Birlik ve beraberlikle mesleki egitimi önemsiyoruz.

Bizim istedigimiz; Kisa, net, öz anlatimdir. Ama bu öz anlatimi da dogru Türkçe kullanimi ile yapmak gerekmektedir.

Dünya 24.07.2022 13:20:11 0
Birlik ve beraberlikle mesleki egitimi önemsiyoruz.

Birlik ve beraberlikle mesleki egitimi önemsiyoruz”

Afyon Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafindan düzenlenen 24 Temmuz Basin Bayrami programi Cumartesi günü Sandikli ilçesinde bulunan Akdag Tabiat Parki’nda yapildi.
Basin mensuplarinin hafta sonu dinlenebilmeleri ve ailece tanisabilmeleri amaini tasiyan Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin Akdag ggezisine çok sayida basin mensubu aileleri ile birlikte katildilar.
Cumartesi günü Anitpark önünden Sandikli’ya hareket eden Afyonkarahisarli basin mensuplari ilk olarak Sandikli Belediye Baskani Mustafa Çöl’ü Sandikli Belediyesi’nde ziyaret ettiler. Hüdai Kaplicasinda sabah kahvaltisinda basin mensuplari ile biraraya gelen Sandikli Belediye Baskani Dr. Mustafa Çöl, kendisinin de gazete ve radyo sahibi olarak basin camiasina yabanci bir isim olmadigini, görev süresi boyunca da basin mensuplari ile hep samimi diyaloglar içerisinde bulunduklarini söyledi
Afyonkarahisar il ve ilçelerinden Gazete, Internet Medyasi, Radyo sahipleri, çalisanlari ile kiymetli ailelerinden olusan heyeti misafir etmekten duydugu memnuniyeti ifade eden Baskan Dr. Mustafa Çöl, “Sandiklimiz sürekli olarak gelisip, güzellesiyor.

 

Bu çalismalarimizda tüm basin mensuplarimizin destegini görüyoruz. Kendilerine bu nedenle sükranlarimi sunuyorum” dedi.
Sandikli ilçemizde yapilan çalismalari yakindan takip ettiklerinin altini çizen basin mensuplari ise ev sahipligi nedeniyle Sandikli Belediyesi ve Baskan Dr. Mustafa Çöl’e tesekkür ettiler.
Afyon Gazeteciler Cemiyeti kafilesi Hüdai’deki ikramin ardindan Akdag Milli Parki’na geçti. Afyon Gazeteciler Cemiyeti Baskani Sezer Küçükkurt burada yaptigi kisa konusmada Afyonkarahisar’daki basin camiasi adina en önem verdikleri konularin basinda birlik ve beraberligin korunmasinin yani sira mesleki egitim çabalari oldugunu söyledi. Küçükkurt, “Meslektaslarimizin mesleki becerilerinin artmasi açisindan hangi çalisma olursa olsun bunun içerisinde olmak için var gücümüzle gayret ediyoruz.” dedi.
KÜÇÜKKURT: BIRLIK BERABERLIKLE MESLEKI EGITIMI ÖNEMSIYORUZ
Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Baskani Sezer Küçükkurt, her yil 24 Temmuz Basin Bayrami’nda ve 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nde meslektaslarla biraraya gelerek camiadaki birlik ve beraberligi pekistirmeye çalisildigini belirtti. Küçükkurt, “Bu yil AGC Yönetim Kurulu Üyesi arkadaslarimiz tarafindan hem egitim çalismasi yapilip hem de meslektaslarimizin ailecek birarada bulunabilecekleri hosça vakit geçirebilecekleri organizasyonlar yapmaya çalistilar.

Ben degerli meslektaslarimiza Akdag Tabiat Parki’nda düzenledigimiz piknik programina katilimlarindan dolayi sükranlarimi sunuyorum. Ailecek hep birlikte güzel vakit geçirdik.

Bizlere kucak açan meslektasimiz Sandikli Belediye Baskani Mustafa Çöl’e misafirperverliginden dolayi ayrica tesekkür ediyoruz. Akdag Tabiat Parki ve Sandikli ilçemize her geldigimizde ayri bir güzellik kazandigini görüyoruz.

Egitim çalismalarina önem veriyoruz. Nasip olursa 25 Temmuz 2022 Pazartesi günü Afyonkarahisar Valiligi ve Basin Ilan Kurumu isbirligi ile egitim çalismamiz olacak. 26 Temmuz 2022 Sali günü ise TRT ve Afyonkarahisar Valiligi isbirligiyle yeni bir egitim çalismamiz daha olacak.

Bazen bu konuda arkadaslarimizdan elestiriler alabiliyoruz. Ama sunu söylemeden geçemeyecegim.

Afyonkarahisar’daki basin camiasi adina en önem verdigimiz konularin basinda birlik ve beraberlik geldigi gibi egitim çabalari gelmektedir. Arkadaslarimizin mesleki becerilerinin artmasi açisindan hangi çalisma olursa olsun bunun içerisinde olmak için var gücümüzle gayret ediyoruz

Bize bir harf dahi ögretene minnettar oldugumuzu belirtmek istiyorum.

Bizlere katki sunup, çalismalarimiza destek veren basta Afyonkarahisar Valiligimiz olmak üzere tüm resmi kurumlarimiza bu vesile ile tesekkür ediyoruz.” dedi.
ÇÖL: BUTIK OTELI HIZMETE ALIP KIZAK MERKEZI YAPACAGIZ
Sandikli Belediye Baskani Mustafa Çöl ise burada yaptigi konusmada 24 Temmuz Basin Bayrami nedeniyle medya çalisanlarini aileleriyle birlikte Hüdai Kaplicalarinda ve Akdag Tabiat Parki’nda agirlamaktan mutluluk duyduklarini söyledi. Çöl, “Akdag Tabiat Parki’nda daha önce basin mensuplarimizi misafir etmistik. Her gün yenilik katilan tesisimiz kendisini sürekli yenilemektedir.

Yüz binlerce misafiri bünyesinde kabul eden ilçemize 30 kilometre uzaklikta Sandikli Belediyesi isletmesinde olan tesislerimizde gelenleri en güzel sekilde misafir ediyor agirliyoruz. Misafirlerimizin yaklasik yüzde 75’i Afyonkarahisar disindan geliyorlar.

Burada çok yakin zamanda insallah hayalini kurdugumuz 30 kisilik çok modern, butik, doga konseptine uygun bir otelimizi ilimizin, ülkemizin hizmetine açacagiz. Burada amacimiz insallah dört mevsim güzelliklerinin ayri yasandigi bu mekânda dört mevsim boyunca turizm kapilarini sonuna kadar açmak istiyoruz. Yine hayalini kurdugumuz bir Kizak Merkezi ile burayi Afyonkarahisar’in bir baska noktasi haline getirmeyi istiyoruz.

Önümüzdeki dönem içerisinde planlamalarimiz bu sekildedir. 24 Temmuz Basin Bayrami vesilesiyle insallah en kötü günümüz böyle olsun. Bende ilçemizde basinin temsilcisi bir kisi olarak içinizden biriyim. Radya ve gazete sahibi olarak basin mensuplariyla birarada olmaktan, ayni meslegi paylasmaktan onur ve gurur duyuyorum.” diye konustu. 
KURT: GEREKEN KISA NET ÖZ ANLATIMDIR
Konusmalarin ardindan basin camiasinin deneyimli isimlerinden Aydemir Kurt’un “diksiyon”, Ahmet Tasdelen’in de “fotografçilik” üzerine yaptiklari sohbetlere geçildi. 
Gazeteci Aydemir Kurt tarafindan gazetecinin diksiyonu konusunda sunum yapti. Televizyon ekraninda ya da bir topluluk huzurunda konusacak kisinin 15 dakikadan daha fazla etkili olamayacagini söyledi.

Kurt, “Dinleyici kisi ya da kisilere onlarin ilgi alanina giren en iyi konu anlatilsa bile 16’nci dakikadan itibaren mesaji vermede ya da etkili dinletmede basarili olmak mümkün degildir. Bizde bir hastaliktir mikrofonu eline alan kisi saatlerce birakmaz.

Bunu pek çok yerde basin toplantilarinda gözlemleme sansimiz vardir.

Bizim istedigimiz; Kisa, net, öz anlatimdir. Ama bu öz anlatimi da dogru Türkçe kullanimi ile yapmak gerekmektedir.

Yapiyorum, ediyorum, gidiyorum, uçuyorum yazi dilidir.

Ama diksiyon Türkçesinde; Yapiyor, ediyor, gidiyor, uçuyor seklindedir.

Sikintili ya da peltek konusma biçimi son harflerin konusma sirasinda verilmemesinden kaynaklanmaktadir. Geliyo, gidiyo, yapiyo olmaz. Dogru sözlü ifade biçimi elbette bunlar degildir.” seklinde konustu.

Gazeteci Ahmet Tasdelen en iyi fotograf ve görüntü çekiminde dikkate alinmasi gereken noktalari anlatti.

Tasdelen sunlari kaydetti: “Yaklasik 30 yildir gazetecilik ve fotografçilik üzerine çalisiyorum.

Gazetecilik mesleginde yaptiginiz isi severek yapmaniz büyük önem tasimaktadir

. Fotograf çekmek, kamera çekimi yapmak, haber yazmak olsun bunlari severek yapmalisiniz

. Gazetecilik yapmak tüm bunlarin hepsi sevgi ile olan seylerdir. Eger isinizi sevmiyorsaniz hiç bosuna zaman kaybetmeyin

. Bosuna zamaninizi öldürmeyin

. Birincisi budur. Ikincisi su ki; Fotograf çekmek ve görüntü toplamaktan önce gideceginiz yer ve yapacaginiz isle ilgili bilgi toplayin.

Ortama bilgisiz bir sekilde gitmeyin.

Gittiginiz yerde gerek organizasyon gerekse kisisel olarak bir sey arastiriyorsaniz ne yapacaginizi bilerek yola çikin.

Gittiginiz yerde olayi toparlamaya çalismayin. Gitmeden önce hazirlik yapip bilgi toplamaniz halinde sonuçlar daha verimli daha basarili olacaktir.

Ekipmanlariniz gerek yok diye birakmayin. Ekipmanlarinizi kullanmak hayatinizi kolaylastirip yaptiginiz ise kendinizi verebilmenizi saglar

. Kamera tripotun üzerindeyken arka tarafta, yan ve ön taraflarda ne oldugunu daha iyi anlar çevrenizi daha iyi gözlemlersiniz.”
Program Akdag Tabiat Parki’nda gezinti, dinlenme ve canli müzik programi ile tamamlandi. Müzisyen Ahmet Kahraman ve ekibinin canli müzik performansi begeniyle dinlendi

Habere Ek Fotograf(lar)

Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °