Uluslararasi Serbest Görev IHA yarismasi Zafer Havalimaninda basladi…

IHA (Insansiz Hava Araçlari) Yarismasi’na tüm Türkiye’den oldugu gibi, Afyon, Kütahya ve Usak illerinden de birçok takim yarismaci olarak katiliyor.

Bilim-Teknoloji 10.08.2022 17:07:47 0
Uluslararasi Serbest Görev IHA yarismasi Zafer Havalimaninda basladi…

TÜBITAK, Sanayi ve Teknoloji bakanligi ve T3 Vakfi tarafindan düzenlenen, Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2022 kapsaminda düzenlenen Uluslararasi Serbest Görev IHA (Insansiz Hava Araçlari) Yarismasi Zafer Havalimani’nda basladi. 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yil kutlama etkinlikleri kapsaminda düzenlenen yarismaya dünyanin birçok ülkesinden yaklasik 96 takim ve bin yarismaci katiliyor.

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havalimani olan Zafer Havalimani, TÜBITAK, Sanayi ve Teknoloji bakanligi ve T3 Vakfi tarafindan düzenlenen TEKNOFEST 2022 bünyesinde yer alan Uluslararasi Serbest Görev IHA (Insansiz Hava Araçlari) Yarismasi’na ev sahipligi yapiyor.

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yili kutlama etkinlikleri kapsaminda Zafer Havalimani’nda baslayan uluslararasi yarismaya 96 takim ve yaklasik bin yarismaci katiliyor.

Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi, 14 Agustos 2022 tarihinde düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Milli Teknoloji Hamlesi dogrultusunda 2018 yillindan itibaren TEKNOFEST kapsaminda düzenlenen Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi, Türkiye’nin gelisen yerli ve milli teknolojilerine ivme kazandirmayi, gelecegin teknolojisini bugünden gelistirmeyi ve ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynagini yetistirmeyi hedefliyor.

Gelecegin en stratejik gelisim alanlarindan biri olan Insansiz Hava Araçlari (IHA) alaninda gençlerin fikir ve proje gelistirmelerini tesvik etmek üzere düzenlenen yarisma kapsaminda katilimcilar farkli kanat yapilarina sahip IHA’lar ile bilimsel ve teknolojik yetenek ve becerilerini kullandiklari projeleri ile yarisiyor.

Türkiye’yi IHA teknolojisinde basarili olan ulusal ve uluslararasi ögrencilerin bulusma noktasi haline getirmeyi amaçlayan yarismaya Polonya’dan iki ve Pakistan’dan bir takim katiliyor.

TEKNOFEST 2022 kapsaminda Uluslararasi Serbest Görev IHA (Insansiz Hava Araçlari) Yarismasi’na tüm Türkiye’den oldugu gibi, Afyon, Kütahya ve Usak illerinden de birçok takim yarismaci olarak katiliyor.

9 Agustos 2022 Sali günü baslayan Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi için düzenlenen açilis törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi ve TEKNOFEST Icra Kurulu Baskani Mehmet Fatih Kacir, Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Vali Yardimcisi Bugra Karadag, Kütahya Belediyesi Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Ak Parti milletvekilleri Ishak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Ahmet Tan, Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Vural Kavuncu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakas, Ak Parti Il Baskani Mustafa Önsay, Altintas Kaymakami Mehmet Can Irdelp ve Altintas Belediye Baskani Arif Teke katildi.

Iç Ege bölgesinin sosyal ve ekonomik gelisim potansiyeline olan inancin göstergesi olan ve nesiller boyu kullanilacak, kalici ve stratejik bir eser olan Zafer Havalimani, modern altyapi olanaklari ve kolay ulasim avantaji ile ülkemizin ulasim altyapisina ve ekonomik gelisimine çok yönlü katkilar yapmaya devam edecek

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °