Millet vekili Ali Özkaya Zirai Don destegine iliskin basin açiklamasi

“Yillardir Açilmayan Yollar Açiyor, Arazileri Tarima Kazandiriyoruz”

Siyaset 2.08.2022 12:37:48 0
Millet vekili Ali Özkaya  Zirai Don destegine iliskin basin açiklamasi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Baskan Vekili  Ali Özkaya Afyonkarahisar’da Özel Idare tarafindan açilan yayla yollari ve Cumhurbaskani Erdogan tarafindan gönderilen zirai don destek paketi ile alakali açiklamalarda bulundu.

 

Afyonkarahisar’da tarim ve hayvanciligin gelistirilmesi için bir çok kurum vasitasi ile çalismalar yürütüldügünü kaydeden Milletvekili Özkaya, özellikle Il Özel Idaresi vasitasi ile yapilan yayla yollarinin açilmasiyla birlikte binlerce dekar arazinin tarima kazandirildigini kaydetti. Afyonkarahisar Il Özel Idaresi’nin araç parkurunun genisletilmesiyle birlikte yarim asirdan fazla kapali olan yayla yollarinin dahi açildigini belirten Milletvekili Özkaya, “Çiftçilerimizin daha fazla üretmesi ve kazanmasi, ilimiz tarim ve hayvanciliginin gelismesi için yaylalara erisimin kolaylastirilmasi sart

. Bizde girisimlerimiz neticesinde Afyonkarahisar’in tüm ilçelerinde köylerimizde yaylara giden yollarin açilarak çiftçilerimizin bu alanlara kolay ulasmalarini hedefledik.

Elhamdülillah bunda da basarili olduk. Bugün 2019 yilindan bu yana ve özellikle bu yilin basindan itibaren yürütülen çalismalar ile Afyonkarahisar genelinde, 90 kilometre yayla yolu açildi. Bu sayede yillardir ekim yapilmayan yaklasik 24.000 dekar arazi yeniden tarima kazandirildi.

Hayvancilikta ise  95.000 küçükbas, 2.000 büyükbas hayvanin bakilip beslenildigi alan çiftçilerimize kazandirilarak daha fazla üretim ve kazanç elde etmeleri saglandi.

Bu sayede yillardir açilmayan yollar açilarak, araziler tarima kazandiriliyor. Afyonkarahisar’da tarim alaninda tüm kurumlarimiz vasitasi ile önemli çalismalari gerçeklestiriyoruz” dedi. Milletvekili Özkaya, açiklamasinda, açilan yollardan vatandaslarinda çok memnun oldugunu ifade ederek, “Bu alandaki çalismalar devam edecek, insallah Afyonkarahisar için, durmadan çalismaya devam edecegiz.” dedi.

“Destek Için Sart Aranmayacak”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan ilimiz Sultandagi ve Çay’a gönderilen 20 Milyon liralik destek ile ilgilide önemli bir detay paylasan Milletvekili Özkaya, “AK Parti kadrolari olarak girisimlerimizin neticesinde Çiftçi ve üretici dostu Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan ilimiz Valilik emrine 20 milyon lira gönderildi.

Bu bölgede bu isle ugrasan tüm çiftçilerimiz bu kaynaktan istifade edebilecek. ÇKS kaydi vesaire islem aranmaksizin bahçesi olan herkes destekten faydalanacak.

Bu sayede çiftçilerimizin zararlarini bir nebze olsun karsilamis olacak, üretimlerini devam ettirmelerini saglayacagiz. Simdiden bu kaynagin da çiftçilerimize hayirli ve bereketli olmasini diliyorum.

Biz her zaman lafta degil icraatta vatandaslarimizin, çiftçilerimizin, üreticilerimizin, esnaf ve sanayicilerimizin yanindayiz. AK Parti olarak, Milletvekillerimiz, Il Baskanimiz, Belediye Baskanimiz velhasili tüm kadrolarimiz ile Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde Afyonkarahisar’a hizmet için çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.

Afyon HABERI


Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °