Altinotu Bitkisinin Hasadi Vali Yigitbasi’nin Katilimiyla Yapildi.

Afyonkarahisar'da Il Özel Idaresi'nin kirsal alanda ilk defa altinotu bitkisi ekimi yaptigini belirten Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi: "Ilk denemede alanda basarili bir sonuç ortaya çikti

Gündem 19.07.2022 17:09:55 0
Altinotu Bitkisinin Hasadi Vali Yigitbasi’nin Katilimiyla Yapildi.

Il Özel Idaresi'nce verimi düsük arazilerin ekonomiye kazandirilmasi amaciyla baslatilan Kuru Tarim Arazilerinde Gelir Getirici Ürün Yetistiriciligi Projesi kapsaminda olusturulan Ar-Ge Bahçesi’nde ekilen Altinotu bitkisinin hasadi Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi’nin katilimiyla yapildi.

Dünyada önemli bir pazar payi bulunan Tibbi Aromatik bitkilerden yararlanmak, pazar payini arttirmak, ayni zamanda Afyonkarahisar’da sulama imkani olmayan, verimi düsük, atil vaziyette bekleyen taslik ve yamaç arazilerin tarima ve dolayisiyla da ekonomiye kazandirilmasi amaciyla hayata geçirilen Kuru Tarim Arazilerinde Gelir Getirici Ürün Yetistiriciligi Projesi meyvelerini vermeye basladi.

Proje kapsaminda Il Özel Idaresi tarafindan Ilimizde toprak yapisi ve sert geçen kis aylarina dayanabilecek, çiftçimize klasik tarim ürünlerine göre daha fazla gelir saglayacak tibbi ve aromatik bitki arastirmasi yapilarak 128 çesit ürün içinden halk arasinda ölmez çiçek olarak da bilinen Altinotu bitkisine karar verildi.

Il Özel Idaresi tarafindan ilk olarak Bayramgazi Köyü Çatalçesme mahallesindeki hazineye ait 22.000 m2 alanda ekimi yapilan Altinotu bitkisini üretmekteki amaç; çiftçilere bu bitki hakkinda üretim tecrübesi kazandirmak.

Ar-Ge Merkezinin 22 dönümlük alanindaki tibbi ve aromatik bitkileri inceleyen Vali Yigitbasi, kadin isçilerle altinotu hasadi yapti.

Hasatin Daha Bereketli Olmasini Diliyoruz

Afyonkarahisar'da Il Özel Idaresi'nin kirsal alanda ilk defa altinotu bitkisi ekimi yaptigini belirten Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi: "Ilk denemede alanda basarili bir sonuç ortaya çikti. Bu da çok mutluluk verici.

Çünkü bu bitki için yurt disindan da ciddi talep var.

Bizde hasatin daha bereketli olmasini diliyoruz.

Bu bir baslangiç, insallah, Afyonkarahisar'da altinotu bitkisi daha da yayginlasir.

Hepimize hayirli ugurlu olsun.

Altinotu bitkisi kozmetik sanayisinde çok yaygin bir sekilde kullaniliyor.

Tibbi alanda da kullanimi çok fazla.

Bunun disinda baharat özelligi de bulunan bir bitki. Yemeklere verdigi lezzet çok yüksek. Insallah altinotunun tanitimi için elimizden geleni yapacagiz" dedi

Tibbi ve aromatik bitki üretiminde devlet desteklerinin de oldugunu dile getiren Vali Yigitbasi, pazarin olusmasi halinde Afyonkarahisar'da altinotunun ekiminin daha da yayginlasabilecegini söyledi.

Altinotu hasadina Vali Yigitbasi'nin yani sira AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus, Il Genel Meclisi (IGM) Baskani Burhanettin Çoban ve kurum müdürleri katildi.

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °