Kiliçtaroglu Türkiye’nin ikinci 100 yilini demokrasiyle taçlandirmak oldugunu söyledi.

Ana muhalefet lideri Kiliçdaroglu, Büyük Taarruz Zaferinin 100. yili kutlamalari çerçevesinde Afyonkarahisar’a geldi.

Siyaset 26.08.2022 13:24:32 0
Kiliçtaroglu  Türkiye’nin ikinci 100 yilini demokrasiyle taçlandirmak oldugunu söyledi.

Yaklasik 6 saatlik bir yürüyüsün ardindan Kocatepe’ye varan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kiliçdaroglu görevlerinin; Türkiye’nin ikinci 100 yilini demokrasiyle taçlandirmak oldugunu söyledi.

Ana muhalefet lideri Kiliçdaroglu, Büyük Taarruz Zaferinin 100. yili kutlamalari çerçevesinde Afyonkarahisar’a geldi.

Kiliçdaroglu, ilk olarak Afyonkarahisar’in Suhut ilçesindeki Atatürk Evini ziyaret ettikten sonra Zafer Yolu’ndan Kocatepe’ye yürüdü. Kiliçdaroglu’na, Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal da eslik etti. Kocatepe’de gerçeklestirilen çelenk sunma töreninin ardindan konusan Kiliçdaroglu, amaçlarinin daha güzel bir Türkiye’de yasanilmasini saglamak oldugunu ifade etti. Kiliçdaroglu, “100 yil geçti, yeni bir 100 yila basliyoruz.

Bir önceki 100 yilin atmosferini yasamak için burada olmaktan son derece mutluyuz. Önümüzdeki 100 yila bakmaliyiz.

Biz daha güzel bir Türkiye’de bagimsiz ve demokratik bir Türkiye’de yasamak için bizden öncekiler hayatlarini verdiler, düsmanla gögüs gögüse mücadele ettiler ve bugünkü bagimsiz Türkiye’yi kurdular. Bize düsen görev Türkiye’yi ikinci 100 yilda Gazi Mustafa Kemal ve arkadaslarinin kurdugu cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandirmak.

Biz önümüzdeki kusaklara güzel bir cumhuriyet, demokrasisi gelismis bir cumhuriyeti birakmak zorundayiz

O nedenle 100 yil sonra burada olmaktan son derece mutluyum. Biz önümüzdeki yüzyilda çok daha güzel bir Türkiye’yi el birligiyle gönül birligiyle kuracagiz. Hayatlarini veren sehit olan gaziler onlarin hepsine minnet borçluyuz, onlari rahmetle aniyoruz” dedi.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °