Zafer Havalimani, TEKNOFEST 2022’nin Insansiz Hava Araçlari yarismasina ev sahipligi yapacak

eknofest 2022 bünyesinde yer alan Uluslararasi Serbest Görev IHA (Insansiz Hava Araçlari) Yarismasi’na ev sahipligi yapacak.

Bilim-Teknoloji 7.08.2022 22:48:41 0
Zafer Havalimani, TEKNOFEST 2022’nin Insansiz Hava Araçlari yarismasina ev sahipligi yapacak

Zafer Havalimani, dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2022 kapsaminda düzenlenecek olan Uluslararasi IHA (Insansiz Hava Araçlari) yarismasina ev sahipligi yapacak. 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yil kutlama etkinlikleri kapsaminda düzenlenecek olan etkinliklere dünyanin birçok ülkesinden 96 takim ve yaklasik bin yarismaci katilacak.

 

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havalimani olan Zafer Havalimani, Teknofest 2022 bünyesinde yer alan Uluslararasi Serbest Görev IHA (Insansiz Hava Araçlari) Yarismasi’na ev sahipligi yapacak. 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yili kutlama etkinlikleri kapsaminda 9-14 Agustos tarihleri arasinda Zafer Havalimani’nda gerçeklesecek olan uluslararasi yarismaya 2’si Pakistan, 1’i Polonya’dan olmak üzere toplamda 96 takim ve yaklasik bin yarismaci katilacak.

 

Uluslararasi Serbest Görev Insansiz Hava Araçlari Yarismasi, ögrencileri gelecegin en yüksek potansiyele sahip stratejik gelisim alanlarindan biri olan Insansiz Hava Araçlari (IHA) alaninda fikir ve proje gelistirmeye yönlendirmeyi hedefliyor.

Ögrenciler, etkinlikte herhangi bir kategori ve görev tanimi olmaksizin hayal ve fikir dünyalarini gelistirerek farkli kanat yapilarina sahip IHA’lar ile her türlü bilimsel, teknolojik, yetenek ve becerinin kullanildigi projeleri ile yarisacak. Yarisma, Türkiye’yi IHA teknolojisinde basarili olan ulusal ve uluslararasi ögrencilerin bulusma noktasi haline getirmeyi amaçliyor.

 

TEKNOFEST 2022 kapsaminda Uluslararasi Serbest Görev IHA (Insansiz Hava Araçlari) Yarismasi’na tüm Türkiye’den oldugu gibi, Afyon, Kütahya ve Usak illerinden de birçok takim yarismaci olarak katilacak.

Iç Ege bölgesinin sosyal ve ekonomik gelisim potansiyeline olan inancin göstergesi olan ve nesiller boyu kullanilacak, kalici ve stratejik bir eser olan Zafer Havalimani, modern altyapi olanaklari ve kolay ulasim avantaji ile ülkemizin ulasim altyapisina ve ekonomik gelisimine çok yönlü katkilar yapmaya devam edecek.

Afyon HABERI


Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °