BASKENT ANKARA'DA ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI ERKEN BASLADI

Büyük Taarruz sirasinda ilk adimin atildigi Afyonkarahisar cografyasinin tarihsel önemini dile getiren bir konusma yaparak daha nice yüzyillara temennisinde bulundu.

Gündem 1.08.2022 10:11:04 0
BASKENT ANKARA

 

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Dernegi tarafindan Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda düzenlenen "Sairlerimizden Ozanlarimizdan ZAFERIN 100. YILI" temali etkinlik, dernek genel merkezinde çok sayida misafirin katilimiyla coskuyla kutlandi.

Kutlamalara katilan misafirler arasinda 1999-2004 dönemi Afyonkarahisar Belediye Baskani Hayrettin Barut, 21. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Müjdat Kayayerli, Belçika'daki Emirdagli Sair - Ozanimiz Kamil Sayin, Karsli Ozan Selahattin Dündar ve sair Gülümana Songül Dündar da hazir bulundular.

Kurucu Genel Baskan Prof. Dr. Irfan Ünver Nasrattinoglu'nun yönettigi kutlamalara Saygi Durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslandi.

Dernegin son yapilan Genel Kurulu'nda üyelerin tamaminin oy birligiyle almis oldugu kararla Kurucu Baskan Prof. Dr. Irfan Ünver Nastattinoglu'na layik görülen "Onursal Baskanlik" berati kendisine takdim edildi.

Daha sonra açilis konusmasini yapmak üzere kürsüye gelen Mehmet Ali Özerkan tüm katilimcilarin Zafer Bayramlarini kutlayarak hos geldiniz dedi. Katilimlarindan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirerek,

Büyük Taarruz ile baslayip Büyük Zafer'le noktalanan Ulusal Bagimsizlik Savasimizin önemini, tüm nedenlerini, sonuçlarini ve kazanimlarini, zafere giden yolda Büyük Taarruz sirasinda ilk adimin atildigi Afyonkarahisar cografyasinin tarihsel önemini dile getiren bir konusma yaparak daha nice yüzyillara temennisinde bulundu.

 

DUMLUPINAR AFYONKARAHISAR'A BAGLANMALI 

Geçmis dönem Afyonkarahisar Belediye Baskani Hayrettin Barut, Kurtulus Savasi'nda Afyonkarahisar'in öneminden bahsettigi konusmasinda, Dumlupinar'in tarihi önemi ve il merkezine yakinligi sebebiyle esasen Afyonkarahisar il sinirlari içinde olmasi gerektigi noktasinda görüs beyan ederek,

Zafer'in 100. yilinin tüm Afyonkarahisarlilara ve ülkemize kutlu olmasi dileklerini belirtti.

Geçmis dönem Afyonkarahisar milletvekillerinden Müjdat Kayayerli de, yaptigi konusmasinda, böyle önemli bir anma etkinliginde bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, tarihi öneme sahip bir cografyanin evlatlari olarak, Zafer Bayrami'nin öneminden ve ulusal çapta daha etkin bir sekilde kutlanmasi gerektiginden bahsetti.

 

AFYONKARAHISAR SEN ANADOLUSUN

Belçika'da yasayan Emirdagli hemsehrimiz Kamil Sayin'in, Gülümana Songül Dündar'in, Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi sair ve yazar Mürside Oklu Ayhan'in, zafer siirleri tüm konuklarin büyük begenisine ve coskusuna sebep olurken Dernek Kurucu Genel Baskan Yardimcisi sair Ahmet Bodur'un "Afyonkarahisar Sen Anadolusun" siirini seslendiren Müjdat Kayayerli misafirlerden büyük alkis aldi.

 

IZMIRIN DAGLARINDA ÇIÇEKLER AÇAR

Haluk Levent'in söyledigi Izmir Marsi klibinde tempo tutan konuklar bir kez daha kendilerinden geçerken salonu alkistan çinlattilar.

Daha sonra Prof. Dr. Irfan Ünver Nastattinoglu'nun tekrar kürsüye davet ettigi Mehmet Ali Özerkan, Cumhuriyetimizi ikinci yüzyila tasirken zaferin nasil kazanildigiyla ilgili tarihçilerin yapmis oldugu açiklamalarin yer aldigi çok önemli bilgileri konuklarla paylasti.

Günün finalini ise Ozan Dündar'in saziyla çalip söyledigi Asik Veysel'in Uzun ince Bir Yoldayim,

Mustafa Çobanoglu'nun Kiziroglu Mustafa Bey eserlerinin yaninda, zaman zaman konuklarin da eslik ettigi zafer türküleri, agitlari ve deyisleriyle tüm katilimcilarin büyük heyecan ve cosku yasamasina sebep oldu.

Kapanis konusmasini yapmak üzere kürsüye gelen Özerkan

; "ZAFERIN 100. YILI" etkinligine katilanlara tesekkür ederek, "Etkinliklerimiz Agustos ayi içerisinde tüm hiziyla devam edecek." dedi. Dernek Genel Sekreteri Ibrahim Aydogdu'nun Afyonkarahisar'dan getirdigi katmer, bükme ve agziaçiklarin tahin pekmezle birlikte misafirlere ikram edilmesiyle program sona erdi.

 

AFYONKARAHISAR SEN ANADOLUSUN

 

Bagrinda bir kalkandir hidirlik dagi,

Her karis topragin bin sehit yatagi,

Zaferlerle süsledin koskoca çagi,

Afyonkarahisar sen, Anadolusun...

 

Tarihimiz seninle ögünür bence,

Bir Kurtulus Savasi azmidir sence,

Destanlar yazdirmistin yasliya, gence,

Afyonkarahisar sen, Anadolusun...

 

Atam, Kocatepe'de göründügü gün,

Safakla baslamisti bir sanli dügün,

Ilk sancagi sen açtin, bununla ögün,

Afyonkarahisar sen, Anadolusun...

 

Selçukludan bu güne bir iz'in vardir

Kalede sahin gibi, bir gözün vardir,

Yunan'liya ders vermis bir öz'ün vardir.

Afyonkarahisar sen, Anadolusun...

 

Imaret'te okunan bütün dualar,

Yankilanir Türbe'de sabaha kadar,

Köroglu beli'nden de sana selam var,

Afyonkarahisar sen, Anadolusun...

 

Asilmaz kalesisin güzel yurdumun,

Sende dogdu günesi, zafer yolunun,

Gururum heykelinde iki kolunun,

Afyonkarahisar sen Anadolusun...

 

Ceddim sende yasamis sende ölmüsler,

Savasta bir tayin'i ona bölmüsler,

Ugrunda can vermeyi görev bilmisler

Afyonkarahisar sen, Anadolusun...

 

Göklerde bir mizraktir kalenin basi,

Ey zafer abidesi, ey kilit tasi

Helal ettim sevdana döktügüm yasi,

Afyonkarahisar sen, Anadolusun...

 

 

AHMET BODUR

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °