AKP’nin kuru siki laflarina, akla hayale gelmeyen vaatlerine vatandasin karni tok

IKTIDAR VATANDASIN OYLARINI ALANA KADAR AKLA HAYALE GELMEDIK VAATLER VERIYOR.

Siyaset 8.08.2022 11:36:30 0
AKP’nin kuru siki laflarina, akla hayale gelmeyen vaatlerine vatandasin karni tok

AKP’nin kuru siki laflarina, akla hayale gelmeyen vaatlerine vatandasin karni tok

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP’nin vatandasin oylarini alana kadar akla hayale gelmedik vaatler verip adeta seçmene açik çek dagittigini belirterek, “Vatandas kuru siki laflarla karninin doymadigini anladi. Bakkalda, markette, pazarda alamadigi gidaya, nakit veremeyip de kredi kartindan ödedigi ücrete bakiyor” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar Ilçesi ile ilçeye bagli Gençali ve Pinarli köylerinde beraberinde CHP Dinar Ilçe Baskani Ali Arikan, CHP Dinar Kadin ve Gençlik Kollari Baskanlari, Ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte esnaf, vatandas ve çiftçileri ziyaret ederek sikintilari dinledi.   

DINARLI VATANDASLAR SORUYOR: 5 MILYAR DOLARLIK TERMIK SANTRAL KURULUYORDU NE OLDU?

Gittigi her yerde vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasan Milletvekili Burcu Köksal, “Ilimizin bereketli topraklari Dinar'da halkimizla bir araya geldik; talepleri dinledim, çözüm önerilerimizi paylastik. Biz daha söze baslamadan vatandas söz aliyor ve diyor ki 'Bizim buralara büyük yatirim gelecekti, ne oldu?' Vatandas hakli. 2013 yilindan bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani'ndan AKP Milletvekilleri'ne kadar tüm iktidar siyasetçileri Dinar'a 5 milyar dolarlik termik santral kurulacagini, bu tesiste 6-7 bin kisinin çalisacagini söyleyip durdular. Yil 2022, sonuç var mi? Yok. Afyon merkezde ne ise Dinar'da da o.” dedi.

IKTIDAR VATANDASIN OYLARINI ALANA KADAR AKLA HAYALE GELMEDIK VAATLER VERIYOR..!

“Iktidar vatandasin oylarini alana kadar akla hayale gelmedik vaatler verip adeta seçmene açik çek dagitiyor.” diyen Köksal, “Seçim bittikten sonra verilen sözlerin çogunun içi bos oldugu, yapilmasinin mümkün olmadigi anlasiliyor. Isin ilginci, vatandas bu vaatleri sordugunda büyük bir devlet sirrina hâkimlermis gibi 'Bilmediginiz seyler var, açiklayamayiz' deyip geçistiriyorlar. Vatandas kuru siki laflarla karninin doymadigini anladi. Bakkalda, markette, pazarda alamadigi gidaya, nakit veremeyip de kredi kartindan ödedigi ücrete bakiyor. Kisa bir süre sonra kredi kartlari limit yetersizligi krizi ile karsi karsiya kalacagiz. O zaman AKP'nin ülkemize ne denli kötülük ettigi daha kolay anlasilacak.
Sadece sabit gelirliler mi dertli?

Dinar'da, Afyon'da, Türkiye'de is insani ve sanayici yatirim için gerekli krediye ulasamiyor.

Merkez Bankasi'nin faizi yüzde 14, bankalarin esnaf, is insani ve sanayicilere uyguladigi kredi faizi yüzde 40-50. Isveren kâriyla degil sermayesinden harcayarak ayakta duruyor.

Sabit gelirli için nasil kredi karti limiti krizi geliyorsa; esnaf, is insani ve sanayici için de finansa erisim krizi kapida.” ifadelerini kullandi.
MAASLAR, GELIRLER YÜZDE 80 ARTMIYOR AMA TOKI AIDATLARINA YÜZDE 80 ZAM GELIYOR!

Milletvekili Köksal, beraberindeki heyetle birlikte daha sonra aidatlarina yüzde 80 zam yapilan dar gelirler için yapilan TOKI konutlari sahipleri ile görüstü.  Köksal, “Maaslar gelirler yüzde 80 artmiyor ama aidatlara yüzde 80 zam geliyor.

Dar gelirli insanlara destek olmak varken köstek olmak niye.

Dinar'da dar gelirli grup için yapilan TOKI konutlarini ziyaret ettik. TOKI, aidat artisinda dar gelirli, sabit gelirli dinlemiyor.

Bu yil aidatlara yüzde 80 zam yapilmis. Vatandas, bir taraftan geçimini saglamaya çalisirken, diger taraftan TOKI'nin yüksek aidatlarina para yetistirmeye çalisiyor. Mecburi hizmetleri bile lütufmus gibi gösteren AKP, vatandaslarimiza sahip çikmiyor; vergisine, aidat ödemesini titizlik gösteren kim varsa ona yönelip saltanatini sürdürmek istiyor.” seklinde konustu.

SARAY VE ÇEVRESININ ISRAFININ BEDELINI VATANDAS ÖDÜYOR

Dinar Motorlu Tasiyicilar Kooperatifini ziyaret eden Milletvekili Köksal, “ Dinar Motorlu Tasiyicilar Kooperatifi'ni de ziyaret ettik ve gördük ki akaryakit fiyatlari katlanilamaz boyutta.

Nakliye durmak üzere. Tüm gelismis ülkeler akaryakittan alinan verginin düsürülmesi ya da sifirlanmasini tartisirken AKP vergilendirilmis fiyatla ülke bütçesini ayarliyor; Saray ve çevresinin israfinin bedelini vatandas ödüyor.” diye konustu.

AZ KALDI, ILK SEÇIMDE SARAY VE SÜREKASI GIDIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türkiye’ye mutluluk getirecegini kaydeden Köksal, “Az kaldi, halkimiza müjdeyi veriyoruz.

Ilk seçimde Saray ve sürekasi gidiyor. Halkin umudu Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu akla, bilime, vicdana ve izana dayanan çözümleriyle geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemize mutluluk getirecek.” dedi.

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °