30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun.”

30 Agustos Baskomutanlik Meydan Muharebesiyle taçlanmistir. 30 Agustos Zafer Bayrami, ayni zamanda son devletimiz olan Cumhuriyetimizin de müjdecisi olmustur.

Gündem 29.08.2022 12:10:16 0
30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun.”

Kahraman ordumuz sanli bir zafere imza atmistir

Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. Yil dönümü dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimladi.

Sanli Zafer’in 100. yilinda Cumhuriyet’in kazanildigi topraklarda yasamanin ve bu sehrin insanlarina hizmet etmenin gururunu yasadigini ifade eden Baskan Mehmet Zeybek mesajinda su ifadelere yer verdi:

 

“Anadolu’nun vatanimiz olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 100. yil dönümünü tüm Afyonkarahisar olarak, büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Milletimizin ve hemsehrilerimin, 30 Agustos Zafer Bayrami’ni gönülden tebrik ediyorum.

100’üncü yil dönümünü kutladigimiz bu büyük zaferin onurunu ve mutlulugunu bizlere yasatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtulus Savasimizi yöneten Gazi Meclisimizin tüm üyelerini saygi ve rahmetle yâd ediyorum.

30 Agustos, “Ya istiklal ya izmihlal” tercihiyle bas basa birakilan bir milletin, neleri basarabileceginin, bagimsizlik ve onuru için neleri göze alabileceginin en açik ispatidir. 30 Agustos, zorlu bir savastan sonra tükenme noktasina gelen milletimizin küllerinden yeniden dogdugu zaferin adi, aziz milletimizin makûs talihinin degistigi tarihtir. Kahraman ordumuz; sarsilmaz imani, güçlü iradesi ve engin kararliligi ile sanli bir zafere daha imza atmistir.

Zorlu sartlar altinda yakilan istiklal mesalesi, Gazi Mustafa Kemal’in ve silah arkadaslarinin öncülügünde 30 Agustos Baskomutanlik Meydan Muharebesiyle taçlanmistir

. 30 Agustos Zafer Bayrami, ayni zamanda son devletimiz olan Cumhuriyetimizin de müjdecisi olmustur.

Bu inançla, dün oldugu gibi bugün de vatanimizin huzur ve güvenligi için canla basla mücadele eden, bu ugurda kanlarini ve canlarini feda eden Kahraman Türk Silahli Kuvvetlerimizin ve Aziz Milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutluyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bu zaferi bize armagan eden Istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarini, saygi, sükran, rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Tüm Afyonkarahisarli hemserilerimize ve Aziz Milletimize en kalbi sevgi ve saygilarimi sunuyorum. 30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun.”

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °