Jetler’e beslenme egitimi Verildi.

Mutlaka ögün düzeni kahvalti öglen ara ögünlere dikkat ederek belirli glisemik indekli besinlerle kan sekerini dengelenmesi gerekiyor.

Spor 7.08.2022 20:01:34 0
Jetler’e beslenme egitimi Verildi.


Yeni sezon hazirliklarini sürdüren AFJET Afyonspor’da futbolcularin fiziksel açidan güçlenmesinin yani sira metabolik açidan da güçlü olmalari için beslenmede dikkat etmeleri gerekenleri Diyetisyen Betül Akçakaya düzenlenen çalismada oyunculara aktardi

Yüksek enerji ve efor gerektiren spor dallarinda beslenmenin önemli bir etken olmasi ve sporcularin da bu beslenme düzenini benimseyerek dikkat etmesi gerekenler konusunda kulüp yönetiminin talebi ile Diyetisyen Betül Akçakaya tarafindan sporcu beslenmesinin püf noktalari anlatildi.

Afbel Termal Otel’de düzenlenen egitim programina katilan Diyetisyen Betül Akçakaya, AFJET Afyonspor futbolcu grubuna profesyonel futbolcularda beslenmenin önemini anlatti

Akçakaya “90 dakika sahada efektif kalabilmek ve Formayi kaptirmamak için maç öncesi ve sonrasi yedigimize dikkat etmeliyiz. Özellikle Profesyonel Futbolcularimizin kamp dönemi, antrenman ve maç sirasinda beslenme düzeni degismektedir.

Bununla beraber genel olarak daha az yagli yeterli karbonhidratli beslenerek kas glikojen depolarini doldurmamiz gerekir.

Bu sekilde maç süresinde daha etkin olmak mümkündür.

Ek olarak dogru oranda protein ile kaslarin desteklenerek daha az sakatlanma,  kas dokularinin yenilenmesi saglanir.

Mutlaka ögün düzeni kahvalti öglen ara ögünlere dikkat ederek belirli glisemik indekli besinlerle kan sekerini dengelenmesi gerekiyor.

Etkili bir performans için mutlaka vücut su dengesini düzenleyerek de hidrasyonu sporcu Içecekleri ya da  suyla önlememiz gerekiyor” dedi.
Maç günü yapilmasi gerekenler hakkinda konusan Diyetisyen Betül Akçakaya, futbolcularin dogru ve saglikli beslenmesiyle atletik performansin artacagini, dayaniklilik süresinin uzayacagini, toparlanma süresinin ve sakatlanma riskinin de azaltacagini söyledi.

  AFJET Afyonsporlu futbolcularin uygulayacaklari beslenme düzeni sayesinde basariyi daha hizli ve akilci yakalayacaklarini, performanslarinin de yeni sezonda basarilar getirecegini inandigini ifade etti.
Düzenlenen egitim programi sonrasinda kulüp yönetimi, teknik ekip ve futbolcular da Diyetisyen Betül Akçakaya’ya tesekkür ederek hatira fotografi çektirdi.

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °