ASIRLIK ZAFERE MUHTESEM KUTLAMA

Mustafa Kemal Pasa'yi, silah arkadaslarini ve aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Gündem 29.08.2022 09:44:00 0
ASIRLIK ZAFERE MUHTESEM KUTLAMA

 

      Afyonkarahisar'imizin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yildönümü, Zafer Meydani'nda kutlandi. Törene Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yigitbasi, Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroglu, Burcu Köksal, Gültekin Uysal, Ali Özkaya, Ibrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Ikmal ve Garnizon Komutani Tugg. Osman Alp, Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, Misafir Komutanlar, kamu kurum ve kurulus temsilcileri ile çok sayida vatandasimiz katildi.

 Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törende Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in Valimiz Kübra Güran Yigitbasi ve Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek adina gönderdigi kutlama mesaji okundu. 

Ellerinde Türk Bayraklari ile meydani dolduran Afyonkarahisarlilar kentin kurtulus coskusunu bir kez daha yasadi. Belediye Baskani Mehmet Zeybek'in konusmasinin ardindan gösterilere geçildi.

Jandarma Genel Komutanligi Merasim Ekibinin Silahli Hareketler Gösterisi, Jandarma Genel Komutanligi Helikopterleriyle Üzüm Salkimi Gösterisi ve Genelkurmay Baskanligi Mehteran Takimi'nin büyüleyici gösterisleri vatandaslar tarafindan büyük ilgiyle izlenerek büyük alkis aldi.Kutlamalara Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan düzenlenen Uluslararasi 20. Zafer Halk Oyunlari Festivaline katilmak üzere ilimize gelen ekipler renk katti.

 

Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek günün anlam ve önemine iliskin yaptigi konusmasinda su ifadelere yer verdi;

Kahraman Hemsehrilerim

Bugün Afyonkarahisar’imizin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yildönümü.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurulusunda bir dönüm noktasi olan Kurtulus Günümüz ve Zafer Haftamiz hepimize kutlu olsun.

Cumhuriyetin kazanildigi topraklarin evlatlari olarak, büyük taarruzun 100. yil dönümünde ayni cosku ve heyecanla kutladigimiz bu törene hos geldiniz diyor sizleri saygi ve muhabbetle selamliyorum. Yine güzel ülkemizin dört bir tarafindan törenlere katilmak üzere sehrimize gelen misafirlerimize de hemserilerim adina hos geldiniz diyorum.

Baskomutanlik Meydan muharebesini büyük bir basari ile sevk ve idare eden Mustafa Kemal Pasa'yi, silah arkadaslarini ve aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

100. Yilda BELEDIYE BASKANI OLMAKTAN ONUR VE GURUR DUYDUGUM AFYONKARAHISAR’IMizda "Ya istiklal ya ölüm" parolasi ile kahraman Türk Askerimiz, 6 ayda asilamaz denilen istihkâmlari saatler içinde paramparça etmistir. Düsman ordusunu ilk anda hezimete ugratan Mehmetçiklerimiz, dünya tarihinde esine az rastlanir bir mücadele sonucu 5 gün, 5 gece süren bir savasla zafere ulasmistir. Kocatepe, Belentepe, Tinaztepe, Sivritepe, Kurtkaya, Erkmentepe adeta sehit kanlariyla sulanmis, en çetin savaslarin geçtigi mekânlar olarak anitlasmistir.

Afyonkarahisar halki, isgale ragmen direncini kaybetmemis, Büyük Taarruz'un ikinci gününde 27 Agustos 1922 günü saat 17.00'de bugün Deper Çesmesi'nin bulundugu Hidirlik'taki noktadan sehir merkezine giren kahraman Türk askerlerini karsilamistir. Sairin 'Türk Milleti'nin yeniden dogdugu yer' dedigi Afyonkarahisar, Büyük Zafer'le birlikte isgal altindaki tüm topraklarimizin kurtulusunun ilk isareti olmustur. Afyonkarahisarlilar Kocatepe ve O'nun sembolize ettigi her seyle gurur duymakta ve bu hakli gururu her zaman tasimaktadir.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurulusuna ev sahipligi yapan bu kutsal topraklarda yasayan yigit Afyonkarahisarlilar ve çok kiymetli davetliler

Dünyada mazlum ülkelerin kurtulusuna örnek olarak gösterilen Türk Kurtulus Savasi'nin son safhasi Büyük Taarruz Harekâti'dir.  

Aziz Sehitlerimizin, Bizlere emanet ettigi bu vatanin savunmasinda Bayragi onlardan devraldigimizin suur ve idraki içindeyiz. Ülkemizi ve sehrimizi daha da ileriye götürmek ve sizlere layik olabilmek için elimizden gelen azim ve gayreti gösterdigimizden süpheniz olmasin. Bugün, bizler de onlarin mirasçisi olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarmak, milletimize daha iyi imkânlar sunmak için var gücümüzle çalisiyoruz.

Sözlerime son vermeden önce, yerel kahramanlarimizdan Afyon’un kurtulusunda büyük emegi geçen Sükrü Çelikalay ve Bayatli Yarbay Arif Bey’i rahmet ve minnetle aniyorum.

Bu mutlu günde sevincimizi paylasan ve bizleri sereflendiren Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlarimizin temsilcilerine tesekkürlerimi arz ediyorum.

Cumhuriyetin kazanildigi topraklarin varisleri olarak mücadelenin giderek siddetlendigi bir dönemde birlik ve beraberlik içinde nice güzel günlere hep birlikte kavusmayi Yüce Rabbimden niyaz ediyor sizleri saygi ve sevgiyle selamliyorum.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurulusunda bir dönüm noktasi olan Kurtulus Günümüz ve Zafer Haftamiz hepimize kutlu olsun.

Afyon HABERI


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °