IGF GENEL BASKANI MESUT DEMIR’DEN 24 TEMMUZ MESAJI

24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutluyor, saglikli günler diliyorum” diye konustu.

Gündem 23.07.2022 11:33:52 0
IGF GENEL BASKANI MESUT DEMIR’DEN 24 TEMMUZ MESAJI

Internet Gazetecileri Federasyonu (IGF) Genel Baskani Mesut Demir, medya emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutladi.

 

Internet Gazetecileri Federasyonu (IGF) Genel Baskani Mesut Demir, medya emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutladi.

IGF Genel Baskan Mesut Demir, 24 Temmuz’un sansürün kaldirilmasinin yil dönemi oldugunu belirterek, “Osmanli’nin özellikle son zamanlarinda çikan gazeteler sansür memurlarinin kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayinlaniyordu. 24 Temmuz 1908 tarihinde Ikinci Mesrutiyet’in ilanindan sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde sansürün kaldirilmasi olarak adlandirilmaktadir.

Bunun için de 24 Temmuz tarihi, Gazeteciler ve Basin Bayrami olarak kutlanmaktadir.

Ülkelerin gelisiminde çok önemli bir yere sahip olan basinin, halki bilgilendirme, bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetleri olusturma gibi çok önemli islevleri bulunuyor.

Bu nedenle demokratik hayatin vazgeçilmez unsurlarindan biri olan basin, kamuoyuna tarafsiz, dogru ve hizli biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydinlatip, meslek ilkelerine, kisilik haklarina saygi çerçevesinde çalismalarini sürdürmelidir

. Bu çalismalarin saglikli bir sekilde yürütülebilmesi ekim ayinda TBMM Genel Kurulu’na ek düzenleme ile gelecek olan internet gazeteciligi yasasinin çikarilmasi ile mümkündür” dedi.

Tarafsiz, dogru ve hizli haberciligin günümüzde internet haber siteleri araciligiyla kamuoyuna sunuldugunu hatirlatan Mesut Demir,  “Basinin meslek ilkeleri dogrultusunda ilkeli, tarafsiz, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayisiyla yapilan çalismalarinin devamini dileyerek, bu çalismalarin her zaman özgür, sansürsüz bir ortamda yürütülmesini temenni ediyoruz.

Meclis’te komisyonlardan geçen ve Genel Kurul’da yeniden görüsülmek üzere Ekim ayina ertelenen internet gazeteciligi yasasini destekliyoruz. Ancak, 29. Madde’nin yeniden ele alinarak, net ifadelerle güncellenmesi medya çalisanlarimiz açisindan önemlidir.

Bu vesileyle tüm meslektaslarimin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutluyor, saglikli günler diliyorum” diye konustu.

 

 

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °