TRT’nin usta habercileri Afyon’da egitim verdi

TRT Haberde yayinlanan bazi haberlerin instgramda daha fazla izlendigini gözlemliyoruz. Artik habercilik sadece gazete ve televizyondan ibaret degil.

Gündem 27.07.2022 13:21:44 0
TRT’nin usta habercileri Afyon’da egitim verdi

TRT’nin usta habercileri Afyon’da egitim verdi
TRT’den Editör Ibrahim Acar ile TRT Savas Muhabiri Elif Akkus, 24 Temmuz Basin Bayrami akabinde Afyonkarahisar’in yerel medya mensuplarina bir gün süreli egitim verdiler.
Afyonkarahisar Valiligi, TRT Egitim Daire Baskanligi ve Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) ortaklasa düzenledikleri egitim programi 26 Temmuz 2022 Sali günü AKÜ M. Riza Çerçel Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.
Bir gün boyunca devam eden egitimde ilk dersi  “Yeni Medya ve Kurumsal Kimlik” “Sosyal Medya Haberciligi” basliklarinnda TRT’den Editör Ibrahim Acar verdi. Ardindan TRT Savas Muhabiri Elif Akkus tarafindan “TV, Gazete, Radyo ve Yeni Medyada Degisen Haber Üretim Süreci” ve “Haberin Nitelikleri ve Haberciligin Ilkeleri” “Haber Yazim Teknikleri” konulari anlatildi.

Egitim programina; Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Baskani Sezer Küçükkurt, yönetim kurulu üyeleri, internet medyasi temsilcileri, gazete sahipleri, yazili ve görsel basin çalisanlari katildilar. 
“SOSYAL MEDYA HABERCILIGI ÖNEMLI”
Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Baskani Sezer Küçükkurt, meslegin içerisinden gelen akademisyen kimligi ile egitime önem veren Afyonkarahisar Valisi Doçent Dr. Kübra Güran Yigitbasi’na, TRT Egitim Daire Baskanligi’na ve egitmenler Editör Ibrahim Acar ile Savas Muhabiri Elif Akkus’a katkilari nedeniyle tesekkür etti.

TRT’den Editör Ibrahim Acar, sosyal medya haberciligi hakkinda detayli bilgiler verdi. Teknolojik gelismeler, internet kullaniminin küresel anlamda yayginlasmasiyla sosyal medya haberciliginin önemli hale geldigini belirten Acar, hizli ve seri haber aktariminda güvenilirlik, dogruluk esaslarinin altini çizdi. Ibrahim Acar, sosyal medya da twitter, instagram, facebook, tik tok daha popüler kullanildigina dikkat çekti.
“SOSYAL MEDYA HABERCILIGI TV VE GAZETECILIGI ÖLDÜRMÜYOR”
Haziran ayi sonunda Afyonkarahisar’da “Gerçegin Izinde Bir Yasam” baslikli bir söyleside konusmaci olan TRT Savas Muhabiri Elif Akkus, tarafindan “TV, Gazete, Radyo Ve Yeni Medyada Degisen Haber Üretim Süreci” ve “Haberin Nitelikleri ve Haberciligin Ilkeleri” basliklarinda sunum yapti. Kendine özgü samimi tarziyla ilgiyle dinlenen Akkus söyle konustu:

“Habercilik açisindan kimi zaman sosyal medya üzerinden yapilan paylasimlar dogru olmayabiliyor.

Sosyal medya kullanimi çagimizin gerçeklerinden bir tanesidir. Örnegin TRT Haber olarak bir örnek verecek olursam; TRT Haberde yayinlanan bazi haberlerin instgramda daha fazla izlendigini gözlemliyoruz. Artik habercilik sadece gazete ve televizyondan ibaret degil.

Habercilik artik sosyal medya üzerinden ilerliyor. Bu bir avantajdir. Ama bu televizyonculugu ya da gazeteciligi öldürüyor anlami tasimiyor.

Gazete satislari ne asamada, insanlar hala gazete aliyorlar mi bilmiyorum. Ama ben gazete kokusunu seviyorum, sayfalarini çevirip yayinlananlara bakmayi tercih ediyorum.” >> Burcu AYDIN’in Haberi

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °