Afyonkarahisar Hünkâr Haci Bektas Veli Anma Programina Katildi

Içisleri Bakani Süleyman SOYLU ve protokol üyeleri ile 58 ilden Alevi Bektasi temsilcileri katilim sagladi.

Yasam 17.08.2022 15:41:25 0
Afyonkarahisar Hünkâr Haci Bektas Veli Anma Programina Katildi

 

Afyonkarahisar, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip ERDOGAN'in katilimiyla Kültür ve Turizm Bakanligi organizasyonunda Içisleri Bakanligi is birliginde düzenlenen Haci Bektas-i Veli Hazretlerini anma programina katildi.

Haci Bektas’ta düzenlenen programa, ev sahibi olarak Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri ERSOY, Içisleri Bakani Süleyman SOYLU ve protokol üyeleri ile 58 ilden Alevi Bektasi temsilcileri katilim sagladi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra GÜRAN YIGITBASI'nin himaye ve destekleriyle Il Kültür ve Turizm Müdürlügü organizasyonunda, Afyonkarahisar'daki Alevi Bektasi dernek baskanlari, dedeler, muhtarlar ve canlarla Haci Bektas Veliyi anma programina katilim saglandi.

Ardindan 14-15 Agustos tarihlerinde Alevi Bektasiler den olusan grup ile Kapadokya ve Konya ziyaretleri gerçeklestirildi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet TANIR “Valimiz Sayin Doç. Dr. Kübra GÜRAN YIGITBASI’na, Haci Bektas Veli Dernekler Federasyonu baskani Mustafa GÜLLÜ'ye, dernek baskanlarina ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügümüzün personeline basarili organizasyon için tesekkür ediyorum.

Hep birlikte ‘birlik binasina’ su tasiyor, kardeslik harci ile birligimizi dirligimizi kuvvetlendirmeye çalisiyoruz.

Anadolu irfaninin mimarlarindan Haci Bektas Veli’yi rahmetle aniyoruz.” dedi.

13 Agustos’ta Haci Bektas ilçesinde düzenlenen Haci Bektas Veli Hazretlerinin 751. Yili anma programina Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet TANIR, Sube müdürü Muammer KAVAKLI, Bektasi Dernekleri Federasyon baskani Mustafa GÜLLÜ, dedeler, dernek baskanlari, muhtarlar ve canlar katildi

Afyon HABERI


Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °