SIFALI ASURE'NIN DUASI YAPILDI

Mevlâna’nin Torunu Sultan Divani Hazretleri'nin anilmasi amaciyla hazirladigimiz sifali asurenin duasi yapildi.

Gündem 12.08.2022 10:40:00 0
SIFALI ASURE

 

Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan sehrimizin abide sahsiyetlerinden Mevlâna’nin Torunu Sultan Divani Hazretleri'nin anilmasi amaciyla hazirladigimiz sifali asurenin duasi yapildi.           

Mevlevi-Türbe Camii'nde gerçeklestirilen dua merasimine, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, MHP Afyonkarahisar Il Baskani Mehmet Kocacan,  Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanir, Afyonkarahisar Il Müftüsü Sinan Kazanci, Belediye Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ihsan Akar, hayirsever isadamlari, mahalle muhtarlari ve çok sayida vatandas katildi.

Sosyal Tesislerinde sabah mayasi karilan sifali asurenin gülbank duasi yapildi,

40 hatimli hububatlar asure yapilmak üzere kazanlara döküldü. Isteyen vatandaslara da sifali asure karisimi

“Bereket huzur getirsin”

 Afyonkarahisar Belediyesi olarak, asure gelenegini yasatmanin mutlulugunu yasadiklarin kaydeden Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, “16. yüzyilda Mevlana’nin Torunlarindan Sultan Divani Hazretleri tarafindan baslatilan 40 hafiz tarafindan indirilen 40 hatimle, 40 kazanda asure pisirme gelenegini sürdürmeye devam ediyoruz.

Bu mübarek günde birçok sahabeye yurt olan sanli sehrimizde Mevlevi Türbe Cami’nde sifali asurelerimiz bolluk ve bereket içinde kaynasin diye dualarimizi yapmak için bir aradayiz.

40 kazanda pisirilen, basinda 40 hafizin okudugu hatimle asuremiz hem bereketleniyor hem de sifalaniyor.

Bugün duasini yapacagimiz asuremizi yarin cuma namazina müteakip basta Mevlevi Türbe Camii olmak üzere bir çok noktasinda ikramini yapacagiz.

Bu vesile ile büyük Mutasavvuf sultan divaniyi dualarla aniyor, rahmet diliyorum. 500 yili askindir süren bu gelenegin hayirlar getirmesini, asure günü ile mübarek Muharrem Ayi’nin dayanismamizi ve kardesligimizi pekistirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Allah dualarimizi kabul eylesin” dedi.

Afyon HABERI


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °