TEKNOFEST Uluslararasi ve Liseler Arasi I. H. Araçlari Yarismasi" ödül töreniyle sona erdi.

Belediye Baskani Mehmet Zeybek’te yarisma alanini ziyaret ederek ögrencilerle bulustu, yaptigi eserleri inceledi.

Bilim-Teknoloji 15.08.2022 15:25:00 0
TEKNOFEST Uluslararasi ve Liseler Arasi I. H. Araçlari Yarismasi

 

 Valilik ve Belediyenin is birliginde sehrimize kazandirilan ve ilk kez düzenlenen Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) "Uluslararasi ve Liseler Arasi Insansiz Hava Araçlari Yarismasi" ödül töreniyle sona erdi.

Afyonkarahisar’da Valilik ve Belediyenin  himayelerinde ilk kez düzenlenen teknoloji Festivali TEKNOFEST alti günlük mücadele ve heyecanli anlar ardindan ödüllerin verilmesi ile son buldu.

Afyonkarahisar Motor Sporlari Merkezi'nde uluslararasi ve liseler arasi kategorilerde yapilan IHA yarislarina 250'nin üzerinde takim katildi.

500 bin katilimcinin da ziyaret ettigi alanda çesitli illerden gelen ögrenciler dereceye girebilmek için yaristi.

Belediye Baskani Mehmet Zeybek’te yarisma alanini ziyaret ederek ögrencilerle bulustu, yaptigi eserleri inceledi.

Gençlere bu mücadelelerinde destek olmak için sürekli ziyaret gerçeklestiren Baskanimiz Mehmet Zeybek hatira fotograflari çekindi, sohbet etti.

TEKNOFEST ÖDÜL TÖRENI

Yarismalar ardindan derece alan takimlar ödül töreni ile onurlandirildi. Ödül töreninde konusan TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, TEKNOFEST'in ilk yilinda 2018'de 500 bin katilimcinin oldugunu söyleyerek; "Besinci yilda sadece arada pandemiyi de dikkate aldigimiz zaman 750 bin ögrenci aday olarak yarismak için TEKNOFEST'e basvurdu. 500 bin ziyaretçiden 750 bin yarismaciya bu, muhtesem bir gelisme. Türkiye’nin, ülkenin ve insanlik için milli teknoloji hamlemiz kapsaminda teknolojiyi kullanan degil, bagimlisi olan degil tasarlayan, gelistiren ve üreten bireyler olma yolunda ilerlediginiz için hepinize tesekkür ediyorum. Basarilarinin artarak devam etmesini istiyoruz" dedi.

 Yurt Disi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskani (YTB) Abdullah Eren de TEKNOFEST'in sadece bir yarisma olmadigini belirterek, "Milli teknoloji hamlesi Türkiye'nin milli ve özgür teknolojilerini daha lise düzeyinden alip buralardan gençleri yetistirerek adeta bir toplumsal seferberlikle toplumun tüm katmanlarina yaymak istiyor." diye konustu

.Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi ise Büyük Taarruz'un 100. yili kutlamalari kapsaminda festivalin, yarismalarin Afyonkarahisar'da düzenlenmesinin çok önemli oldugunu belirtti, takimlari tebrik etti.

Milletvekilimiz Ibrahim Yurdunuseven’de açiklamasinda ögrencileri basarilarindan ötürü kutladi. Yudunuseven; “Termalin ve lezzetin baskenti Cumhuriyet’in kazanildigi topraklar. Zaferin 100: yilinda sizleri aramizda görmekten mutluluk duyuyoruz. Seneye de yine birlikte olacagiz. Iyi ki geldiniz, iyi ki varsiniz.

ZEYBEK BASKAN’DAN ÖGRENCILERE TEBRIK

Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek ise törende tüm ögrencileri azimleri ve cesaretlerinden ötürü kutlayarak Afyonkarahisar’in TEKNOFEST’e ev sahibi olmasinin mutluluk verici oldugunu söyledi. Baskanimiz Mehmet Zeybek; “Frigler, Hititler, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanli ve Cumhuriyet olmak üzere çesitli medeniyetlere ev sahipligi yapmis genis bir tarihi olan iliz. Termalin baskentiyiz,

27 bin yatak kapasitesi olan tek iliz. 400’ün üzerinde mermer fabrikamiz var,

Gastronomi sehriyiz, yumurta borsasini belirliyoruz ve yollarin kavsak noktasiyiz. Sizleri burada agirlamaktan son derece mutluyuz.

Hocamiz söz verdi seneye de TEKNOFEST Afyonkarahisar’da yapilacak.

Bu yarismanin kaybedeni yok, medeni cesaretinizden dolayi hepinizi tebrik ediyor, basarilarinizin devamini diliyorum” diye konustu

. Belediye Baskani Mehmet Zeybek ayrica ögrencileri sehrimizde misafir etmeyi sürdürerek onlarin Afyonkarahisar’i daha fazla tanimalari adina da konaklama ve gezi teklifinde bulundu.

Bu teklif ögrenciler tarafindan alkislanarak karsilandi.

Ayrica gelecek yil TEKNOFEST’in Afyonkarahisar’da yine yapilacaginin müjdesi de yetkililer tarafindan törende heyecanla paylasildi.

Konusmalarin ardindan dereceye giren yarismacilara ödülleri takdim edildi.

Öte yandan takimlar ödüllerini 30 Agustos – 4 Eylül tarihleri arasinda Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST’te Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden alacak.

Kapanis programina; Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi ve Belediye Baskani Mehmet Zeybek’in yani sira Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, Yurt Disi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskani (YTB) Abdullah Eren, Milletvekillerimiz Ali Özkaya, Ibrahim Yurdunuseven, protokol üyeleri, yarismacilar ve vatandaslar katildi.

Afyon HABERI


Çarşamba 26.1 ° / 12.1 °
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °