Cumhuriyetimizin 100.yilina TEKNOFEST Afyonkarahisar'da Basladi

Türkiye’de yetisen çocuklarimizin çok güzel seyler yapacagina inaniyorum

Bilim-Teknoloji 9.08.2022 18:58:57 0
Cumhuriyetimizin 100.yilina  TEKNOFEST Afyonkarahisar

TEKNOFEST tek nefes!
Büyük Taarruz’un 100. Yili kapsaminda düzenlenen Insansiz Hava Araçlari yarismasi büyük bir cosku ve katilim ile basladi.

 

Birbirinden farkli ve gelecege hitap eden önemli çalismalarin sergilendigi ve kiyasiya yarisacagi TEKNOFEST yarismalari Afyonkarahisar motor sporlari merkezinde basladi. 
81 ilden bambaska teknolojik çalismalarin yarisacagi TEKNOFEST açilisina ise yogun bir katilim gerçeklesti.
TEKNOFEST açilisina Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Mehmet Fatih Kacir, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yigitbasi, Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakas, Afyon Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Nurullah Okumus, Afyon Il Emniyet Müdürü Ali Temiz ve beraberinde çok sayida yarismaci ve halk katildi.

 

Gençlerin her daim yanindayiz!

TEKNOFEST açilisinin ilk konusmasini yapan Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek; “Gençlerimizin bundan önce oldugu gibi bundan sonra da yanindayiz. 
Sizlerden ümitliyiz. Ülkenin gelecegisiniz. 
Gelecegi için atmis oldugunuz her adimda belediye olarak her daim yaninizda oldugumuzu bir kez daha ifade ediyorum.
 Festivalimizin hayirli olmasini temenni ediyorum. 12-13 ve 14 Agustos’ta da gençlik festivalimiz ile bunu taçlandiracagiz.” dedi.

Milli teknoloji hamlesi dünyanin en iyisi ürünleri gelistirebilen bir Türkiye olmanin adi!

Belediye Baskani Mehmet Zeybek’in ardindan konusan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Mehmet Fatih Kacir konusmasinda; “Tam bagimsizlik iddiasi dogrultusunda milli teknoloji hamlesini gerçeklestiriyoruz. 
Milli teknoloji hamlesi Türkiye’nin kritik teknolojilerde tam bagimsiz oldugu, Türkiye’nin kendi ihtiyaçlarini kendi karsiladigi, kabiliyetleri ile yetkinlikleri ile giderebildigi ve ayni zamanda dostlarina, kardeslerine el uzatabildigi bir kuvvete erisme yolculugu.
 Milli teknoloji hamlesi yüksek teknolojinin sadece müsterisi, sadece tüketicisi olan bir Türkiye degil, yüksek teknolojiyi rekabetçi bir sekilde dünyaya ihraç edebilen ve alaninda dünyanin en iyisi ürünleri gelistirebilen bir Türkiye olmanin adi ve biliyoruz ki milli teknoloji hamlesi sadece savunma sanayisinde bir basari degil, sanayinin teknolojinin birçok alaninda Türkiye’nin yüksek Teknoloji gelistirme üretme ve rekabetçi bir sekilde dünyaya ihraç edebilmesi ile mümkün olacak.
Bütün gayretimiz bu hedef dogrultusunda Türkiye’de adeta bir toplumsal seferberlik, adeta bir dik dalga olusturmak.
Bu yolculuga binlerce, on binlerce, yüz binlerce genci dahil edebilmek ve onlarin yol arkadasligi ile Türkiye’mizin, Cumhuriyetimizin 100.yilina ve çok daha ötesine hep birlikte tasiyabilmek adina iste bu TEKNOFEST’leri Türkiye’nin dört bir tarafinda kurdugumuz dene yap teknoloji atölyelerini TÜBITAK tarafindan yürüttügümüz sivil toplum çalismalarini, bütün gayretlerimizle bu anlayis ile sürdürüyoruz.

TEKNOFEST tek nefes!

Bakan Yardimcisinin konusmasinin ardindan konusmalarini gerçeklestiren Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak da konusmasinda; “TEKNOFEST için “TEKNOFEST tek nefes” demistim. Tek nefes olacagiz Afyonkarahisar’da, Samsun’da, Adana’da, Diyarbakir’da, Urfa’da… Tek devlet, tek millet ve tek bayrak sahibi olacagiz Biz bu umutla, siz gençlerimize güveniyoruz ve gelecegimizi sizlerde görüyoruz.” dedi

Türkiye’de yetisen çocuklarimizin çok güzel seyler yapacagina inaniyorum

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yigitbasi ise konusmasinda yapilan TEKNOFEST’in mutlulugunu ve gururunu yasadigini dile getirerek; “Sizlerin burada bulunmasindan duydugumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. 
Biliyorsunuz Büyük Taarruz’un 100. yil coskusunu yasiyoruz. 
Bu topraklardan, bu cografyadan yetisen, büyüyen gelisen bu parlak gençlerimizin neler yapabildigini bütün dünyaya göstermesi adina ben katki verenlere gerçekten çok tesekkür ediyorum. 
Bizler için en önemli sey çok kisa bir sekilde altini çizmek gerekirse özgüven.
 Yillar önce bizim için hayal olan simdi Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz, Tübitak’in destekleri ile ne kadar gerçeklesebilir oldugunu bütün gençlerimiz sizlerin destekleri ile gösteriyor. 
Bu bizim için büyük bir gurur kaynagi bu özgüvenle bu inançla bu azimle sizlerin buradaki bu gayretleri ile bizim de desteklerimiz ile insallah çok güzel seyler yapacaginiza inaniyorum Türkiye’de yetisen çocuklarimizin.

Gençlerin gündemine böyle konularin girmesi, teknoloji ile ilgili konularin girmesi, bu konulara emek vermeleri ve bu konularda çalismalar yapmalari beni bir anne olarak geçmiste bir akademisyen olarak ve ayni zamanda Afyonkarahisar’in Valisi olarak son derece mutlu ediyor.

Açilis konusmalarinin ardindan protokol Insansiz hava araçlarinin sergilendigi alani gezdi ve Insansiz Hava Aracinin uçusuna taniklik ettiler.

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °