KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR

Asil amacimiz da, bu festivalin Afyon Askeri Havaalaninda yapilmasi halinde, havaalanimizi ülke gündeme getirip taninirligini artirmakti.

Siyaset 7.08.2022 19:54:44 0
KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR


Geçtigimiz yil (2021) Afyonkarahisar Valisinin çagrisi üzerine, CHP, AKP, MHP ve IYI Parti il baskanlari ile valilikte bir araya gelmistik.

O günkü Valimiz Sayin Gökmen Çiçek, 2022’de yapilacak Teknofest’in (havacilik, uzay ve teknoloji festivali) Büyük Taarruz’un 100. Yili olmasi nedeniyle ilimizde yapilmasinin çok anlamli olacagini ve Afyonumuz adina çok fazla yarar saglayacagini söylemis, konuyla ilgili bizim de düsüncelerimizi almisti. 
Il baskanlari olarak bizler de bunun çok önemli oldugunu dile getirerek birlikte basin açiklamasinda bulunmustuk. 
Daha sonra Teknofest’in sadece Insansiz Hava Araçlari ile ilgili festivalinin ilimizde yapilacagi duyurulmustu. 
CHP Afyonkarahisar Il Baskanligi olarak, 1 yildir sürekli olarak, bu festivalin Afyon Askeri Havaalaninda yapilmasinin ilimize çok sey kazandiracagini dile getirdik. Bu konuda tüm siyasi partilerden, sivil toplum kuruluslarindan, kitle örgütlerinden destek istedik.

Asil amacimiz da, bu festivalin Afyon Askeri Havaalaninda yapilmasi halinde, havaalanimizi ülke gündeme getirip taninirligini artirmakti.

Böylece ilerleyen zaman içerisinde sivil uçuslara açilmasina sebep olabilirdik. Ama olmadi! 
Bu ay içerisinde yapilacak olan Teknofest’in Afyon Askeri Havaalaninda degil, Zafer Havalimaninda yapilacaginin haberini almis bulunmaktayiz.

Bu gerçekten ilimiz adina üzüntü verici bir durum!

Dünyanin birçok ülkesinden 100’e yakin takimin ve yüzlerce yarismacinin gelmesi, Afyonumuza her yönüyle katki saglayacakti.

Açikçasi yazik oldu. Bunu daha sonra anlayacagiz ama is isten geçmis olacak. 

Geçtigimiz hafta bir kez daha dile getirmistim; 2012’de açilan Zafer Havalimani maalesef ölü dogdu, sürekli zarar ediyor.

Verilen hedeflerin yüzde 1’i bile tutmuyor ve 10 yildir milletin sirtinda kambur. 
Bize sorarsaniz eger, zararin neresinden dönülse kardir. Günübirlik, sezonluk alinan tedbirlerle, geçici desteklerle bu ölü kalkmaz! 
Yalçin Görgöz 
CHP Il Baskani

Afyon HABERI


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °