Ilimizde Gazeteci Ve Yazarlara Hak Ettikleri Deger Veriliyormu?

Gazeteci ve yazar arkadaslarimizin basin bayramini kutluyorum.

Gündem 24.07.2022 11:51:00 0
Ilimizde Gazeteci Ve Yazarlara Hak Ettikleri Deger  Veriliyormu?


24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami münasebetiyle Afyonkarahisar yazarlar ve sairler dernegi baskani (AFYASAD) Baskani Muharrem GÜNAY, bir basin açiklamasi yapti. AFYASAD Baskani Muharrem GÜNAY,  yaptigi açiklamada asagidaki görüslere yer verdi:
Basta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere, Tarihte kurulmus büyük devletler ve medeniyetler, yazarlarin, sairlerin, fikir adamlarinin ve gazetecilerin ve onlara deger veren devlet adamlarinin eseridir. 

Unutmayalim ki 15 Mayis 1915 günü Izmir’e ayak basan Yunan Isgal kuvvetlerine ilk kursunu sikarak Türk direnisini baslatan da Hasan Tahsin de bir gazeteci ve yazardir.
Bir siyasetçinin, Valinin, belediye baskaninin ve bürokratin degeri, gazeteci, yazar ve fikir adamlarina verdigi degerle dogru orantilidir.
Çevre il ve ilçelerde Büyük Taarruz’un yüzüncü yili kutlamalari kapsaminda çok sayida kitap basilirken,

Ilimizde Yüzüncü Yil Kutlamalari kapsaminda basilmasi gereken, projelendirilmis 4 adet kitabin dizgisi, tasarimi yapilmis 26 Agustos’a 1 ay kalmis olmasina ragmen hâlâ daha basimi yapilmamis olup kitaplar baskiya hazir halde beklemektedir.

Dernegimiz üyeleri arasinda da Türkiye’nin çesitli üniversitelerinde görev yapan, akademisyen, Kültür Bakanligi sanatçisi, âsik, ozan, sâir ve yazar bulunmaktadir.

Üyelerimiz içerisinde halen çesitli gazetelerde, Internet ve haber sitelerinde köse yazarligi yapan çok sayida gazeteci ve yazar arkadasimiz da vardir. Arkadaslarimiz bu durumdan muzdariptirler. 
24 Temmuz’un Basin Bayrami veya Basin Özgürlügü için Mücadele Günü, olarak kutlandigina dikkat çeken Muharrem GÜNAY, Her seye ragmen ilimizdeki gazeteci ve yazarlara hak ettigi degerin verilecegine yürekten inaniyor ve gazeteci ve yazar arkadaslarimizin basin bayramini kutluyorum dedi.

Afyon HABERI


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °