TSK Harp, Silah Araç ve Gereçleri Sergisi Ziyarete Açildi

Büyük Taarruz'un 100. Yil Dönümü Sergisi" ile Anadolu Ajansi'nin "Zaferin Askeri Mehmetçik Fotograf Sergisi" de yer aliyor.

Gündem 24.08.2022 16:51:26 0
TSK Harp, Silah Araç ve Gereçleri Sergisi Ziyarete Açildi

TSK Harp, Silah Araç ve Gereçleri Sergisi Ziyarete Açildi

Milli mücadelenin en çetin geçtigi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir milletin yükünü omuzlarina alarak Kocatepe’den Büyük Taarruz Zaferi’ni baslattigi sehir Afyonkarahisar, sanli zaferin 100. Yilini büyük bir heyecan ve coskuyla kutluyor.

Büyük Taarruz'un 100. Yili etkinlikleri kapsaminda Mili Savunma Bakanligi destegi, Afyonkarahisar Valiligi, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türk Hava Kurumu isbirliginde "TSK Harp, Silah Araç ve Gereçleri Sergisi’nin açilisi yapildi.

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanligi’nin bu yil ilk kez vatandaslara açildigi sergide, Türk Silahli Kuvvetlerine ait harp araçlarinin yani sira, "Büyük Taarruz'un 100. Yil Dönümü Sergisi" ile Anadolu Ajansi'nin "Zaferin Askeri Mehmetçik Fotograf Sergisi" de yer aliyor.

Afyonkarahisar bu çapta ilk kez ev sahipligi yaptigi sergi için açilis töreni düzenlendi. Ilk olarak Ikmal ve Garnizon Komutani Tugg. Osman Alp konustu. 

Ordumuz Milletimizle Bulusuyor

Agustos ayinin zaferlerle dolu oldugunu söyleyen Ikmal ve Garnizon Komutani Tuggeneral Osman Alp: “Ordumuzu milletle bulusturacagimiz bu sergide, gelisen teknolojiye uygun olarak kullanilan harp araç ve gereçlerini vatandaslarimiza gösterecegiz. 
Sergideki en büyük silahimiz, degerimiz genlerini milletimizden, atalarimizdan alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünyanin hiçbir ordusunda yüregi seninkinden daha temiz, daha saglam bir askere rast gelinmemistir sözüyle isaret ettigi Mehmetçigi, evlatlarinizi görme firsati bulacaksiniz.
 Milli Savunma Bakanligimiza, Sayin Valimize, valilik çalisanlarina, Sayin Belediye Baskani ve belediye çalisanlarina, emniyet ve jandarmamiza tüm kamu kurum ve kuruluslarimiz ile vatandaslarimiza tesekkürü borç biliyorum” dedi.

Savunma Sanayiine Yapilan Yatirimlari Görüyoruz

Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek ise konusmasinda Büyük Taarruz ‘un 100. Yili dolayisiyla TSK'nin Harp, Silah Araç ve Gereçleri Sergisi’nin ilk kez Afyonkarahisar'da yapilmasina vesile olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür ederek, 20 yilin üzerinde savunma sanayisinde yapilan yatirimlari da burada gezilip görülebilecegini söyledi. Törende konusan Milletvekilleri Ibrahim Yurdunuseven ile Mehmet Taytak da duygu ve düsüncelerini paylasarak, emegi geçenlere tesekkür ettiler

100. Yili Coskuyla Kutluyoruz

Daha sonra söz alan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, bugün bir birinden farki duygular içerisinde ve heyecanli olduklarini söyledi.
 Büyük Tarruz'un 100. yil dönümünü cosku içerisinde kutlandigini kaydeden Vali Yigitbasi: “Burada çocuklarimiz ve gençlerimiz var.1071'de Malazgirt'te Anadolu'nun kapilari Türklere açilmis ve Türk yurdu olmustur. 100 yil önce tekrar, Anadolu'daki isgal güçlerinin yeninden bu topraklardan temizleyerek ilelebet bize ait oldugunu gösteren bir yil dönümünü nesillerimizle birlikte aniyor ve hatirliyoruz. 
Bunun için de Afyonkarahisar olarak gururluyuz” diye konustu.

Ecdadimiza Büyük Bir Sorumlulugumuz Var

TSK'nin Anadolu'nun bir sehrinde büyük çapta kara, deniz, hava unsurlariyla milletiyle bulustugu bir organizasyona ev sahipligi yapmanin da gururunu yasadiklarini ifade eden Vali Yigitbasi söyle devam etti: “Böylesine büyük bir orduya sahip oldugumuz için güven ve onur duyuyoruz.
 Bizler, Gazi Mustafa Kemal önderliginde Büyük Taarruz'la baslatilan ve o büyük zafere ulasilan kurtulus mücadelemiz sonrasinda bu topraklarda güven ve huzur içerisinde yasayabiliyorsak, ecdadimiza büyük bir sorumlulugumuz var. Milletimizin gözbebegi ordumuza da borcumuz var. 
Iste tekrar tekrar gençlerimize hatirlatmak ve pekistirmek için bu yil dönümü kutlamalarini çok kiymetli buluyoruz."

Gençlerimize ve Çocuklarimiza Göstermeliyiz

Konusmalarin ardindan Vali Yigitbasi ve il protokolü, "TSK Harp, Silah Araç ve Gereçleri Sergisi" ile "Büyük Taarruz'un 100. Yil Dönümü Sergisi" ve Anadolu Ajansi'nin "Zaferin Askeri Mehmetçik Fotograf Sergisi’ni inceleyerek, bilgiler aldi.
 Anadolu Ajansi'nin fotograf sergisini de inceleyen fotograflar hakkinda ayrintili bilgiler alan Vali Yigitbasi, "TSK'nin modern yüzünü gösteren bir fotograf sergisi.
 Yine, Kurtulus Savasi'na ait ayri bir fotograf sergimiz var. 
Gerçekten insanlarimiz bunlari görmeli. 
Gençlerimize ve çocuklarimiza göstermeliyiz. Onlarin bu milli bilince ve suura sahip olmalari için bu vatan topraklarinin ne kadar zorluklarla bizlere emanet edildigini anlamalarini saglamamiz gerekiyor. Etkinlik ve kutlamalar, buna vesile olacaktir.
 Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz.
 Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in da 29 Agustos'ta Afyonkarahisar'a tesrif etmesiyle kutlamalarimiz zirveye ulasacak" seklinde konustu.

TSK Harp, Silah Araç ve Gereçleri Sergisi 26 Agustos tarihine kadar saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasinda açik kalacak. 
 Kara, deniz ve hava kuvvetleri ile Türk Hava Kurumuna ait unsurlarin yani sira Türk Yildizlari da statik ve dinamik hava gösterisi sunacak.

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °