ODEAS ÇALISANLARI AVATARLARINI (KENDI KARAKTERLERINI) OLUSTURUP METAVERSE ETKINLIGINE KATILDI

OEDAS çalisanlarina sira disi bir deneyim yasatan Metaverse etkinligi, BizEnerji Bulusmalari kapsaminda gerçeklesti.

Bilim-Teknoloji 18.07.2022 12:12:00 0
ODEAS ÇALISANLARI AVATARLARINI (KENDI KARAKTERLERINI) OLUSTURUP METAVERSE ETKINLIGINE KATILDI

ÇALISANLAR AVATARLARINI (KENDI KARAKTERLERINI) OLUSTURUP METAVERSE ETKINLIGINE KATILDI

OEDAS, ELEKTRIK DAGITIM SEKTÖRÜNÜN ILK METAVERSE ETKINLIGINI YAPTI 

OEDAS, elektrik dagitim sirketleri arasinda bir ilki gerçeklestirerek Metaverse (sanal evren) ortaminda bir etkinlik düzenledi. Sirket çalisanlarinin avatarlarini olusturarak katildigi etkinligin konugu olan Teknoloji Düsünürü, Fütürist ve Yatirimci Emrah Kaya, dijital dünyaya yön veren trendler ve Metaverse evreni hakkinda bilgi verdi.

Akilli sebeke teknolojilerinden mobil uygulamalara kadar tüm süreçlerini dijital dönüsüm ekseninde yeniden sekillendiren Osmangazi Elektrik Dagitim AS (OEDAS), simdi de dijital dünyanin gelecegi olarak gösterilen Metaverse (sanal evren) ortamini çalisanlari ile deneyimleme firsatini elde eden ilk sirket oldu. 

Etkinlige kendi olusturduklari karakterler (avatar) ile katilan OEDAS çalisanlarinin büyük ilgi gösterdigi ve ufuk açici olarak tanimladigi etkinlikte gelecegin trendleri, günlük yasamin bu trendlere adaptasyonu ve enerji sektörünün dönüsüm öngörüleri konusuldu. 

Emrah Kaya ‘meta insani’ anlatti

Bulusmanin konugu ise kisa bir süre önce “Metaverse - Meta Insana Hazir Misin?” isimli kitabini yayinlayan, Teknoloji Düsünürü, Fütürist ve Yatirimci Emrah Kaya oldu. Tüm çalisanlar gibi toplantiya avatariyla katilan Kaya, Metaverse evrenini farkli boyutlarda ele alarak; dijital dünyadaki tüketici davranislari, nesnelerin interneti (IoT), Blockchain, NFT, meta insan  gibi konulara degindi.
 Etkinligin soru-cevap bölümünde ise meta-evrenin merak edilen diger detaylari ile ilgili bilgi alisverisinde bulunuldu.

BizEnerji Bulusmalari kapsaminda düzenlendi

OEDAS çalisanlarina sira disi bir deneyim yasatan Metaverse etkinligi, BizEnerji Bulusmalari kapsaminda gerçeklesti. 
Pandemi döneminde baslayan BizEnerji bulusmalarinda, alaninda uzman isimlerin katilimlariyla gelecek, finans, teknoloji gibi konular ele aliniyor ve çesitli egitimler düzenleniyor.

Metaverse nedir?

Internetin ve dijitallesmenin gelecekteki hali olarak görülen Metaverse (meta evren, sanal evren veya kurgusal evren), üç boyutlu ve çevrim içi bir konsepttir. 
Bu evrende, insanlar dijital dünyayi disaridan takip etmek yerine bu dünyanin bir parçasi olabiliyor. 
Yaratilan avatarlar ile etkinliklere katilmanin, seyahat etmenin, oyun oynamanin, alisveris yapmanin veya sirketlerden hizmet almanin mümkün oldugu Metaverse ortaminda, insanlar kendilerini bir aradaymis gibi hissedebiliyor.
 Gün geçtikçe kullanimi yayginlasan Metaverse deneyimini zenginlestirmek için sanal gerçeklik saglayan akilli gözlükler, kulakliklar ve saatler kullanilabiliyor.

Afyon HABERI


Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °