C.H.P ILBASKANLIGI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DGZENLEDI

Düsünebiliyor musunuz, 10 yildir sürekli zarar eden bir isletmenin 103 çalisani var ve bu isletmenin tüm zararlari vatandaslar ödüyor!

Siyaset 3.08.2022 15:15:51 0
C.H.P ILBASKANLIGI HAFTALIK BASIN TOPLANTISI DGZENLEDI

Osmangazi mahallesinin sakinleri, mahallelerinde 1 yildir sürekli elektrik ve su kesintisi oldugunu, suyun bazen günde 8 saat kadar kesildigini söylüyorlar.
Belediye ve Oedas arandiginda “ariza yok” diyorlarmis ancak kesintiler devam ediyormus.
 
Atik su borulari dösemek için yollar kazilmis, her yer perisan durumdaymis. Aylardir tozdan-topraktan geçilmiyormus. Sorumlulari görevlerini yapmaya davet ediyorum.
 
Yaz aylari bitiyor, kis geliyor. Yerli kömür su anda 4500 TL. Îthal kömürün fiyati daha yüksek. Vatandas, zamlar gelmeye devam ederse kömürümüzü nasil alacagiz diye kara kara düsünüyor.
 
Pahalilik hiz kesmeden devam ediyor.

Antalya halinde bugünkü ortalama sebze fiyatlari; domates 12, patates 13 lira. Fasulye 16 lira, salatalik 4 lira, maydanoz 2,5 lira…Afyon haline gelecek, pazara çikacak, vatandas alabilirse alacak.
 
HEMATOLOJI HEKIMI GITTI
Afyonkarahisar’da bir tek hematoloji hekimi vardi, yeni gelmisti, o da istifa etti ve ayrildi. Doç. Dr. Mehmet Özen, bir hastanin CIMER üzerinden yazmis oldugu tehdit ve siddet ifadeleri sonucu can güvenliginin olmadigi gerekçesi ile istifa etti.
Hastanelerimizde doktor kalmadi! Saglikta perisan durumdayiz.
Kentsel Dönüsüm?
2018 yilinda Küçükçobanli’ya yapilacagi duyurulan daha sonrasinda Gökçe Mahallesi’ne kaydirilan 225 konutluk Küçükçobanli TOKI projesinde belirsizlik sürüyor. Ev sahibi olmayi bekleyen ve çogunlugu kirada olan hak sahipleri, “paralarimiz pul oldu, çok magdur olduk, yetkililer sesimizi duysun” diyerek seslerini duyurmaya çalisiyorlar.
Akp Il temsilcisi ve milletvekili Eroglu da, müteahhitten kaynaklandigini söyleyip geçistiriyorlar.

Vekil Eroglu arada bir cosuyor “esasen Afyon’da TOKI diye bisey yoktu, TOKI Afyon’da destan yazdi” diyerek vatandasla alay etmeyi sürdürüyor.
Biliyorsunuz TOKI 2013 yilindan bu yana ilimizin 5 güzide mahallesine Kentsel Dönüsüm yapacakti.

Ev sahiplerinin, arsa sahiplerinin, o mahallelerin muhtarlarinin dahi bilgisi olmadan, oldu-bittiyle çökeceklerdi vatandasin mülküne.

. Biz sahip çiktikta, kurtardik. Halkimiz her seyin farkinda. Bunlarin yalanlarina, talanlarina eyvallah etmiyor. Bize de dua ediyorlar sagolsunlar.
 
Benim buradan Sayin Veysel Eroglu’na birkaç sorum olacak;
1- 2012 de Akdegirmen Barajini yaptiniz. DPT ve DSI mühendislerinin buraya baraj yapilirsa su tutmayacagina dair rapor vermelerine ragmen neden yaptiniz?
2- Akdegirmen barajinin maliyetini açiklar misiniz?
3- Akdegirmen Baraji su tutmadigi için Balmahmut köyüne 12 adet su kuyusu yaptiniz.

Afyonlu baraj suyu yerine kuyu suyu içiyor. Baraj suyu yerine kuyu suyu içilmesi sagliksiz degil mi?
Yeralti sularini çeke çeke Sinanpasa ovasinda su birakmadiniz! Su azalmasindan dolayi Sinanpasa ve çevresindeki TARIM arazilerine verdiginiz zararin hesabini nasil vereceksiniz?
 
AFJET Genel Müdürünü ziyaret ettik. Afyonumuzda 10 bin 200 konut Afjet’le isiniyor. Geçen sene afjetli vatandaslarinin kisi adeta donarak geçirdigini anlattik. Bu sene ayni sorunlarin yasanip-yasanmayacagini sorduk. Afjet Genel Müdürü Kara, tüm önlemlerin alindigini, eksikliklerin giderildigini sorun yasanmayacagini söyledi.
Afjet Afyonspor’un mali giderlerini vatandasin üstlenmesinin dogru olmadigini ilettik.

Bu durumun devam edip etmeyecegini sorduk, cevap alamadik.
Ayrica Afjet faturalarina ciddi zam yapilacagi duyumlari aldigimizi, bunun dogru olup olmadigini sorduk, bunun da cevabini alamadik.

Böylesi bir ekonomik krizin yasandigi dönemde zam yapilmamasi gerektigi konusunda da uyarilarimizi yaptik. Afjet’in takipçisi olacagiz.
 
Yaklasik 3 hafta önce, Istanbul’a gittim. Giderken saat 12 sularinda Zafer Havalimani’na ugradim.

Havalimaninda tabiri caizse in-cin top oynuyordu, kimseler yoktu. Havalimani yetkilisinden haftada 5 adet Istanbul seferi oldugunu, uçaklarinda çok dolmadigi söylendi. Ayrica Zafer Havaalaninda çalisan kisi sayisinin da 103 ögrendim.
Düsünebiliyor musunuz, 10 yildir sürekli zarar eden bir isletmenin 103 çalisani var ve bu isletmenin tüm zararlari vatandaslar ödüyor!
 
Tüm yurttaslarimiza Genel Baskanimiz Sayin Kiliçdaroglu’nun “Bize katilin” çagrisinda bulunarak baba ocagina CHP’ye davet ediyorum.
Önce genel seçimleri kazanacagiz. 85 milyon insanimizin rahat bir nefes almasini saglayacagiz.
Sonrasinda yapilacak yerel seçim de mevcut belediyelerimize yenilerini ekleyerek ülkemizi sosyal belediyecilikle tanistiracagiz. Halkimizi yeni kadrolar, yeni kurallar ve yeni kurumlarla bulusturup, huzurlu olmasini, mutlu yasamasini saglayacagiz.
 
Gidiyor gitmekte olan haramilerin saltanati,
Geliyor gelmekte olan halkin iktidari.
 Yalçin Görgöz
CHP Il Baskani

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °