KADIN GIRISIMCILER KURULU’NDAN ÖRNEK PROJE

ATSO hizProje ile sadece bir kütüphane kurmayi degil, ayni zamanda kullanilmayan atik malzemelerin nasil faydali bir sekle getirildigini göstermek istedik

Ekonomi 24.08.2022 16:40:20 0
KADIN GIRISIMCILER KURULU’NDAN ÖRNEK PROJE


TOBB Afyonkarahisar Kadin Girisimciler Kurulu, Maver Kemal Arsoy Ilkokulu ve Ortaokulu’nda atik malzemelerden tasarlanan geri dönüsüm kütüphanesi hazirlayarak okul yönetimine teslim etti.

Geri dönüsüm kütüphanesinin açilis törenine, Il Milli Egitim Müdürlügü Metin Yalçin, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Fatih Akçil, TOBB Afyonkarahisar Kadin Girisimciler Kurulu Icra Komitesi Baskani Berna Tokman, Okul Müdürü Nuri Altas, KGK Icra Komitesi Üyeleri Mesude Intepe, Mukadder Uluisik, Müjgan Gölçük Yagci ve Pinar Demirdag ile Kanlica Mahalle Muhtari Serhat Tugan katildi. 
Törende bir konusma yapan Okul Müdürü Nuri Altas, küresel salgin döneminde okuldan uzak kalan ögrencilerin, salgindan sonra bu kütüphane vasitasiyla kitaplarla bulustugunu belirtti. 
TOBB Afyonkarahisar Kadin Girisimciler Kurulu Icra Komitesi Baskani Berna Tokman da proje hakkinda bilgi vererek “Tüketim toplumu oldugumuz, minimum enerjiden maksimum fayda saglamaya çalistigimiz bu dönemde geri dönüsüm malzemeleriyle rengarenk bir kütüphane yapmaya çalistik.

Raflari meyve kasalarindan, masalari kablo makaralarindan, koltuklari paletlerden, oturma minderlerini oto lastiginden yaptigimiz, ilkögretime uygun topladigimiz kitaplarimizla, çizgi karakterli duvarlarimizla rengarenk bir kütüphane olusturduk.
Proje ile sadece bir kütüphane kurmayi degil, ayni zamanda kullanilmayan atik malzemelerin nasil faydali bir sekle getirildigini göstermek istedik hem de dogayi temiz tutmamiz gerektigini anlatmaya çalistik.

Sürdürülebilir üretim ve tüketim aliskanliklariyla gelecege birlikte deger katalim istedik” dedi. 
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser de projenin önemine dikkat çekerek doga dostu projelerin yayginlasmasi gerektigini, geri dönüsüm kütüphanesinin de bu anlamda örnek olacagina inandigini kaydetti. Serteser, dünyanin en yesil binasi seçilen ATSO hizmet binasinda da Sifir Atik projesini uyguladiklarini hatirlatti. 
Il Milli Egitim Müdürü Metin Yalçin ise konusmasinda kitaplarin ögrenciler için önemine dikkat çekerek geri dönüsüm kavrami ile kitaplarin bulustugu kütüphanenin tasarlanmasinda ve hizmete açilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti. 
Açilis töreni, kurdele kesiminin ardindan kütüphanenin incelenmesi ile sona erdi.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °