BÜYÜK ZAFER’IN 100’ÜNCÜ YILINDA IHA YARISMALARI AFYONKARAHISAR’DA!

(IHA) ve 2020 yilindan günümüze düzenlenen Liseler Arasi Insansiz Hava Araçlari (IHA) Yarismalari bu yil Afyonkarahisar’da yapilacak.,

Bilim-Teknoloji 8.08.2022 16:36:11 0
BÜYÜK ZAFER’IN 100’ÜNCÜ YILINDA IHA YARISMALARI AFYONKARAHISAR’DA!

BÜYÜK ZAFER’IN 100’ÜNCÜ YILINDA IHA YARISMALARI AFYONKARAHISAR’DA!

 

Yarisma yarin basliyor

 

TÜBITAK tarafindan 2016 yilindan bu yana düzenlenen Uluslararasi Insansiz Hava Araçlari (IHA) ve 2020 yilindan günümüze düzenlenen Liseler Arasi Insansiz Hava Araçlari (IHA) Yarismalari bu yil Afyonkarahisar’da yapilacak.

 

Büyük Zaferin 100’üncü yili olmasi sebebiyle Afyonkarahisar’da düzenlenen yarismalara geçen yila göre yüzde 49 artis ile toplam 1912 takim ve yaklasik 15 bin ögrenci basvuru yapti.

Yarismalarda; bilimsel ve teknik kriterlere göre basarili bulunan toplam 254 ulusal ve uluslararasi takimin IHA’lari, 9  - 14 Agustos 2022 tarihleri arasinda derece almak için Afyon Motor Sporlari Yaris Alani semalarinda kiyasiya yarisacak.

 

Büyük rekabet ve heyecanin yasanacagi yarismalarda takimlarin 40 bin Türk Lirasi’na (TL) kadar Performans, Yerlilik, Mansiyon ve TUSAS ödülleri 14 Agustos 2022 tarihinde belirlenecek. Derece alan takimlar, ödüllerini 30 Agustos – 4 Eylül tarihleri arasinda Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST’te Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden alacak.

 

Üniversite ögrencileri ile Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’deki lise ve dengi okullarda egitim gören ögrenciler ile Türkiye’deki BILSEM ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin, Bilim Merkezleri’nin, Gençlik Merkezleri ve Bilim Atölyeleri’nin lise seviyesindeki ögrencilerini Insansiz Hava Araçlari (IHA) teknolojilerine yönlendirmeyi, bilimsel ve teknik çalismalar yapmalarini tesvik etmeyi ve IHA teknolojisinde basarili olan ülkemizi yetenekli ulusal ve uluslararasi ögrencilerin bulusma noktasi haline getirmeyi amaçliyor.

 

Milli Teknoloji Hamlesi dogrultusunda 2018 yillindan itibaren TEKNOFEST kapsaminda düzenlen yarismalar, ülkemizin gelisen yerli ve milli teknolojine ivme kazandiran, gelecegin teknolojisini bugünden gelistirmekte, insan kaynagini bugünden yetistirmekte.

 

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °