ülkede varligimizi, birligimizi ve kardesligimizi devam ettirmek adina mücadeleler vermekteyiz.

Yine Agustos ayinda 26 Agustos 1922’de topraklarimizi isgal eden 7 düvel diye ifade ettigimiz Müslüman ve Türk düsmanlari Afyonkarahisar’da Kocatepe’de Baskomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin zaferi ile 9 Eylül’de yunanlilarin denize dökülmesi ile biten zaferin yani bundan 100 yil önce yasanmislari simdi biz ruhen yasiyoruz.  

26 Agustos’ta Kocatepe’de baslayan Büyük Zaferin 100 yil etkinliklerini dolu dolu büyük bir coskuyla, büyük bir mutlulukla kutluyoruz.

Geçmiste ve günümüzde özellikle Türk kültür çevrelerinde yetistigi bilinen Rahvan Atlarini yetistirme ve yaristirma gelenegini tüm zorluklara ragmen günümüze kadar ulastiran ve bu organizasyona katki saglayan, burayi sereflendiren tüm hanimefendilere, beyefendilere ve gençlerimize sükranlarimi sunuyorum”

 

Mustafa Yildizdogan Kayihanlilari costurdu

Yapilan konusmalarin ardindan 10 kategori de düzenlenen yarislarda dereceye girenlerin ödülleri verildi. Aga seçimi kurulu tarafindan isadami Halil Alimoglu aga seçildi.  7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarislari Zafer Kosusu etkinlikleri konser ile devam etti.

Önce ses sanatçisi Hamiyet konser verdi. Daha sonra ise sanatçi Mustafa Yildizdogan seslendirdigi parçalar ile programa katilan vatandaslara müzik ziyafeti yasatti.

 

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °