YENI TASARRUF UYGULAMASI: KURU PEYZAJ

MODERN SEHIR ANLAYISINDA ESTETIK VE TASARRUF ÖNCELIK

Gündem 19.08.2022 16:29:02 0
YENI TASARRUF UYGULAMASI: KURU PEYZAJ

YENI TASARRUF UYGULAMASI: KURU PEYZAJ

           Belediyemiz, Afyonkarahisar’i hem modern ve estetik bir görünüme kavusturacak hem de tasarruf saglayacak yeni uygulamalari hayata geçiriyor.

Sehrin dört bir yanini bir yandan rengarenk çiçeklerle bezeyen Belediyemiz son dönemde cadde ve bulvarlardaki orta refüjler basta olmak üzere rekreasyon alanlarinda az su isteyen bitki ve çiçeklerin ekimine de agirlik veriyor. Yesil alanlarda damlama sulama yöntemiyle önemli ölçüde sudan tasarruf saglayan Belediyemiz simdi de kuru peyzaj uygulamasiyla tasarruf oranini daha da ileri bir boyuta tasiyor.

Bu sayede bir yandan su tasarrufu saglanirken bir yandan sürücü güvenliginin saglanmasi hedefleniyor.

DOGAL YÖNTEMLERLE TASARRUF

Kent genelinde su kaynaklarinin verimli kullanilmasina yönelik çalismalar sürdüren ekiplerimiz çevre düzenlemesi uygulamalarinda da tasarruf saglayan yöntemleri kullanmaya basladi. O yöntemlerden biri olan kuru peyzaj uygulamasi ilk olarak Afyonkarahisar - Konya kara yolu orta refüjünde yapilmaya baslandi.

Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in yayginlastirilmasini istedigi tasarruf önlemlerini önceleyen Belediyemiz, damlama sulama yöntemi kadar az su isteyen bitkileri de toprakla bulusturuyor. Kenti güzellestirmek ve estetik görünüm kazandirmak amaciyla harekete geçen Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerimiz, park ve bahçeler ile yesil alanlarda agirlikli olarak kuru peyzaj uygulamasina yönelmek için ilk adimi atti.

Bu çalismalar kapsaminda Afyonkarahisar - Konya kara yolu orta refüjüne kuru peyzaj yapildi.

 

Sinirli su kaynaklari ve küresel iklim degisikligi nedeniyle su tasarrufu saglayacak uygulamalara öncelik veren Belediyemiz, su kaynaklarini daha bilinçli ve verimli sekilde kullanarak hem dogayi korumaya hem de ülke ekonomisine katkida bulunmaya devam ediyor.

Bu noktada yapilan Kuru peyzaj uygulamasiyla estetik görünüm kadar büyük oranda tasarruf da saglanacak

. Uygulama sekillerinin tasarimini titizlikle seçen ekiplerimiz, dogadan ilham alarak çiçekten böcege, yapraktan kilim motiflerine, geometrik desenlerden gökyüzü sembollerine kadar görsel açidan zengin ve yaratici kuru peyzaj çalismalariyla sehrimize renk katacak

. Ilk çalisma duragi olan Afyonkarahisar - Konya kara yolu çevre düzenlemesi çalismasi kisa sürede tamamlanacak.

 

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °