Milletvekili Av. Ali Özkaya'nin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami Mesaji

Bu zorlu meslegi ifa edebilmek için basin mensuplarimizin gösterdikleri çabayi takdir ediyor, kendilerine birkez daha sahsim adina tesekkür ediyorum.

Gündem 22.07.2022 16:26:05 0
Milletvekili Av. Ali Özkaya

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali ÖZKAYA’nin "24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami " vesilesi ile yapmis oldugu basin açiklamasidir.

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarindan biri olarak, bireylerin haber alma, bilgilenme ve ögrenme haklarinin en basinda gelen basin müessesesinde, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basininda sansürün kaldirilmasi ile her yil 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basin Bayrami" olarak kutlanmaktadir. 
Demokrasinin tüm kur um ve kurallariyla islerlik kazanmasi, iyi isleyen bir medya yapisiyla mümkündür. Bu nedenle basin demokratik ülkelerde dördüncü kamusal güç olarak kabul edilmektedir.

Medyanin güçlü olmasi, gerek ifade özgürlügünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin dogru yansitilmasi açisindan hayati önemdedir. 
Hizla gelisen günümüz dünyasinda internet çagiyla birlikte yeni iletisim araçlari artarken, toplumu yalan haberlerle yanlis yönlendiren bazi iletisim kanallarinin varligi, dogru bilgilendirilme ihtiyacinin önemini bir kez daha ortaya koymus, bu sebeple; yazili, görsel ve isitsel kitle iletisim araçlarinin toplumu tarafsiz bir sekilde aydinlatmasindaki önemi her geçen gün artmaktadir.

Yine yerelde, ilçelerimizde ve mahallelerimizde meydana gelen olaylardan bizleri haberdar eden, çok önemli bir toplumsal görevi, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri içinde yerine getiren degerli basin çalisanlarimizin yaptiklari çalismalar Afyonkarahisarimizin sosyoekonomik ve kültürel yönden kalkinmasina katki saglamakta ve topl um nezdinde takdirle karsilanmaktadir.

Basin mensuplarimiz üstlendigi bu önemli görevler ile birlikte, topl um ile devlet arasinda köprü olarak, her mevsim ve her sartta durmaksizin, görevlerini büyük bir fedakârlik içerisinde yapmaktadir.

Bu zorlu meslegi ifa edebilmek için basin mensuplarimizin gösterdikleri çabayi takdir ediyor, kendilerine birkez daha sahsim adina tesekkür ediyorum.

Bu vesileyle, böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalisan ve bu yolda hayatini kaybeden tüm basin mensuplarini rahmetle aniyorum. Ilimizde faaliyette bulunan, fedakar bir sekilde görev yapan yerel gazete, dergi, radyo, internet haber siteleri, televizyon, haber ajanslari temsilcileri olmak üzere bütün basin mensuplarinin ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutlar, saglik, basari ve esenlikler dilerim.

Afyon HABERI


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °