Afyonkarahisar'da Düsen uçak sabah saatlerinde görüntülendi

Jandarma ekipleri tarafindan güvenlik önlemi alinan bölgede uçagin enkazinin günün ilerleyen saatlerinden kaldirilmasi bekleniyor.

Gündem 11.08.2022 10:14:35 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da dün aksam zorunlu inis yaptigi açiklanan egitim uçagi sabahin ilk isiklari ile indigi yerde görüntülendi. Uçagin yarisinin hayvanlarin sulandigi kanalin içinde oldugu ve kuyruk kisminin yukari dogru baktigi gözlendi.

Zorunlu inis yapti

Olay, dün aksam Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Çiftliginde meydana geldi.
Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanligina ait oldugu açiklanan 2 kisilik egitim uçagi kalktiktan kisa bir süre sonra motor arizasi nedeniyle zorunlu inis yapti.
Olayda hafif yaralanan Ü.P.K. (27) adli kadin pilot ile Y.E.B. (19) adli pilot hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi.
Afyonkarahisar Valiliginden yapilan açiklamada ise “Aksam saatlerinde Hava Meydan Komutanligina ait Cessna 172 tipi egitim uçagi uçus esnasinda zorunlu inis yapmistir.
Herhangi can kaybinin olmadigi kazada, maddi hasar meydana gelmistir.
Pilotlarimizin saglik durumlari iyi olup, ayakta tedavileri sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Uçagin enkazinin kaldirilmasi bekleniyor

Günün ilk isiklari ile birlikte uçak zorunlu inis yaptigi alanda görüntülendi. Uçagin yarisinin çiftlikte bulunan manda, büyükbas ve küçükbas hayvanlarin sulandigi kanalda oldugu kuyruk kisminin ise havada oldugu görüldü.

Jandarma ekipleri tarafindan güvenlik önlemi alinan bölgede uçagin enkazinin günün ilerleyen saatlerinden kaldirilmasi bekleniyor.

 

Afyon HABERI


Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °