HALK OYUNLARI EKIPLERINDEN ZAFER MEYDANI'NDA MUHTESEM GÖSTERI

Renkli görüntülere sahne olan festivalde halk oyunlari gösterileri izleyenleri kendine hayran birakti.

Kültür-Sanat 29.08.2022 10:16:00 0
HALK OYUNLARI EKIPLERINDEN ZAFER MEYDANI

 

Kadim sehrimiz Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz ve Zafer Haftasi'nin 100. yildönümü kutlamalari devam ediyor. Kutlamalar çerçevesinde, Belediyemiz tarafindan bu yil 20.'si düzenlenen Uluslararasi Halk Oyunlari Ekipleri bu kez de Zafer Meydani'nda gösterileriyle büyüledi.

Kültürlerin kaynasmasina sahne olan Afyonkarahisar Belediyesi 20. Uluslararasi Zafer Halk Oyunlari Festivali'ne Giresun, Bursa, TÜFEM, Hirvatistan, Bosna Hersek, Gürcistan, Bulgaristan, Moldova, Karadag, Kosova, Makedonya Halk Oyunlari ekipleri katildi.

        Ekipler kendi yörelerine özgü halk oyunlarini Afyonkarahisar halki için sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde halk oyunlari gösterileri izleyenleri kendine hayran birakti. Gösterileri ilgiyle izleyen vatandaslar, muhtesem bir görsel sölen yasadi.

 

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi festival, ikinci gösterisini Zafer Meydanimizda yapti. 

Ekipler kendi ülkelerinin ve yörelerinin oyunlarini giydikleri farkli kiyafetler ile sahneledi. Festivale Belediye Baskani Mehmet Zeybek, esi Sevim Zeybek, Belediye Baskan Yardimcilarimiz Süleyman Karakus, Baris Dal ve çok sayida vatandasimiz katildi.

HALK OYUNLARI EKIPLERIMIZI GÖNÜLDEN TEBRIK EDIYORUM

Gecede bir konusma yapan Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, Büyük Taarruz 'un 100. Yilini büyük bir cosku ve gururla kutlamaya devam ettiklerini söyledi.  Zeybek Baskan; 20. Uluslararasi Zafer Halk Oyunlari Festivalimizi Zafer Meydanimizda hemsehrilerimizin yogun katilimi ile gerçeklestirdik

. Festivalimize katilan Halk Danslari Topluluklarina gönülden tesekkür ediyorum. Kendilerini Afyonkarahisar'da agirlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar 70'e yakin etkinlik gerçeklestirdik. Yilsonuna kadar bu sayinin 140'i bulacagini tahmin ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanligi Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu 5 bin ögrenci ile finalleri Afyon'da yapti.

Kurtulusumuzun yil dönümüzü nedeni ile 12 ülke ve 3 Türkiye ilinden katilan halk oyunlari ekiplerimizden 500 kisiyi sizlerle bulusturuyoruz.

Cennet vatani bize miras birakan aziz sehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaslarini rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.

Birileri bizim konusmamizi yanlis anlasa da ne söyledigimizi ne konustugumuzu çok iyi biliyoruz.

Onlar anladigi sekilde anlamaya devam etsin, bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz yolumuza devam ediyoruz

. Ülkemizi, insanlarimizi, sizleri seviyoruz. Sizler için ne gerekirse de yapmaya haziriz.

Sizleri sevgi ile saygi ile selamliyorum diye konustu.

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °