AFYONKARAHISAR’DA TEKNOFEST RÜZGÂRI ESECEK.

TEKNOFEST Uluslararasi ve Liseler arasi IHA yarismalari 9 Agustos’ta Motor sporlari Merkezinde vatandaslarimizla bulusacak.

Bilim-Teknoloji 4.08.2022 14:04:03 0
AFYONKARAHISAR’DA TEKNOFEST RÜZGÂRI ESECEK.

AFYONKARAHISAR’DA TEKNOFEST RÜZGÂRI

Ilklerin sehri Afyonkarahisar’da TEKNOFEST rüzgari esecek. Ilk kez yapilacak olan TEKNOFEST Uluslararasi ve Liseler arasi IHA yarismalari 9 Agustos’ta Motor sporlari Merkezinde vatandaslarimizla bulusacak.

TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsaminda ‘Insansiz Hava Araçlari’ Yarismasi Afyonkarahisar’da ‘Gençlik Oyunlari’ ile birlikte gerçeklesecek. Büyük Taarruzun 100. Yili kapsaminda Afyon Motor Sporlari Merkezi’nde 9-14 Agustos tarihlerinde

TÜBITAK tarafindan Uluslararasi ve Liseler Arasi IHA Yarismalari, Belediyemiz ve Valilik tarafindan da 12-14 Agustos tarihlerinde Gençlik Oyunlari düzenlenecek.

TEKNOFEST Teknoloji Yarismalari kapsaminda TÜBITAK tarafindan Afyon Motor Sporlari Merkezi’nde Uluslararasi Insansiz Hava Araçlari Yarismasi, Uluslararasi Serbest Görev Insansiz Hava Araçlari Yarismasi ve Liseler Arasi Insansiz Hava Araçlari Yarismalari organize edilecek.

“EGLENCE VE YARIS BIR ARADA”

Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle yapilacak Gençlik Oyunlari 15-25 yas arasi gençleri Afyon Motor Sporlari Merkezi’nde bulusturacak.

Afyonkarahisar Gençlik Oyunlari’nda katilimcilar hem yarismalara mücadele edecek hem de ünlü sanatçilarin konserleriyle eglenecek.

Konserlerin yani sira birçok etkinligin gerçeklestirilecegi festival, 3 gün boyunca ziyaretçilerini agirlayacak.

Insansiz Hava Araçlari teknolojisinde önemli basarilar elde eden ülkemizin genç yeteneklerini Afyonkarahisar’da agirlamaktan memnuniyet duyduklarini belirten Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, “Gençlerimiz sehrimizde tasarlayacaklari Insansiz Hava Araçlari ile daha yükseklere ulasmayi hedefleyecek.

Bu tarz gelecege yön veren organizasyonlari Afyonkarahisar’da her zaman agirlamaktan dolayi çok mutluyuz.

Millî Teknoloji Hamlesi kapsaminda yerli tasarimlari görmek için bütün hemserilerimizi ve gençlerimizi Afyon Motor Sporlari Merkezine davet ediyorum” dedi.

“ETKINLIKLER GENÇLERIMIZI BEKLIYOR”

Ilk kez düzenlenecek Gençlik oyunlarinin önemine deginen Baskanimiz Zeybek, söyle konustu; “Gençlik Oyunlari, gençlerimiz için anilar biriktirecekleri, kendilerini ifade edecekleri ve tüm bunlari gerçeklestirirken de eglenecekleri bir etkinlik olacak.

Konserlerin yani sira spor, sosyal sorumluluk ve daha birçok alanlari kapsayan etkinlikler gençlerimizi bekliyor.

Yaz tatilinin en önemli aktivitesinde gençlerimiz spora doyacak ve birçok farkli alanda da deneyim kazanacaklar.”

GENÇLIK OYUNLARI PROGRAMI

12 AGUSTOS CUMA

20:30: Kamp Atesi

21:00: Emir Can Igrek Konseri

13 AGUSTOS CUMARTESI

09:30 – 13:00: Yarismalar – Takim oyunlari

14:00 – 18:00: Yarismalar ve Liseler Arasi Insansiz Hava Araçlar Yarismasi Izleme

19:30 Alp Güvenir Konseri

21:00: Atiye Konseri

14 AGUSTOS PAZAR

09:00 – 13:00: Yarismalar – Takim oyunlari

14:00 – 18:00: Yarismalar – Liseler Arasi Insansiz Hava Araçlar Yarismasi Izleme

18:30 – 19:00: Gençlik Oyunlari Ödül Töreni

19:00: Rafet El Roman Konseri

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °