DEVA TARLADA ÇIFÇININ SORUNLARINI DINLEDI

Üreterek zenginlesen, çiftçisinin hakkini veren bir Türkiye hayal ediyoruz.

Siyaset 21.08.2022 16:11:00 0
DEVA TARLADA ÇIFÇININ SORUNLARINI DINLEDI

 

DEVA Partisi Afyonkarahisar Il Baskani Kadir Daylik ve parti yöneticileri, DEVA Partisinin açiklamis oldugu Tarim eylem planlarini anlatmak ve sorunlarini dinlemek için Afyonkarahisar çevre köylerinde çifçilerle bulustu.

Üreterek zenginlesen, çiftçisinin hakkini veren bir Türkiye hayal ediyoruz.

Daylik yaptigi konusmada , ülkemizi bu krize karsi korumayi bir vatandaslik görevi olarak görüyoruz.

Bu nedenle tarim politikalarina öncelik veriyoruz.

DEVA Partisi’nin tarim eylem planini da yarinlarimiza güvenle bakma amaciyla hazirladik

. Çiftçimizin hak ettigi gelir ve refahi elde etmesini mutlaka saglayacagiz.Tarim, Gida ve Hayvancilik sektörü, insanlarin saglikli beslenmesi ve gidaya erisiminin sürekli saglanmasi açisindan günümüzde vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Hem gelismis, hem de gelismekte olan ülkeler için tarim sektörü ülkelerin ekonomisine önemli katkilar saglamakta, ciddi istihdam yaratmaktadir.

Ayrica, sanayi sektörüne de hammadde girdisi saglamakta ve ülkelere ihracat yoluyla önemli gelir kaynagi olmaktadir.

Bu sebeple çiftilerimizin dertlerini dinleyerek onlara çözüm önerilerimizi sunarak insallah iktidara geldigimizde vakit kaybetmeden ilk 90 gün ve 360 günde yapacaklarimizi hayata geçirecegiz. Laf degil is üreterek simdiden derslerimize çalisiyoruz. Kaybedecek zamanimizin olmadigini biliyoruz.

Çiftçi  vatandas ;  “Tarim artik can çekisiyor kurtarin bizi”

Çifti vatandasin “Türkiye’de tarim artik can çekismiyor, öldü! Kurtarin bizi” yakinmasi üzerine DEVA Partisi Afyonkarahisar Il Baskani Kadir Daylik, sunlari söyledi, “Iktidara gelir gelmez; Çiftçilerin borçlarini en az 2 yil faizsiz olarak erteleyecegiz. Çiftçilerin kullandigi mazot ÖTV’sini geri verecegiz. Çiftçilere kullandigi gübre maliyetinin % 50’sini destek olarak geri verecegiz. Çiftçilerin topragina, traktörüne haciz gelemeyecek, üretimi aksamayacak. Elektrik çiftçiye daha ucuz verilecek. Tarim desteklerini üretim yapilan yil açiklayacak ve ayni yil içinde ödemelerini gerçeklestirecegiz. Sulama yatirimlarina önem verecegiz. Sadece aracilarin degil çiftçilerin de kazandigi bir sistem olusturacagiz. Ayrica tarim liselerini açacagiz. Ziraat bankasi eskiden oldugu gibi çiftçinin bankasi olacak” dedi.

Bunlar Ali Babacan sözüdür.

Hayvancilik konusunda da eylem plâninda genis yer ayrildigindan bahseden Baskan Daylik, “Et ve süt üreticilerine ödemelerini zamaninda ve planli sekilde yapacagiz. Yerli üretimi destekleyerek yem bitkilerini ithalata bagimli olmaktan kurtaracagiz. Yem bitkilerinin kullanimina % 50’ye kadar destek verecegiz. Hayvancilik sektörünü destekleyecegiz, mera alanlarini gelistirecegiz. Terk edilen yaylalari yeniden üretime kazandiracagiz. Organize Hayvancilik Bölgelerini (OHB) tesvik ederek, hizla kuracagiz.

Doga dostu hayvanciligi destekleyecegiz.

Ülkemizin flora zenginligine sahip bölgelerinde ariciliga özel tesvik ve destek verecegiz.

Çevreye duyarli balik üretme çiftliklerini yayginlastiracagiz. Üniversiteler ile is birligi yaparak yeni balik türlerinin gelistirilmesini ve üretimini saglayacagiz. Bütün bunlar Genel Baskanimiz Sayin Ali Babacan’in sözüdür.

 

 

 

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °