Diyanet'ten Muharrem ayi ve Kerbela mesaji

Kerbelâ gibi tarihte vuku bulmus aci olaylari dogru okuyup feraset ve akl-i selim ile hareket ederek bugün yasanan fitneleri bertaraf etmek zorundadir.

Gündem 8.08.2022 12:44:00 0
Diyanet

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Muharrem ayi, Asure ve Kerbela mesajinda, Cenab-i Hak'tan Muharrem ayini fitne ve tefrikanin, karmasa ve kavgalarin son bulmasina, baris ve kardesligin güçlenmesine vesile eylemesini diledi.

ANKARA (IGFA) - Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Muharrem ayi ve Kerbela mesajinda beraberlik vurgusu yapti.

Erbas, Muharrem ayi dolayisiyla yazili açiklama yapti.

Muharrem ayinin, Hz.Muhammed tarafindan "Allah'in ayi" olarak nitelendirildigini belirten Erbas, hicri takvimin baslangici olmasi açisindan da bu ayin, "Müslümanlarin bir mustu serinliginde yeni baslangiçlara dogru hicret yürüyüsünü hatirlattigini" kaydetti.

"Müslümanlarin yüregini derinden yaralayan bu elim vak’a, yüzyillar boyu, hangi cografyadan, hangi irktan, hangi mezhepten ve hangi kültürden olursa olsun tüm Müslümanlar için ayni acinin ve hüznün ortak ifadesi olmustur" diyen Erbas, mesajinda su ifadeleri paylasti:

"Bugün Islam dünyasi bir hüzün mevsimindedir. Kerbelâ’da yasanan acinin mü'min yüreklere tasidigi hüznün yaninda Islam dünyasinin maruz kaldigi savaslar, isgaller, yoksulluk, yalnizlik gibi sikintilar Müslümanlarin cografyasini adeta hüzün diyarlarina çevirmistir.

Siyasi ihtiraslar ugruna sehit edilen Hz. Hüseyin ve yâranlarinin acisiyla yürekler daglanirken Islam cografyasinda fitne, tefrika ve terör atesinde nice canlar yanmaya devam etmektedir.

Bu zor süreçte Müslümanlar hep birlikte Allah’in ipine, Kur’an’a ve sünnete simsiki sarilarak, “Müminler ancak kardestirler.” (Hucurat, 49/10.) ayetinin mesajini hayata hakim kilmak zorundadir.

Kerbelâ gibi tarihte vuku bulmus aci olaylari dogru okuyup feraset ve akl-i selim ile hareket ederek bugün yasanan fitneleri bertaraf etmek zorundadir. 

Bu vesileyle Peygamber Efendimizin muazzez torunlari, Hz. Ali efendimizin ve Hz. Fatima annemizin can pareleri Hz. Hüseyin basta olmak üzere bütün Kerbelâ sehitlerini ve din, iman, mukaddesat ugrunda, hak hakikat yolunda canlarini feda edenleri rahmetle aniyorum".

Ankara HABERI


Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °