SPORA DEV YATIRIM ‘OLIMPIK YÜZME HAVUZUNDA SONA GELINDI.

Il Özel Idaresi’nden tahsis edilen Olimpik Yüzme Havuzu kapilarini açmak için gün sayiyor.

Spor 22.08.2022 09:54:00 0
SPORA DEV YATIRIM ‘OLIMPIK YÜZME HAVUZUNDA SONA GELINDI.

AFYONKARAHISAR’IN ILK VE TEK OLIMPIK YÜZME HAVUZU

  Atil durumda bulunan ya da islevini kaybetmis olan yapilari ihya çalismalari ile hizmete kazandiran Belediye Baskani Mehmet Zeybek yeni bir yatirimi daha Afyonkarahisar’a kazandiriyor.

Daha önce farkli kurumlarin himayesinde bulunan son olarak Il Özel Idaresi’nden tahsis edilen Olimpik Yüzme Havuzu kapilarini açmak için gün sayiyor.

Uluslararasi müsabakalara ev sahipligi yapmasi, Afyonkarahisar gençliginin sportif faaliyetlerde bulunmasi adina sehrimize kazandiracagimiz Olimpik Yüzme Havuzunda tadilat ve iyilestirme çalismalari son sürat devam ediyor. Yatirimlarina dur durak bilmeden devam eden Belediyemiz ekipleri Baskanimiz Mehmet Zeybek öncülügünde çalismalarini hizla sürdürüyor.

 

Spor yatirimlarindan biri olan Olimpik Yüzme Havuzunda çalismalar %50 seviyesine geldi. Tadilat ve iyilestirme çalismalarini Uluslararasi standartlarda olacak sekilde gerçeklestiren ekiplerimiz kroniklesen sorunlari çözmek için var gücü ile çalisiyor. 1000 kisilik seyirci kapasiteli 2 metre 50 cm derinlikli Olimpik Yüzme Havuzunda su kaçaklari, çati imalat hatalari, çökme riski, betonarme ve yapi bozukluklari gibi problemler titiz çalismalar ardindan sona erecek.

JEOTERMAL ISI SISTEMI KULLANILACAK

Dogal kaynaklar bakimindan zengin olan sehrimizde bu avantaj göz önünde bulunduruldu ve olimpik yüzme havuzu ile salonun isitilmasinda jeotermal enerji kullanilmasina karar verildi. Bu dogrultuda yapilan islemler ile birlikte havuz suyu ve bina içini isitmak için jeotermal enerji kullanilacak. Bu sayede elektrik tasarrufu saglanarak isletme maliyetleri de düsecek.

HAVUZ IÇIN SIZDIRMAZLIK YALITIMI YAPILIYOR

Gençlerimize yönelik yatirimlar kapsaminda sportif projeleri hayata geçirmeyi sürdüren Belediye Olimpik Yüzme Havuzunda devam eden çalismalarini kalici ve uzun yillar sorunsuz sekilde hizmet etmesi ilkesi ile yapiyor.

Bu kapsamda daha önce havuzda yasanan su kaçaklarinin, sizdirmanin ve tahribatin önüne geçmek için sizdirmazlik yalitimi uygulaniyor.

Sadece yalitim ile degil havuzda yasanabilecek olasi problemlerin önüne geçilmesi için de özel olarak derz ve dolgu maddesi kullaniliyor. Son sistem ve teknolojinin kullanildigi Afyonkarahisar’in yarinlarina hizmet edecek Olimpik Yüzme Havuzunun Eylül ayinda faaliyete açilmasi planlaniyor.

 

Gelecek nesillere miras birakabilecegimiz spor sevdalisi bir gençlik yetistirmek için büyük bir heyecan ve özveri ile yenileme çalismalarinin yapildigi Olimpik Yüzme Havuzu uluslararasi müsabakalara ev sahipligi yapacak.

Yüzme dersleri ve bu alanda kurslarin da verilebilecegi bir egitim yuvasi olarak da faydalanilabilecek havuz, yurt içi ve yurt disindan binlerce sporcuyu agirlayacak. Yine uluslararasi standartlarda insasi ve dönüsümü yapilan bu tesis yüzme sampiyonalarinin da Afyonkarahisar’da ki tek adresi olacak. Dis cephesi de tamamen yenilenen tesis modern bir görünüme kavusacak. Spor yatirimlarimiz kapsaminda tam kapasite sunacagi hizmetle adindan söz ettirecek olimpik yüzme havuzu kisa zamanda hizmete alinacak. 

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °