Emirdag'da Mezarlik Bilgi Sistemine Geçildi

Emirdagli hemsehrilerinin hayatlarini kolaylastirip onlara daha iyi hizmet etmek oldugunu söyledi

Yasam 3.08.2022 13:29:17 0
Emirdag

 

Vatandas odakli belediyecilik hizmetlerinde zamanin sartlarini yakalayan, teknolojinin imkanlarindan yararlanan ve bilgiye dayali belediyecilige geçisi saglayan Emirdag Belediyesi bu baglamda yeni bir hizmeti daha vatandaslarla bulusturdu.

Emirdag Belediyesi Mezarlik Müdürlügü ekipleri tarafindan mezarlik alanlarindaki bilgilerin ortak bir veri tabaninda toplanmasi, mezarliklara ait sayisal haritalarin olusturulmasi, verilerin entegre edilerek sorgulama ve analiz edilmesine olanak saglayan bir sistem olan Mezarlik Bilgi Sistemi (MEBIS) kuruldu.

Mezarlik Bilgi Sisteminin çok önemli olduguna dikkat çeken Baskan Koyuncu; " Bu proje sayesinde vatandaslarimizin mezarliklarda bulunan yakinlarina ait kabirlerin yerini, fotografini, bilgisayar ekranindan görmesi ve istedikleri zaman, mezarin konumunu kolayca görebilmeleri saglanmistir.

Bu proje ile ziyaretçiler kolayca hizmet alabilecek olup, mezarliklari ziyaret eden kisilerin, aradiklari mezari bulmasi için gereken zaman azalacaktir.

Özel günlerde, ziyaretçi çoklugundan yasanan karisiklik büyük ölçüde giderilmis olacaktir.’’ ifadelerini kullanarak bütün amacinin Emirdagli hemsehrilerinin hayatlarini kolaylastirip onlara daha iyi hizmet etmek oldugunu söyledi

Afyon HABERI


Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °