TSK ARMONI MIZIKASI’NDAN MUHTESEM KONSER

Türkiye'nin en eski ve köklü çok sesli müzik kurumu olan Milli Savunma BakanligiArmoni Mizikasi Komutanligi, Afyonkarahisar'da muhtesem bir konser verdi.

Kültür-Sanat 17.08.2022 10:41:08 0
TSK ARMONI MIZIKASI’NDAN MUHTESEM KONSER

TSK ARMONI MIZIKASI’NDAN MUHTESEM KONSER

100. YIL COSKUSU DEVAM EDIYOR

Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz'un 100. Yil dönümü etkinlikleri devam ediyor.

Bu kapsamda; Türkiye'nin en eski ve köklü çok sesli müzik kurumu olan Milli Savunma BakanligiArmoni Mizikasi Komutanligi, Afyonkarahisar'da muhtesem bir konser verdi.

 Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yigitbasi, Ikmal ve Garnizon Komutani Tuggeneral Osman Alp, Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, esi Sevim Zeybek, il protokolü, sehit aileleri ve gazilerimiz ile çok sayida vatandas katildi.

 Büyük Taarruz ‘un 100. Yil dönümü kutlamalari kapsaminda Milli Savunma Bakanligi'na bagli Armoni Mizikasi Komutanligi tarafindan Afyonkarahisar'da bir konser verildi. Binlerce kisinin coskuyla dinledigi konserde Türküler ve marslar çalinarak siirler okundu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen konsere ilgi yogun oldu. Salonu hinca hinç dolduran izleyiciler, konserde cosku dolu anlar yasadi. Orkestranin güçlü performansi, dinleyiciler tarafindan dakikalarca ayakta alkislandi.

1826 yilinda Müsika-i Hümayun adiyla kurulmus olan Armoni Mizikasi Komutanligi'nin Afyonkarahisar konseri sirasinda duygu ve cosku dolu anlar yasanirken dinleyiciler o anlari ölümsüzlestirmek için adeta birbiri ile yaristi.

        Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi  Milli Savunma Bakani Hulisi Akar nezdinde tüm Türk Silahli Kuvvetleri mensuplarina ve Armoni Mizikasi orkestrasina tesekkür ederek böyle bir milletin ferdi oldugu için gurur duydugunu söyledi.

Konsere katilan dinleyiciler duygu dolu anlar yasadiklarini belirterek manevi duygularina tercüman olan orkestraya ve konserde emegi geçenlere tesekkür ettiler.

Afyon HABERI


Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °