Milletvekili Burcu Köksal, Emirdag'da vatandaslarla bir araya geldi.

Bu konudaki hiçbir uyarimiz dikkate alinmadi; gelinen noktada iktidar bir çikis yolu ariyor ama mevcut siyasetle bu mümkün degil.” seklinde konustu.

Siyaset 5.08.2022 12:35:00 0
Milletvekili Burcu Köksal, Emirdag

Milletvekili Burcu Köksal, gurbetin memleketi Emirdag'da vatandaslarla bir araya geldi.

Gurbetçi vatandaslarin sorunlarini dinleyen Köksal, “Yurtdisinda yasayip ülkemize tatile gelen hemsehrilerimiz Türkiye'yi geçen yila göre daha mutsuz, çarsi-pazari daha hareketsiz gördüklerini söylediler.

Gurbetçi vatandaslarimiz, ülkemizin bu durumuna üzülüyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Emirdag Ilçesi’nde beraberinde CHP Eskisehir Milletvekili Utku Çakirözer, Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç, CHP Emirdag Ilçe Baskani Baris Can ve Belçika Birlik Baskani Derya Bulduk ile birlikte yurtdisinda yasayip izne gelen Emirdagli vatandaslarla bir araya gelerek istek ve talepleri dinlediler.

Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte esnaf ve vatandaslari ziyaret ederek sikintilari dinleyen Milletvekili Köksal, ardindan Emirdag Ilçesi’ne bagli Türkmenakören Köyü’nü ziyaret etti.
IKTIDARIN ABAKÜSÜ HALINE GELEN TÜIK BILE O KADAR SAYILARLA OYNAMASINA RAGMEN ENFLASYONU YÜZDE 80 AÇIKLADI
Gurbetin memleketi Emirdag'da vatandaslarla bir araya gelen Milletvekili Burcu Köksal, “Yurtdisinda yasayip ülkemize tatile gelen hemsehrilerimiz Türkiye'yi geçen yila göre daha mutsuz, çarsi-pazari daha hareketsiz gördüklerini söylediler.

Hemsehrilerimiz hakli. Geçen yil yüzde 17 civarinda olan enflasyon, bugün yüzde 100'leri asti.

Iktidarin abaküsü haline gelen Türkiye Istatistik Kurumu bile o kadar sayilarla oynamasina ragmen yüzde 80 enflasyon açikliyor. Gurbetçi vatandaslarimiz, ülkemizin bu durumuna üzülüyor.” dedi.
TÜRKIYE DÜZENSIZ GÖÇ CENNETI HALINE GELDI
Türkiye’nin düzensiz göç cenneti haline geldigini kaydeden Köksal, “Yapilan anlasmalara baktigimizda iktidarin turistler için 'ne olursan yine gel' politikasini güttügünü görüyoruz.

Dis politikanin olmazsa olmazi 'karsiliklilik' esasi rafa kaldirildi. 19 yabanci ülkeden ülkemize gelecek turistlerde vize aranmiyor; bizim vatandasimiz yurtdisina gittiginde vize zorunlulugu duvari ile karsilasiyor. Sinirlarin durumunu söylemek bile gereksiz

. Türkiye düzensiz göç cenneti haline geldi.

Bu konudaki hiçbir uyarimiz dikkate alinmadi; gelinen noktada iktidar bir çikis yolu ariyor ama mevcut siyasetle bu mümkün degil.” seklinde konustu.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ CUMHURIYET HALK PARTISI’NDE
Sorunlarin çözümünün Cumhuriyet Halk Partisi'nde oldugunun önemle altini çizen Köksal, “Her zaman söylüyoruz: Ülkemizin sorunlarinin çözümü Cumhuriyet Halk Partisi'nde. Milletimizin umudu Cumhuriyet Halk Partisi ve Sayin Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu'ndadir. Yapilacak ilk seçimde isbasina gelecek CHP iktidarinda, halkin egemenligini tesis edecegiz; yurtdisinda pasaportumuzun itibarini yükseltecegiz; dostluk, kardeslik ve hakça paylasim temelinde refaha ulasacagiz.

CHP, ülkemize mutluluk getirecek.” ifadelerini kullandi.
GENEL BASKAN KILIÇDAROGLU'NUN MEKTUBUNU DAGITTILAR
Milletvekili Köksal ve beraberindekiler gurbetin memleketi Emirdag'da CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun gurbetçilere hitaben yazdigi mektubu da dagittilar.
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu mektubunda su ifadelere yer verdi:
 

Sevdiklerinize kavusmak, memleket hasretinizi gidermek için çiktiginiz bu sila yolculugunda sizi ve degerli ailenizi içtenlikle selamlarim.

Sizler on yillardir en agir kosullarda emeginizi ortaya koyarak hem yasamakta oldugunuz Avrupa'yi hem de güzel vatanimizi kalkindirmaktasiniz.

çalistiginiz ülkelerde hayatin her alaninda ulastiginiz basarilar nedeniyle gurur kaynagimizsiniz. Alin terinizin karsiligi birikimlerinizle ülkemizin refahina yaptiginiz büyük katilar için de sizlere minnettariz.
Sizler bizim yabancimiz degil, Avrupa'da yasayan kardeslerimiz, anamiz, babamiz, komsumuz, hemsehrimizsiniz.

Bizim ayrilmaz bir parçamizsiniz.

Bugüne kadar yasadiginiz sikintilari biliyor ve çözmeye kararliyiz. Tüm yurttaslarimizin hakkini, hukukunun korundugu; Adaletle yönetilen bir Türkiye hedefimiz dogrultusunda Avrupa'da yasayan kardeslerimize derdini, tasasini da kendi derdimiz sayiyoruz. Sizleri inciten, üzen tüm ayrimci uygulamalarin derhal son bulmasi ve hakli taleplerinizin bir an önce karsilanmasi bizim en temel önceliklerimizdendir.
Bu çerçevede;
Sila yolunca yasadiginiz magduriyetlerin giderilmesi, uzun bekleme sürelerinin kisaltilmasi.
- Beraberinizde getirdiginiz otomobilinizin, telefonunuzun Türkiye'de kullanim sürelerinin uzatilmasi.
- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde güçlü bir varlik gösterebilmeniz amaciyla yurt disi seçim çevresi olusturulmasi.
- Türkiye'de emekli oldugunuzda size uygulanan kisitlamalarin kaldirilmasi, maaslarinizin yükseltilmesi.
- Mavi kartli kardeslerimizin sikintilarinin T.C. vatandaslarimizla esit imkanlar saglanarak çözülmesi.
- Sizi yok sayarak hayata geçirilen Otomatik Bilgi Paylasimi Anlasmasi'nin uygulamasinda yasanabilecek magduriyetlerin engellenmesi.
- Fahis uçak bileti fiyatlarinin makul seviyelere çekilmesi.
- Konsolosluk hizmetlerinin iyilestirilmesi, hizlandirilmasi, harçlarin düsürülmesi.
ve daha birçok sorununuzun çözümü için hazirliklarimiz tamamdir. Bu projeleri sizlerin destegi ile hayata geçirerek, sikintilarin üstesinden hep birlikte gelecegimize inaniyorum.
En yakin zamanda aydinlik dolu günlerde bulusacagimiza yürekten inaniyor, yolculugunuzun saglik ve huzur içinde, sevdiklerinizle keyifle anilar biriktirerek tamamlamanizi diliyorum. Size, degerli ailenize ve araciliginizla Avrupa'da yasayan tüm kardeslerimize selam ve sevgilerimle."

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °